Αγαπητοί συνάδελφοι,
σε σχέση με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας και ειδικά την αποχή από τις συνεδριάσεις κλπ., όπως ειδικότερα αποφασίστηκε με την από 22.9.2012 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχουν ήδη ειπωθεί πολλά, τόσο αναφορικά με τη νομιμότητα όσο και με τη σκοπιμότητά τους. Λαμβάνοντας υπ' όψιν όσα έχουν συμβεί στην οικονομία, στην πολιτική ζωή και στην καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα από τις αρχικές μας κινητοποιήσεις, κατά το περυσινό δικαστικό έτος, έως σήμερα και παίρνοντας θέση ως προς αυτά πρωτίστως ως πολίτης - μέλος ενός κοινωνικού συνόλου που στη μεγάλη του πλειοψηφία δοκιμάζεται και δη ως δικαστικός λειτουργός μέσα σε αυτό το σύνολο, δευτερευόντως δε ως άτομο, καταλήγω πλέον σήμερα στις εξής σκέψεις σε σχέση με τη μελλοντική μας στάση : τα συγκρουόμενα και αναπόφευκτα σταθμιζόμενα ζητήματα είναι αφενός η συναδελφική αλληλεγγύη που υπαγορεύει πειθαρχία στην απόφαση της πλειοψηφίας της επικείμενης ΓΣ (20-10-2012), αφετέρου η νομιμότητα, που στην παρούσα περίπτωση, επιπλέον, συμβαδίζει και με την κοινωνική αλληλεγγύη, με την έννοια της αλληλεγγύης στο λαό, στο όνομα του οποίου εξ ορισμού ασκούμε το λειτούργημά μας, δηλ. με την έννοια της συμβολής μας στη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης και κατ' επέκταση στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, υπό την ιδιαίτερη ιδιότητά μας ως φορέων της τρίτης λειτουργίας της ενιαίας κρατικής εξουσίας. Φρονώ ότι η πλέον ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση υπαγορεύει πια τη δεύτερη επιλογή, γεγονός που, κατ' ακολουθίαν, καθιστά επιβεβλημένη την εκ νέου κανονική άσκηση όλων ανεξαιρέτως των δικαιοδοτικών μας καθηκόντων από την ερχόμενη Δευτέρα, 22-10-2012, την ικανοποίηση δε των θεσμικών και οικονομικών μας αιτημάτων κατ' εξοχήν διά της δικαστικής οδού.
Άγγελος Μαντζιάρας
Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης
Ποιο το νόημα των κινητοποιήσεών μας, αν έχουμε τελικό στόχο την πλήρη δικαίωσή μας; Συνάδελφε, τί άλλαξε από την τελευταία ΓΣ και σήμερα μας προτείνες να σταματήσουμε τον αγώνα μας; Ο δικός μας αγώνας δεν είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα των λοιπών πολιτών, αλλά αντίθετα εξυπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας αφενός διότι διασφαλίζει μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αφετέρου διότι βάζει φρένο σε όλες τις παράλλογες απαιτήσεις της Τρόικα για ανεξέλεγκτες και αναποτελεσματικές μειώσεις μισθών. Γνωρίζω συνάδελφε ότι εσύ προσωπικά δεν αντιμετωπίζεις άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Γιατί, όμως, δεν λαμβάνεις υπόψη τους συναδέλφους σου, που με τις νέες περικοπές δεν θα ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους; ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυναδελφε, τι μεσολάβησε δηλαδη απο 22.9.2012 εως 20.10.2012, ώστε πλέον η συνέχιση των κινητοποιησεων να είναι "αντιθετη στη νομιμοτητα", ενώ μέχρι τωρα ηταν προφανως "συμφωνη" με τη νομιμοτητα; Θα θεωρούσα πιο συνεπές να εκρινες είτε συνολικα ως "μη νομιμες" τις κινητοποιησεις εξ αρχής. Επίσης, επειδή μαλλον παραβλεπεις ότι η κολοσσιαια μειωση των αποδοχων μας αποτελεί ΑΥΤΗ ΚΑΘΕΑΥΤΗ παραβιαση της ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ νομιμοτητας, την οποία οφείλουμε να προασπίσουμε και για την οποια ουδεμία νύξη κάνεις, ερωτω: Σε ποιο ποσό πρέπει να φτασει ο μισθός σου, ώστε να θεωρησεις ότι πρέπει να αντιδρασεις? Με βάση τα επιχειρηματά σου, ακόμη και 400 ευρω το μηνα να σου δίνουν, εσυ πρέπει να δουλεύεις ως σκλάβος, για να "τηρείς τη νομιμοτητα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφε, οι μειωσεις θα ειναι και αναδρομικά από 1 Ιουλίου. Αρα προφανως Δεκεμβριο θα παρεις κανενα 200αρι μισθο, να κανεις Χριστουγεννα. Προς θριαμβο της "νομιμοτητας". Προδηλως δεν εχεις οικονομικο προβλημα και δεν σε απασχολει. Επειδη ομως εγω εχω, και δεν θα εχω να φαω τα Χριστουγεννα, ενω παραλληλα θα δουλευω και 15 ωρες τη μερα να