Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

 

Είναι λυπηρό να υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε σε κάτι που έχει ήδη ξεκαθαριστεί και να επιχειρούμε να αποδείξουμε πράγματα αυτονόητα, ούτε βέβαια πρόθεσή μας είναι να κουράζουμε τους συναδέλφους με τις ατέρμονες διαμάχες στο εσωτερικό της Ένωσης. Οι αντιπαραθέσεις όμως αυτές ξεκινούν από τη στάση ορισμένων να μην αναλαμβάνουν ποτέ το κόστος των επιλογών τους, να προτιμούν να κρύβονται πίσω από γενικόλογες επισημάνσεις και να κατηγορούν τους άλλους για ενέργειες δικές τους.
Το ίδιο συνέβη και μετά το ΔΣ της 26ης Ιανουαρίου 2016. Μετά τις ανακοινώσεις που οφείλαμε να εκδώσουμε για να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους για τα θέματα που βάλαμε στο τραπέζι και τη στάση που κράτησε κάθε ένα μέλος του Δ.Σ. (τα ίδια ακριβώς περιέγραψε και ο συνάδελφος Π. Λυμπερόπουλος στη σημερινή επιστολή του) και προφανώς υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε στα μέλη του Προεδρείου για την αρνητική τους ψήφο στο θέμα της συμπαράστασης στον αγώνα των δικηγορικών συλλόγων για το ασφαλιστικό, επανήλθαν με την από 29-1-2016 ανακοίνωσή τους για την αποκατάσταση της (δικής τους) αλήθειας! Τί λένε λοιπόν στην ανακοίνωση αυτή; Αφού παραδέχονται (και πως θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς;) ότι καταθέσαμε έγγραφη πρόταση που είχε δύο σκέλη, δηλαδή αφενός την ολιγόωρη συμβολική διακοπή των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων στις 4 Φεβρουαρίου για το θέμα του ασφαλιστικού που αφορά τον κλάδο και αφετέρου την δήλωση συμπαράστασης στους δικηγορικούς συλλόγους, αναφέρουν ότι η πρότασή μας απερρίφθη (εννοώντας βέβαια από τους ίδιους). Προσπαθούν να αιτιολογήσουν την αρνητική στάση τους λέγοντας ότι οφείλουν να ενημερωθούν πρώτα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τόσους μήνες αλήθεια που γίνεται αυτή η συζήτηση δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν και η ενημέρωση αυτή θα γίνει μέχρι το προσεχές Σάββατο; Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ επί τόσα χρόνια που βρίσκεται ο κλάδος από την άποψη της κοινωνικής του ασφάλισης και κατά πόσο τον έχει πλήξει η ασφαλιστική «μεταρρύθμιση»; Ενημέρωση επίσης θέλουν και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δικηγόροι της χώρας; Οι μεγαλόστομες κουβέντες για δικηγόρους – συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης συνοδευόμενες από κάλεσμα ενότητας είναι κίβδηλες, όταν στην πράξη η ενότητα αυτή υπονομεύεται και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Αφού λοιπόν κάνουν τις παραπάνω επισημάνσεις για τον τρόπο που ψήφισαν, καταλήγουν στον παραλογισμό ότι είναι «ανακριβή και εκτός πραγματικότητας» τα όσα αναφέρουμε περί απόρριψης της δήλωσης συμπαράστασης στον αγώνα των δικηγορικών συλλόγων ! Τί αλήθεια είναι ανακριβές; Η ψήφος τους στις προτάσεις μας ήταν «ΟΧΙ». Δεν έγινε ούτε με επιφύλαξη, ούτε ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση για αυτήν την εβδομάδα. Το ότι θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ αυτό το Σάββατο και ότι ενδεχομένως να αλλάξουν την θέση τους είναι πολύ πιθανό. Τέτοιες παλινωδίες και αντιφάσεις έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια ! Απλά είναι ακόμα μια απόδειξη της προχειρότητας και της έλλειψης σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τα γεγονότα, προσπαθώντας πάντα να μεταθέτουν την ευθύνη στους άλλους και χωρίς να διστάζουν να βαφτίζουν το άσπρο – μαύρο.
