Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 


ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 213 215 6114 -  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
 e- mail: endikeis@otenet.gr






Αθήνα, 26-03-2021
Αρ. Πρωτ.:99

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.  
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Ο  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

    Η Ένωση απέστειλε προχθές ενημερωτικές επιστολές στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων με τις οποίες εξέθεσε το πρόβλημα του συστηματικού αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από όλες τις επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολούνται με κορυφαία θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, των Δικαστηρίων και της υπηρεσιακής κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών. Ζητήσαμε επίσης συναντήσεις ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας. Ανάλογη γραπτή ενημέρωση και αίτημα παρέμβασης αποστείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η οποία ήδη εξετάζει το ζήτημα. 

 

  Οι Δικαστικές Ενώσεις που έχουν συνταγματική κατοχύρωση και εκπροσωπούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς της χώρας απαξιώνονται συστηματικά το τελευταίο έτος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις θέσεις τους ούτε στις επιτροπές για την διαχείριση της πανδημίας στα Δικαστήρια (παρά μόνο μετά από πολλές συνεδριάσεις και μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας), ούτε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ δεν υπάρχει πρόσκληση συμμετοχής στην επιτροπή για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ούτε προβλέπεται η συμμετοχή τους στην αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), που τους αφορά άμεσα. Το Υπουργείο που είχε δεσμευτεί αρχικά στη συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής εκ των υστέρων φαίνεται να υπαναχωρεί διότι επιθυμεί να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμικός αντίλογος. Οι αλλαγές που αναμένονται στον ΚΟΔΚΔΛ θα είναι βαθιές, θα αφορούν τη συνολική υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών και ασφαλώς θα διαφέρουν ουσιωδώς από το σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 και στην οποία συμμετείχαν οι Δικαστικές Ενώσεις. Ο σεβασμός της Πολιτείας στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους Λειτουργούς της οφείλει να είναι έμπρακτος και να αποδεικνύεται κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