διεκπεραιωνω δικογραφιες, συνιστω συνεχιση και κλιμακωση των κινητοποιησεων μεχρι τελικης πτωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι δικηγόρος αλλά αντιλαμβάνομαι πλήρως την στάση των δικαστών με τις αποχές από τις συνεδριάσεις κλπ. Κατά την γνώμη μου δεν τίθεται για τους δικαστές θέμα πάλης μεταξύ συναδελφικής αλληλεγγύης και νομιμότητας αλλά υπεράσπισης της νομιμότητας που επιχειρείται να καταργηθεί από την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Το θέμα είναι το μέσον υπεράσπισης. Ωστόσο όταν αυτή η παρανομία είναι τόσο βάναυση, μήπως δικαιολογείται η αντίσταση με κάθε μέσο ακόμα και σε δικαστές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφωνώ... Σε όλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήίσα ίσα που οι καταστάσεις, έχουν οδηγήσει κάποια πράγματα εκεί που τα έχουν οδηγήσει, και το Δημοκρατικό Πολίτευμα σε μια ιδιότυπη λειτουργία, όπου λειτουργεί τύποις. Ουσιαστικά άλλοι αποφασίζουν και άλλοι διατάζουν. Αυτό είναι φανερό. Όμως σε αυτές τις καταστάσεις, οφείλουμε πρωτίστως, εμείς που τρόπον τινά είμαστε θεματοφύλακες του Συντάγματος, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, για να δείξουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν μπορώ να διανοηθώ την λογική του συναδέλφου. Πραγματικά, αν μειωθεί ο μισθός του στα 1000 ευρώ, πόσος θα είναι ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη, του υπαλλήλου, του γιατρού κλπ. Θα λέει κάποιος (και δικαιολογημένα): εδώ κοτζάμ Πρωτοδίκης παίρνει 1000 ευρώ. Αρα εσύ θα πάρεις 400 ευρώ." Φρονώ ότι τη Δευτέρα πρέπει όλοι να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας.
Συνάδελφε, εγώ δεν είμαι γιός Δικαστή, και δή Πρώην Αντιπροέδρου του Α.Π., ούτε έχω σπίτι στο Πανόραμα. Είμαι χωριατόπαιδο. Και με μόχθο μπήκα στο σώμα. Αν ήμουν στη Θέση σου τα ίδια θα έλεγα. (Ελπιζω το παρόν να δημοσιευθεί), διότι εδώ και λίγο καιρό, εδώ πέφτει λίγη λογοκρισία)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικαστική οδό ακούμε και δικαστική οδό δε βλέπουμε.Έπεα πτερόεντα.Που είναι οι προσφυγές που διατυμπάνιζαν το Σ.τ.Ε και η ΕΔΕ; Μήπως κάποιοι μας δουλεύουν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε συμφωνώ με τον συνάδελφο διότι έτσι θα δείξουμε ότι ηττηθήκαμε και ότι αποδεχόμαστε μοιραία τις αποφάσεις της Τρόικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανε ποτέ τον κόπο ο συνάδελφος να έρθει στις ΓΣ και να πεί εκεί την άποψή του. Την υψηλή κριτική και την διατύπωση γνώμης για τόσο σοβαρά ζητήματα την κάνουμε στα αρμόδια όργανα και όχι στα blog. Για ενημέρωση όσων δεν ήταν στην προηγούμενη ΓΣ... Σε σύνολο 200 περίπου συναδέλφων που ψήφισαν, η πρόταση για διακοπή των κινητοποιήσεων υπερψηφίστηκε από 4! Μάλλον οι 196 δεν είχαν συνταγματικές ανησυχίες και ήταν κινηματίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητε συναδελφε δεν ξερω αν εχεις οικογενεια η οχι, αλλα με δανειο να τρεχει, συζυγο ανεργη, διαμονη στην επαρχια με ενοικιο και παιδι που χρειαζεται παιδικο σταθμο, δε νομιζω να ειναι εφικτο να επιβιωσει ο οικογενειακος προυπολογισμος μου και η οικογενειακη μου συνοχη μεχρι την υλοποιηση της οποιοασδηποτε αποφασης του μισθοδικειου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα συγκρουόμενα ζητήματα δεν είναι η συναδελφική αλληλεγγύη με την κοινωνική αλληλεγγύη στο λαό. Έχουμε μία αυτόνομη αμεσοδημοκρατική λήψη απόφασης (την οποία φυσικά δεν υπαγορεύει καμία έννοια πειθαρχίας, αλλά δημοκρατικού φρονήματος και παιδείας) μίας ΓΣ εργασιακής ομάδας, αλλά πρωτίστως πολιτών απέναντι σε ετερόνομες αποφάσεις του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλίου και ειδκότερα νόμων του κράτους. Δεν τίθεται ουδέν θέμα αλληλεγγύης στο λαό, εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης κι ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος που να δικαιώνει μόνο τη δεύτερη επιλογή, κάλλιστα τα ίδια ζητήματα δικαιώνουν και την πρώτη επιλογή. Η νομιμότητα δεν είναι συνώνυμο ούτε της δικαιοσύνης ούτε πρωτίστως της πραγματικής δημοκρατίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ή (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. τΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ (ΦΑΝΕΡΕΣ Ή ΜΗ) ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΙΩΣΗ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΧΥΛΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ άποψη είναι σεβαστή και καλό είναι να διατυπώσετε στη Γ.