Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ;            Στο ΔΣ της 26η Ιανουαρίου 2016 παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει το Δικαστικό Σώμα οι διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τι μπορούμε να περιμένουμε από δω και μπρος. Η πρότασή μας για συμβολική διακοπή συνεδριάσεων των Δικαστηρίων της Χώρας στις 4 Φεβρουαρίου απορρίφθηκε, όπως ειδικότερα εκθέσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

            Με έκπληξη διαπιστώσαμε ωστόσο την επόμενη ημέρα ότι όλες οι άλλες δικαστικές ενώσεις, καθώς και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστών και η Ένωση μελών του ΝΣΚ, πλην της δικής μας και της Ένωσης Εισαγγελέων, αποφάσισαν ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
            Ζητούμε λοιπόν εύλογα εξηγήσεις για την αιτία που μας απεκρύβη κατά την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ ότι είχε αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία και ποιος πήρε την ευθύνη να αρνηθεί την δική μας συμμετοχή. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που όφειλε το Προεδρείο να το θέσει υπόψη όλων των μελών. Την απόφαση για την συμμετοχή ή μη της Ε.Δ.Ε. όφειλε να την λάβει το αρμόδιο όργανο που είναι το Δ.Σ. και όχι οι κάθε φορά αυτόκλητοι εκπρόσωποι αυτού. Επίσης πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις σε όλους τους συναδέλφους για το σκεπτικό της μη συμμετοχής μας. Τη στιγμή που η συγκυρία απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες και συναινέσεις ως προϋπόθεση επιτυχίας των επιδιώξεών μας, είναι λυπηρό να επιλέγουμε έναν επικίνδυνα μοναχικό δρόμο και να διασπάμε την παραδοσιακή ενότητα μεταξύ των Δικαστικών Ενώσεων.

29 Ιανουαρίου 2016
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών,
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.==============

βλ. και

 

4 σχόλια:

 1. Οι θέτοντες θέματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το τέλος της συγκλονιστικής τριλογίας ολοκληρώνεται με το "Οι θέτοντες θέματα και ο κυρίος παρεμβαίνων". Μην το χάσετε!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε της 3ης Φεβρουαρίου, μπέρδεψες τη χρονική σειρά των σχολίων μου. Και δεν μου αρέσουν τα γουέστερν!

   Διαγραφή
  3. Και στο Star Wars πρώτα βγήκαν τα επεισόδια 4,5,6 και μετά το 1,2,3... Όσο δε για τα γουέστερν έχε μαζί σου όταν τύχει να παίζει κάποιο στην τηλεόραση κι ένα πιάτο σπαγγέτι..Ίσως αλλάξεις άποψη!

   Πάντα φιλικά.

   Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"