Πιο αξιοπρόσεχτη είναι η τοποθέτησή τους σχετικά με την ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα όλων των άλλων Δικαστικών Ενώσεων, πλην της δικής μας και της Ένωσης Εισαγγελέων. Θυμίζουμε ότι μόλις το πληροφορηθήκαμε διαμαρτυρηθήκαμε γραπτά με την από 29-1-2016 ανακοίνωσή μας, που είναι ανηρτημένη στο διαδίκτυο. Στον πανικό τους για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή τους για μη συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση, δεσμεύοντας το ΔΣ χωρίς να θέσουν το ζήτημα σε συζήτηση, λένε στο σχόλιό τους ότι παραπληροφορούμε και ότι η αλήθεια είναι πως δεν προσκλήθηκαν ποτέ από τις άλλες δικαστικές ενώσεις. Προσπαθώντας να πλήξουν εμάς, δεν διστάζουν να πουν για τους συναδέλφους όλων των άλλων Δικαστικών Ενώσεων ότι τάχα δεν τους κάλεσαν ! Η δικαιολογία τους αυτή τους φέρνει σε ακόμα χειρότερη θέση. Δυστυχώς γι’ αυτούς διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο από την σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, στην οποία επισημαίνεται ότι «το θέμα συζητήθηκε μεταξύ όλων των προέδρων των δικαστικών ενώσεων, μεταξύ των οποίων και η κ. Μ. Στενιώτη, η οποία ενημερώθηκε από την Ένωση μας, αφενός μεν με τηλεφωνική επικοινωνία, πριν από 10 και πλέον μέρες, κατά την οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού προηγουμένως το θέσει υπόψη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αφετέρου δε και σε μεταγενέστερο χρόνο με τηλεφωνικό μήνυμα στο οποίο δεν απάντησε». Και πώς θα ήταν δυνατό να πιστέψει κανείς ότι «συνωμοτούν» επί τόσες ημέρες όλα τα άλλα ΔΣ για να κρύψουν την εκδήλωση από την ΕΔΕ; Και για ποιό λόγο να το κάνουν αυτό; Είναι φανερό ακόμα και σ’ αυτόν που δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις Δικαστικές Ενώσεις ότι οι σχέσεις της δικής μας Ένωσης με τις λοιπές έχει από καιρό διαρραγεί. Θυμίζουμε ότι στις 2-11-2015 έγινε κοινή συνάντηση όλων των Δικαστικών Ενώσεων, πλην της ΕΔΕ, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Δεν μας είπαν και τότε τα μέλη της πλειοψηφούσας ομάδας τους λόγους της διαφοροποίησης αυτής. Η απομόνωση της Ε.Δ.Ε. είναι συνέπεια του τρόπου με τον οποίο έχει μάθει να λειτουργεί επί χρόνια και δηλωτική της αλαζονικής αντιμετώπισης των άλλων Ενώσεων. Αντί λοιπόν οι συνάδελφοι Μ. Στενιώτη, Χ. Μαυρίδης, Ε. Κασσαλιάς, Κ. Βουλγαρίδης, Χ. Παπαδήμας, Σ. Γκαρά, να κάνουν την απρέπεια να καταγγέλλουν για παραπληροφόρηση, ας ζητήσουν συγγνώμη για την στάση τους από τους συναδέλφους όλων των Δικαστικών Ενώσεων και ας παραιτηθούν από τις θέσεις τους στο ΔΣ. Είναι η καλύτερη απόδειξη του ενδιαφέροντός τους για τα κοινά!
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ – Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ
http://diaskepsi.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5/


============

βλ. και













3 σχόλια:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