Σ. του Σαββάτου. Διαφωνώ όμως πλήρως. Εν πάση περίπτώσει η πλειοψηφία είναι αυτή που θα αποφασίσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ φιλοσοφία, μεγάλη ασάφεια στις αιτιολογίες για τη συγκεκριμένη άποψη του συναδέλφου κου Μαντζιάρα. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα οι θέσεις του δεν πείθουν. Μήπως έχει κάποιο κρυπτόμενο λόγο η παρέμβασή του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ποιά η συγγένειά του με τον πρώην Αντπρόεδρο του Α.Π. Πολύβιο Μαντζιάρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆστοχα σχόλια, χωρίς επαρκή αιτιολογία και επιχειρήματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι πολύ που οι συνάδελφοι μου σκέφτονται τόσο υποτελειακά.Οι κινητοποιήσεις μας δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Κάποια στιγμή πρέπει να δει ο κόσμος ότι υπάρχουν και κάποιοι που αντιδρούν σε αυτή την αδιανόητη κατάσταση,που ποδοπατεί κάθε δικαίωμα!!!Αν σταματήσουμε τις αποχές, το λιγότερο που θα σημαίνει αυτό θα είναι η μείωση των αποδοχών μας. Το χειρότερο θα είναι ότι φανήκαμε λίγοι και αδύναμοι να αντιδράσουμε!Θα γίνουμε ένα με εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια...Και τότε δεν θα μας φταίει κανείς που η ελληνική κοινωνία θα εξακολουθήσει να μας αντιμετωπίζει με ολοένα και μεγαλύτερη καχυποψία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφωνώ με το συντάκτη του κειμένου και πιστεύω ότι εάν σταματήσουμε τώρα, θα είναι σαν να μην κάναμε ποτέ αυτές τις κινητοποιήσεις. Αν υποχωρήσουμε τόσο εύκολα και τόσο μα τόσο γρήγορα, θα τα χάσουμε όλα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί και ενοχληθεί από τις κινητοποιήσεις μας και γι'αυτον ακριβώς το λόγο πρέπει να συνεχίσουμε. Ας αγωνιστούμε όχι τόσο για την οικονομική μας κατάντια που έρχεται αλλά κυρίως για το μέλλον της δικαιοσύνης. Για να δείξουμε ότι οι δικαστές έχουν σθένος και θα αντιστέκονται σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού που εκπροσωπούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστα κ συνάδελφε κάποιοι όμως θέλουν να κάνουν την Ενωση όπως την ΓΕΣΕΕ του Παναγόπουλου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης, την Πρόεδρο του ΑΠ και τον Εισαγγελέα του ΑΠ, έρχεται και ο κος Μαντζιάρας να μας υπαγορεύεσει ποια στάση θα ακολουθήσουμε. Σεβαστές οι απόψεις του αλλά αν ήθελε να συντάξει ένα κείμενο σχετικά με τις διακοπές των συνεδριάσεων θα έπρεπε να το διατυπώσει διαφορετικά και όχι σαν μορφή "παράκλησης" προς τους συναδέλφους (και μάλιστα λίγες ώρες πριν τη Γ.Σ.) για τη στάση που κατά τη "φρόνησή του" πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί.Δεν επιθυμώ να αντιπαρατεθώ με τον συντάξαντα του ανωτέρω άρθρου, αλλά το τι θα κάνει ο κάθε δικαστής και το τι στάση "πρέπει" να ακολουθήσει είναι ζήτημα που αφορά τον ίδιο και μόνο (μετά από στάθμιση όλων των παραγόντων που συνάπτονται με τη λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης). Διότι διαφορετικά το ανωτέρω κάλεσμα σε διαφορετικού είδους κινητοποιήσεις (υπό τη μορφή "φρόνησης") του κου Μαντζιάρα μπορεί να θεωρηθεί στην παρούσα -κρίσιμη, κατά την ταπεινή μου άποψη- φάση ίσως και λίγο ύποπτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Μπορεί να είμαι και λίγο καχύποπτος αλλά σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο τον έχει η Γ.Σ., η οποία πρέπει να αποφασίσει ανεπηρέαστη από κάθε μέσο ή "δύναμη" που προσπαθεί να επανακαθορίσει τη στάση της μέχρι τώρα. Και φυσικά ο συνάδελφος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προτείνει όλα τα ανωτέρω στη Γ.Σ. και να ψηφίσει τις προτάσεις του.
