Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΝΟΥ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠ ε.τ.

 

 1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠ  

 2. Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

3. Ενωση  Εισαγγελέων

Πρώτη Ανάρτηση 22-3-2024 22.17

upd 27-3-2024

 

1.

Αποχαιρετισμός στον αείμνηστο, Δημήτριο Λινό, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του Δημητρίου Λινού, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. (2003-2006), που καταξιώθηκε ως εισαγγελέας και άνθρωπος, με τις ηθικές του αρχές και αξίες, την ευθύτητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη νομική του κατάρτιση και σύνεση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 27/3/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος).

Αιωνία του η μνήμη.

https://eisap.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84-2/

 

 

 

2.

 

                        ΕΝΩΣΗ

     ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                       

              ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

      ΤΗΛ: 2132156114-  FAX 210 88 41 529

            e- mail: endikeis@otenet.gr                    

 

               

                                                                                                                Αθήνα,  22-03-2024                                                                                              

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια

του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  ε.τ. Δημητρίου Λινού

 

                                      

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη θλίψη του για την  απώλεια του Δημητρίου Λινού,  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ., ο οποίος απεβίωσε στις  21-3-2024.

Ο αείμνηστος Δημήτριος Λινός με τις γνώσεις του και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό αγώνα της απονομής του Δικαίου.        
                Ο Δημήτριος Λινός γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, όπου και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το έτος 1957 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1967 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα, επιτυχών πρώτος στο σχετικό διαγωνισμό και διορίστηκε Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Διήλθε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης και τον Ιούλιο του 2002 επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ τον Ιούλιο του 2003 επελέγη στο ανώτατο αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την 1η  Ιουλίου 2006 αποχώρησε από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, έχοντας υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη επί 40 έτη.

Κατά το έτος 1975 πρωτοστάτησε, με άλλους συναδέλφους,  στην επαναλειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. και του Προεδρείου της.  

Ήταν μέλος επιστημονικών και πολιτιστικών εταιριών και είχε λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και από τον Πρόεδρο της Λιθουανίας με το ανώτερο παράσημο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

            Ήταν έγγαμος  και πατέρας τριών τέκνων του Ζαννή, του Χριστόφορου, που είναι  συνάδελφος Εφέτης, και του Στυλιανού – Μαρκέλλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 27-3-2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος).

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σ’ όλη την οικογένειά του και ιδιαίτερα στον συνάδελφο υιό του, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Λινό, Εφέτη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Η Πρόεδρος

 

Μαργαρίτα Στενιώτη          

Πρόεδρος Εφετών

Η Γενική Γραμματέας

 

Ελευθερία Κώνστα

Εφέτης

 

 

 

3.

 

Αριθ.πρωτ.:38-22/3/2024

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους για τον αδόκητο θάνατο του Δημητρίου Λινού, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ε.τ..

Ο Δημήτριος Λινός γεννήθηκε στη Χίο το 1939 και τον Ιανουάριο του έτους 1967 εισήλθε στο δικαστικό σώμα ως πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος και διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητα του. Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη επί σαράντα έτη ακούραστα και με απαράμιλλο σθένος, προσφέροντας με τις γνώσεις του όχι μόνο στον δικαστικό κλάδο αλλά και σε ευρύτερο επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς ήταν επανειλημμένα μέλος επιστημονικών και πολιτιστικών εταιριών και είχε λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διετέλεσε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την περίοδο 2003 – 2006, κατά τη διάρκεια δε της θητείας του υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας τη διακήρυξη του Συνεδρίου των Γενικών Εισαγγελέων και Υπουργών Δικαιοσύνης 39 κρατών της Ευρώπης και της Ασίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και από τον Πρόεδρο της Λιθουανίας με το ανώτερο παράσημο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στο κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος) την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ..

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Αχιλλέας Ζήσης

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ο Γενικός  Γραμματέας

 

Κυριακή Κλιάμπα

 Αντεισαγγελέας Εφετών

 

 

 https://enosieisaggeleon.gr/%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-2/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