Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

 


    

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 9/3/2021

                                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης  κ.  Παναγιώτης  Πικραμμένος,  σε συνέντευξή του σήμερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Καθρέφτης» και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μιχαηλίδη χαρακτήρισε «άριστη» την συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών, είπε ότι η εξέλιξη του Προγράμματος Εμβολιασμού «είναι η εκδοχή της καλής Ελλάδος» και υπογράμμισε την σημασία της ατομικής ευθύνης στο ζήτημα των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

 

Σχετικά με τη στάση των Δικαστών την περίοδο αυτή είπε:

 

«Σημειώνω και υπογραμμίζω την άριστη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Πραγματικά οι δικαστικοί λειτουργοί, παρόλο που δέχτηκαν επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και τους ευχαριστώ  για τη συμπεριφορά τους αυτή. Η Δικαιοσύνη νοιώθω ότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

 

Σχετικά με την υπόθεση «Κουφοντίνα» και για το αν μπορούσε να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη και διεκδίκηση εκεί του αιτήματος ή όχι, ο κ. Πικραμμένος τόνισε:

 

«Όντως μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα σε θέματα αρμοδιότητας δικαστηρίων, αλλά αδιέξοδο στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της Δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί και θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

 

Σχετικά με την εξέλιξη του Προγράμματος Εμβολιασμού:

 

«Είναι μια εκδοχή της καλής Ελλάδος και της οργανωμένης Ελλάδος. Όταν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε. Και η ασφάλεια των εμβολίων εξασφαλίστηκε. Που ούτε και αυτό ήταν αυτονόητο. Τα εμβόλια της θέλανε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Θέλανε ιδιαίτερη αντιμετώπισης. Η διανομή γίνεται με διαφάνεια. Και το σημαντικότερο έχουν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο τα Κέντρα Εμβολιασμού που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ο πολίτης δηλαδή αντί να τρέχει να βρει, έρχονται οι πληροφορίες σε εκείνον. Γι αυτό και πρέπει να επεκτείνουμε την ψηφιακή διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς».  

 

Σχετικά με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας:

 

«Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι απλά και μόνο θέμα της Πολιτείας. Είναι αυτό το οποίο περιγράφουμε ως ατομική ευθύνη και το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Το αντιλαμβάνομαι αυτό. Αλλά από την άλλη μεριά όμως, το λέει και η λαϊκή παροιμία «αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου ποιος θα το κοιτάξει;» Διερωτώμαι, δε θα φροντίσεις ο ίδιος τον εαυτό σου; Μπορεί να σε προστατεύσει κανένας από μια ανεύθυνη συμπεριφορά; Από ένα σημείο και πέρα πρέπει από μόνος να καταλάβεις ότι πρέπει να προστατευθείς. Η Πολιτεία δίνει τον τόνο, δίνει την κατεύθυνση. Σου λέει τι είναι σωστό. Από εκεί και πέρα μέχρι ενός σημείου».      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