Και μένα σαν "διάγγελμα" μου φάνηκε. Τέτοιο ύφος από πρωτοδίκη, που απευθύνεται και προς συναδέλφους ανωτέρων βαθμών, δεν είναι, τουλάχιστον, συνηθισμένο. Θα μπορούσε να εκθέσει τις ίδιες απόψεις πιο σεμνά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τα λοιπά δεν συμφωνώ καθόλου με τις απόψεις του.
Ο συνάδελφος είχε το θάρρος να εκθέσει τη (μειοψηφική) του άποψη επώνυμα και μάλιστα σε ένα blog, όπου ήξερε και ο ίδιος ότι οι αντιδράσεις (μέσω σχολίων) θα ήταν αρνητικές. Σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο εξέθετε τις ίδιες απόψεις όλοι θα τον επαινούσαν για την τόλμη και το ήθος του. Προκαλεί λοιπόν θλίψη να γίνονται προσωπικές επιθέσεις στο συνάδελφο όχι με επιχειρήματα αλλά με υπαινιγμούς για την οικονομική του κατάσταση ή την τυχόν συγγένεια του με ήδη συνταξιούχο ανώτατο δικαστή. Μήπως έχει καταργηθεί το δικαίωμα της έκφρασης για συγγενείς ανώτατων δικαστών και δεν το έχουμε πληροφορηθεί; Και σε κάθε περίπτωση ανώνυμες επιθέσεις με υπαινιγμούς και ύβρεις σε άνθρωπο που εκφράζεται επώνυμα μαρτυρούν έλλειψη ήθους αλλά και σοβαρά αισθήματα κατωτερότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήοσοι επιθυμουν συνεχιση των κινητοποιησεων, να διευκρινισουν μεχρι ποτε? μεχρι 30-10, μεχρι τη ψηφιση των μετρων ή επ' αοριστον?
ΑπάντησηΔιαγραφήνα υπενθυμισω οτι καθε εργαζομενος της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ημερα της απεργιας χανει το μισθο του.. εμεις τον παιρνουμε κανονικα... αυτος δεν ηταν ενας λογος που κανεις δεν σταθηκε διπλα μας σε αυτον τον αγωνα??
ΥΓ Ποιες αγωγες??? μετα τις τελευταιες αποφασεις του ΣτΕ (μνημονιο 1 και τελος επιτηδευματος)που απερριψε προσφυγες του ΔΣΑ, ειναι δεδομενο οτι ιδια τυχη θα εχουν απ' τους 3 δικηγορους και τους 3 πανεπιστημιακους και οι δικες μας προσφυγες
Μήπως πρωτίστως την αντισυνταγματικότητα των εκάστοτε μέτρων που λαμβάνονται από την εκτελεστική εξουσία και ψηφίζονται ενδεχομένως και πολλάκις με την μορφή του κατεπείγοντος (λ.χ. αναδρομικές περικοπές...) θα έπρεπε να την έχουν ήδη κρίνει τα διοικητικά δικαστήρια; Μάλλον τότε θα ήταν πιο εύκολη η θέση μας. Ας μας απαντήσουν όσοι αντιδρούν στις κινητοποιήσεις τι μέτρα προτείνουν και πως θα πληρώνω εγώ και ο εκάστοτε συνάδελφος της επαρχίας και όχι μόνο, τα καύσιμα όταν καθημερινά πρέπει να βρίσκομαι στο Πρωτοδικείο και βέβαια δεν επιθυμώ για ευνόητους λόγους να μένω στην πόλη όπου υπηρετώ;....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους, όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Να δείξουμε στους Έλληνες ότι με σθεναρή αντίσταση μπορεί να ανατραπούν ειλημμένες αποφάσεις των 2 τριμερών. Και τούτο διότι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε, επειδή μόνο εμείς έχουμε το προτέρημα να "απέχουμε" και να μην μας κρατείται μέρος του μισθού μας. Από τον μέσο Δημόσιο υπάλληλο, για μία ημέρα απεργίας, κρατούνται από τον μισθό του κοντά στα 100 ευρώ! (άντε να απεργήσεις μετά!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς προς την αυριανή Γ.Σ. προτείνω:
- Συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και την Τακτική Γ.Σ., στις αρχές Δεκεμβρίου, με παράλληλη εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να παύσουν οι κινητοποιήσεις μόνο στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί καμία μείωση των αποδοχών μας.
-Παράδοση εγγράφων παραιτήσεων μας στο Δ.Σ. έως και την Τακτική Γ.Σ., από όσους φυσικά το επιθυμούν, με παράλληλη εξουσιοδότηση στο Δ.Σ., να τις υποβάλλει στο Υπουργείο, μόνο στην περίπτωση που συγκεντρωθούν άνω του 70% των Ειρηνοδικών, Πρωτοδικών, Προέδρων Πρωτοδικών και των αντίστοιχων βαθμών των Εισαγγελικών Λειτουργών.
