Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

AITΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΣ και έκτακτης ΓΣ δυνάμει του άρθρου 3 παρ.1 του Καταστατικού της ΕΝΔΕ

 

ΠΡΟΣ ΔΣ Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


 

 

 

Με δεδομένη την φημολογούμενη αύξηση της καθ΄ύλην αρμοδιότητας των Ειρηνοδικείων, την στασιμότητα της υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης των Ειρηνοδικών, τις απαράδεκτες πλέον για όλους τους δικαστικούς λειτουργούς συνθήκες εργασίας και την δυσαναλογία των αποδοχών μας σε σχέση με το σύνολο των δικαστικών λειτουργών των λοιπών ευρωπαϊκών κρατών, προτείνουμε τις δημοσιευμένες από την ομάδα μας στην ιστιοσελίδα της ΕΝΔΕ ριζικές αλλαγές στο ελληνικό δικαστικό στερέωμα προκειμένου να υιοθετηθούν ή τροποποιηθούν ή συμπληρωθούν είτε από έκτακτη ΓΣ των μελών της ΕΝΔΕ είτε από το ΔΣ της ΕΝΔΕ στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων από όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα μέλη της ΓΣ της ΕΝΔΕ σχετικά με την υπηρεσιακή και μισθολογική μας κατάσταση είναι πλέον απαραίτητη προκειμένου να εμποδίσουμε την λήψη καίριων αποφάσεων από τη νομοθετική εξουσία άνευ της δικής μας συμμετοχής. Κρίνουμε αναγκαία την αναθεώρηση του Δικαστικού Χάρτη της ελληνικής δικαιοσύνης ακόμα και με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που εμείς προτείνουμε προκειμένου να γίνουμε όλοι συνυπεύθυνοι, συμμέτοχοι και να αποτελέσουμε την πλέον σημαντική συνιστώσα στις εξελίξεις στη λειτουργία του ελληνικού δικαστικού συστήματος ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

  • ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ προκειμένου να αποφασίσει είτε την σύγκληση έκτακτης ΓΣ είτε την κατάθεση προτάσεων των εκλεγμένων συμβούλων  προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για νέο δικαστικό χάρτη.
  • Ψηφοφορία των ήδη δημοσιευμένων στην ιστιοσελίδα της ΕΝΔΕ προτάσεων για νέο δικαστικό χάρτη της ομάδας IUSTITIA έκαστη χωριστά.
  • Ομόφωνη παράσταση του ΔΣ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μην προχωρήσει σε οιαδήποτε σημαντική για την υπηρεσιακή κατάσταση των Ειρηνοδικών αλλαγή προτού ολοκληρωθούν οι ως άνω προτεινόμενες διαδικασίες.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΟΣ ΒΑΣΤΑΡΟΥΧΑΣ

Μέλη της ΕΝΔΕ

 

https://ende.gr/aithma-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b2%ce%b1%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