Και ως προς το τελευταίο, να μην ακούσω και πάλι, αύριο, το έωλο επιχείρημα ότι όποιος θέλει μπορεί να υποβάλλει την παραίτησή του και δεν χρειάζεται να υπάρξει απόφαση της Γ.Σ. επί τούτου. Αν ήταν έτσι ας απείχε όποιος ήθελε χωρίς απόφαση της Γ.Σ.!
Τόλμησε ο άνθρωπος να πει ευθαρσώς και επωνύμως την στηριγμένη νομικά άποψή του και υπέστη, άκομψη τουλάχιστον, επίθεση από ανώνυμους που από ότι βλέπω συναρτούν την ανεξαρτησία τους κατά την άσκηση της, πρωτογενούς υπενθυμίζω, εξουσίας τους, από την οικονομική τους κατάσταση (μήπως αυτή η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα μόνο οι φέροντες επώνυμο Λάτσης Βαρδινογιάννης κλπ. θα μπορούν να είναι ανεξάρτητοι δικαστές;) ε, όχι, φτάνει πια ο κατήφορος
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνούσα με το συνάδελφο Ματζιάρα εάν και εφόσον μου υποδείκνυεται άλλο τρόπο αντίστασης απέναντι στο σαθρό κράτος και πολιτικό συστημα συνάμα. Θεωρώ ότι το κράτος είναι πλέον διαλυμένο και για αυτό δεν φταίμε εμείς όπως δεν φταίμε για τη χρεωκοπία του με τα αναδρομικά που θεωρητικά πήραμε. Μέχρι να βρούμε τρόπο να ασκήσουμε πραγματικό έλεγχο στην πολιτική εξουσία και να μπουν ορισμένοι φυλακή το να σιωπούμε και να κάνουμε τα καλά παιδιά ισοδυναμεί με νομιμοποίηση του ήδη σαθρού κλίματος !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον σχολιαστή 18 Οκτωβρίου 2012 3:39 μ.μ.:
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπονοείς ότι εκείνος δεν μόχθησε
να μπεί στο σώμα? Εχεις κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο
ή κάνεις υποθέσεις?. Εγώ γνωρίζω το ήθος, τη νομική
κατάρτιση
και το χαρακτήρα του κ. Μαντζιάρα
και σε πληροφορώ ότι κάνεις μεγάλο
λάθος. Λυπάμαι πολύ, διότι κολλάς
ετικέτες χωρίς να γνωρίζεις το συνάδελφο.
Αυτό είναι ανεπίτρεπτο
για δικαστή (εάν είσαι δικαστής).
Πρωτοδίκης Κρήτη
Παρατηρώ μια βαθύτατη έλλειψη σεβασμού και ιδιαίτερα με αναφορές ονομάτων που κατά την γνώμη νου δεν φταίνε σε τίποτα. Πρωτοδίκες που πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας εκφράζονται αγενέστατα κατά πολιτικών , συναδέλφων τους , δικηγόρων κτλ.Σας συνιστώ κύριοι και κυρίες να αγοράσετε και αν αναγνώσετε το βιβλίο Συναδέλφου σας (από αυτούς που πραγματικά ξεχωρίζουν ) < Ο ακίνητος χρόνος της Ελληνικής Δικαιοσύνης>.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με φήμες όταν βυθιζόταν ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ η ορχήστρα συνέχιζε να παίζει. Στον ΕΛΛΑΝΙΚΟ τσακωνόμαστε για το πια παρτιτούρα θα παίξουμε.Κανείς δεν βλέπει ότι βυθιζόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος Παπαγεωργίου.
Εφέτης
Ό,τι και να πει κανείς, θα είναι λίγο. Μόλις τολμήσει να ακουστεί η άλλη γνώμη (που δεν είναι καθόλου παράλογη ή υποβολιμαία, γιατί την ασπάζονται πολλοί συνάδελφοι, και μη γόνοι ακόμη Αρεοπαγιτών), πέφτει επάνω τους η χειμαρώδης ορμή των στασιαζόντων... Εύγε! Ωραίος σεβασμός. Πώς να τολμήσει κάποιος να αρθρώσει την αντίθετη άποψη σε Γενική Συνέλευση!!! Τον βλέπω να τον εγκαταλείπουν τα εκ Θεσσαλονίκης λεωφορεία στον Σείριο, να αγοράσει αρκουδάκια για τα παιδιά του (ας γελάσουμε και λίγο). Για να κλείσω με κάτι σοβαρό, δεν θα ήθελα να είναι σύνεδρος σε Τριμελές, με Πρόεδρο κάποιον από αυτούς που ωρυόμενοι και ξεκατινιαζόμενοι σχολιάζουν, και να νιώσω την ανάγκη να μειοψηφίσω..... Μαύρο φίδι που θα με φάει....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα ήθελα λίγο να "πονηρέψω" το συνάδελφο: Τον τελευταίο καιρό, ο νομοθέτης αφαιρεί "ύλη" από τα Πολυμελή Δικαστήρια και την μεταφέρει σε Μονομελή Δικαστήρια ή ακόμη και στα ειρηνοδικεία. Δημιουργήθηκε ακόμη και Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Θα πεί κάποιος καλόπιστος, ότι αυτό γίνεται γιά τη επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και την αποσυμφόρηση των πινακίων. Μην ξεχνάμε και την πρόταση, οι συμβολαιογράφοι να εκδίδουν διαζύγια. Με κάποιο τρόπο, αρχίζει και "φεύγει" ύλη από τα δικαστήρια. Όμως, επειδή οι καιροί είναι πονηροί: Μπορεί κανείς να αποκλείσει 100% το ενδεχόμενο, κάποια ωραία πρωία νά έρθει η όποια τρόικα και να ζητήσει την κατάργηση των πολυμελών δικαστηρίων, ή ακόμη περισσότερο να ζητά ακόμη και απολύσεις Δικαστών; Τι θα την εμποδίσει; Το σκέφτηκε αυτό κανείς; Πραγματικά θα ήθελα να επιβεβαιωθώ στην πρόβλεψή μου μόνο και μόνο γιά να δω τι θα είχε να πεί ο κ. Ματζιάρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλ. επειδή κάποιος μπορεί να τυγχάνει συγγενής κάποιου αντιπροέδρου του αρείου πάγου αυτό είναι και προσδιοριστικό στοιχείο της προσωπικότητάς του και της άποψής του για το θέμα της διακοπής της συνεδριάσεων ? μα είναι δυνατόν...? αυτό είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. αυτά να τα πείτε στα πειθαρχικά όργανα όταν και εφόσον κληθούν κάποιοι..ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ...αποδεχθείτε ότι η διακοπή των συνεδριάσεων είναι μη σύννομη..θα ήθελα να δώ τι θα αποφασίζατε εάν κάποιος θιγόμενος προσέφευγε αναλογικά στο αρμόδιο δικαστήριο για να κηρύξει ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΤΗΝ "ΑΠΕΡΓΙΑ" ΣΑΣ...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΙΔΩΜΕΝ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΓ. Α.
Δικηγόρος Αθηνών
Συναδελφε σεβομαι την αποψησου και σε εκτιμω που τη δημοσιευσες επωνυμα αλλα εκπλησσομαι που εσυ νοιωθεις ακομη οτι αποτελεις φορεα της τριτης κρατικης λειτουργιας.προφανως δεν χρωστας σε εφορια κ τραπεζες και δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα με την τριτη μειωση.εξηγησε μου γιατι ανελαβες το ρολο να μας επαναφερεις στην ταξη κ την νομιμοτητα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Γ.Α., δικηγόρε Αθηνών, έχεις δίκιο. Η αποχή των δικαστών από τα καθήκοντά τους είναι πράξη αντισυνταγματική και συνεπώς παράνομη. Είμαι ο ίδιος Δικαστής και μέχρι τώρα απείχα και εγώ, όπως η πλειονότητα σχεδόν των Δικαστών. Απείχα παρότι δεν συμφωνώ με την πράξη αυτή. Νομίζω όμως ότι αν κάτι χρειάζεται σήμερα είναι η περισυλλογή από όλους. Πρέπει όλοι να αναλογισθούμε τις ευθύνες που έχουμε για το κατάντημα της Ελλάδας. Οι Δικαστές, με την κομματικοποίηση, την επικράτηση μιας δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, με την απώλεια κάθε πρωτότυπης σκέψης και την τυφλή υποταγή στο νομολογία, η οποία έχει από πολύ καιρό οδηγηθεί με γνώμονα το λαϊκισμό προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συντεχνιών. Οι δικηγόροι από την πλευρά σας, με την εμπορευματοποίηση - επαγγελματοποίηση του λειτουργήματος του Δικηγόρου, τη διόγκωση ανύπαρκτων επί της ουσίας υποθέσεων, την παρέλκυση των δικών με την εκμετάλλευση της πληθώρας των προβλεπόμενων από τη δικονομία δικαιωμάτων, τις συνεχείς αποχές, τη δυσφήμιση συχνά στους διαδίκους των δικαστών και των εισαγγελέων. Είναι λοιπόν καιρός να αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες που έχουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή, για το καλό της κοινωνίας. Αν η καινούργια αυτή αρχή καθυστερήσει κάποιες λίγες ακόμα ημέρες, μέχρις ότου η κοινωνία ηρεμήσει και μαζί της οι Δικαστές, νομίζω ότι το κακό δεν θα είναι μεγάλο, αντίθετα, θα είναι για το καλό, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα κάνουμε τη νέα αρχή και πάντως ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν ΠΟΤΈ, από την πλευρά των Δικαστών, ούτε όμως των ΔΙΚΗΓΌΡΩΝ! Με εκτίμηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μαχόμενος δικηγόρος (70-100 παραστάσεις ετησίως). Δεν έχω περιουσία, οι δε αποταμιεύσεις μου εξανεμίστηκαν. Στηρίζομαι στα έσοδα από τις δίκες και δεν πληρώνομαι στις αναβολές. ΟΜΩΣ, ΣΤΗΡΙΖΩ 100% τον αγώνα των Δικαστών, καθώς και τις αποφάσεις των οργάνων τους. Στο συνάδελφό μου που θεωρεί παράνομες τις διακοπές, να ερευνήσει πρώτα τη νομιμότητα των περικοπών των μισθών τους. Τέλος, να μη λησμονεί ότι οι Δικαστές είναι πρώην συνάδελφοί μας που, εάν γνώριζαν ότι θα κατέληγαν να λαμβάνουν εξευτελιστικούς μισθούς, πολλοί δεν θα είχαν αποφασίσει να εισέλθουν στο Δικαστικό Σώμα. Με όποιο τρόπο μπορώ, θα τους στηρίζω σε κάθε απόφαση που αφορά στα δικαιώματά τους και στις διεκδικήσεις τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ. Ν. Δικηγόρος Αθηνών
Υ.Γ: Ο μόνος λόγος που δε γράφω το ονοματεπώνυμό μου, είναι για να μη θεωρηθεί ότι 'γλύφω' τους Δικαστές...
Φυσικα κυριε Γ.Α. δεν εισαι δικηγορος. Δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχει δικηγορος, ο οποιος καταφερεται με τετοια χολή και εμπάθεια κατά δικαστών. Νομιζεις οτι επειδη βαζεις μια ψευτικη υπογραφή "δικηγορος Αθηνών" γίνεσαι πιστευτος ή αποκτά μεγαλυτερο κύρος η αποψη σου; Εξάλλου εκτός από εμπαθή, τα κείμενά σου είναι προδήλως και στερούμενα καθε νομικης καταρτισης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο ότι αναφέρεσαι σε "απεργία" δικαστών που θα μπορούσε να κηρυχθεί "παράνομη", δειχνει το μεγεθος της αγνοιας σου. Επισης να σε ρωτησω κατι κυριε "δικηγορε Αθηνών", την Παρασκευή 19 Οκτωβριου εκανες αποχη? συμμετείχες στην αποχή του συλλόγου σου? Προφανως ναι. Οταν λοιπον αναβαλλονται οι δικες εξαιτίας σου ειναι ολα μια χαρα, ενώ ότι αναβαλλονται εξαιτίας μου, υπαρχει προβλημα ε? Πονάει λιγοτερο ο διαδικος αν δοθεί αναβολή λογω αποχης δικηγορου? Συνεχισε να εκτιθεσαι.
Έντιμη και όπως αποδείχθηκε έξυπνη η επώνυμη τοποθέτηση του καλού συναδέλφου. Με τις αντιδράσεις που προκάλεσε, απέδειξε ότι η έλλειψη νηφαλιότητας και η νοοτροπία του όχλου κυριαρχεί στον Σώμα μας, σε αντίθεση με τους Εισαγγελείς και τους Διοικητικούς Δικαστές, όπου επιδεικνύεται σεβασμός στη διαφορετική άποψη και γι αυτό έχουν διατυπωθεί και πολύ ενδιαφέρουσες γνώμες για τη θεσμική θωράκισή μας. Λίγη προσοχή στο ύφος των κρίσεων ορισμένων συναδέλφων δεν θα έβλαπτε. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούν ότι είμαστε ο μόνος κλάδος εργαζομένων που απέχει-ουσιαστικά απεργεί - χωρίς καμία περικοπή των αποδοχών του κατά το χρόνο της αποχής (ελέω Συντάγματος, το οποίο βέβαια οι ίδιοι έχουμε κάνει "λάστιχο" δεχόμενοι μεν - με το να λαμβάνουμε κανονικά τις αποδοχές μας ενώ ουσιαστικά απεργούμε (έστω υπολειτουργούμε) - το λειτουργικό μας ρόλο μόνο ως προς την εύλογη αδυναμία αποτίμησης της όντως ιδιάζουσας ευθύνης εργασίας μας και απεκδυόμενοι ταυτόχρονα το θεσμικό μας μανδύα και την τοιαύτη ιδιάζουσα ευθύνη όχι έναντι ημών των ιδίων αλλά έναντι του κοινωνικού συνόλου, κάνοντας αποχή-απεργία. Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω εαν θα διατύπωναν με το ίδιο σθένος τις απόψεις τους και εαν θα συνέχιζαν με την ίδια ένταση την αποχή εάν υπήρχε τρόπος περικοπής έστω μέρους των αποδοχών μας λόγω της αποχής. Αντώνης Σβύνος. Πρωτοδίκης Βόλου
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληξη μου προκαλεί, οτι μερικοι κάνουν λογο οτι ειμαστε "τυχεροι" που δεν μας κοβεται ο μισθος για τις μερες "απεργιας". Μα ειμαστε σοβαροι? Οποιος τα γραφει αυτά ειναι δικαστης? Η φυσική μας παρουσια στον χωρο των δικαστηριων, αποτελεί το πολύ το 20% της συνολικής απασχόλησής μας. Το ξεχνατε αυτο? Να μας κοπεί ο μισθος ε? Με βάση ποιον υπολογισμο? Θα υπολογισθούν οι ωρες που δουλεύω σπιτι? Θα υπολογισθούν οι διασκεψεις? Θα υπολογισθούν ολα αυτα? Πώς ειναι δυνατόν να λέγονται τετοια πραγματα? Και στο κατω κατω, ας κοψουν. Αλλά οταν θα κληθω να δικασω τις μετ' αναβολην υποθεσεις, και να δουλεψω διπλά, θα μου δωσει κανενας τον διπλό μισθό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ να προσεχετε μερικοι τι λετε, γιατι δινετε τροφή στους κακοήθεις.
Το θέμα είναι το γενεαλογικό δέντρο και η οικονομική κατάσταση του συντάκτη ή αν αυτά που γράφει είναι σωστά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι φταίει ο κόσμος κυρία Μαρσιώνη αν ο δικαστής του χρωστάει στην εφορία και στην τράπεζα; Θεέ μου, τι επιχειρήματα ακούγονται για την υποστήριξη της παρανομίας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας Δικαστής, που δεν χρωστάει στην εφορία ούτε στην τράπεζα!
Συμφωνώ να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και ειδικά συμφωνώ με την άποψη του "ανώνυμου της 10-10-2012, ώρα 7:56 μ.μ." με μια διόρθωση : Συνάδελφε,όχι "έωλος"(=μπαγιάτικος με αντίθετο το "νωπός", "φρέσκος"), αλλά "αίολος" (=αστήρικτος). "Αίολα" και όχι "έωλα" επιχειρήματα...Τέλος πάντων ! Κι όποιος θέλει να μη μετέχει στις κινητοποιήσεις, ας το κάνει, δεν καταπιέζουμε κανέναν, απόφαση της πλειοψηφίας είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητηρια στον συναδελφο για τη γενναία επωνυμη εκφραση της αποψης του. ΝΤΡΟΠΗ στους ανωνυμους για τις αηθεις επιθεσεις. Η με οποιοαδηποτε μορφη αρνηση ασκησης του δικαιοδοτικου μας εργου στο ΧΡΟΝΟ που εχει ορισθει ειναι αντισυνταγματικη. Ποιο το ηθικο ερεισμα οσων καλουνται να χαρακτηρισουν μια απεργια παρανομη και καταχρηστικη οταν οι ιδιοι απεργουν παρανομα. ΚΚ Πρ Πρωτ ΔΔ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ένα κράτος, που κατά γενική ομολογία διαλύεται, το μοναδικό ίσως στεγανό αποτελεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Όταν η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί "παίζουμε" όλοι άθελά μας το παιχνίδι του συστήματος. Ως μαχόμενος Δικηγόρος είμαι ενάντιος στη σημερινή μορφή των κινητοποιήσεων των Δικαστών, όπως και στη μορφή με την οποία διεξάγονται οι "αποχές" των Δικηγόρων, με "αποχή" από τα Δικαστήρια αλλά με την ελεύθερη υπογραφή συμβολαίων, στις οποίες ο ΔΣΑ εισπράττει παρακράτημα 35%!! ΝΑΙ στον αγώνα των λειτουργών της Δικαιοσύνης, όχι όμως σε μορφές αγώνα, που δημιουργούν στη χώρα συνθήκες "αναρχίας"! Δεν μπορεί ο αδικηθείς πολίτης να περιμένει δύο και τρία χρόνια να δικαστεί η υπόθεσή του από την παντελή έλλειψη οργάνωσης των Δικαστηρίων και, όταν επιτέλους έρθει αυτή η ώρα της δικαίωσης, να αρνείται ο Δικαστής ή ο Δικηγόρος να δικάσει την υπόθεσή του, αποκλειστικά και μόνο λόγω των δικών του επαγγελματικών συμφερόντων. Από τη στιγμή που η απεργία των Δικαστών είναι ενάντια στο Σύνταγμα και "βαφτίζεται" ως διακοπή των συνεδριάσεων για τη "νομιμοποίησή" της, ίσως θα ΄έπρεπε να κλιμακωθεί ο αγώνας Σας, ως Δικαστικών λειτουργών, όπως και των Δικηγόρων, με την αποχή μας αποκλειστικά και μόνο από τα πινάκια, στα οποία έχει συμφέρον το ΔΗΜΟΣΙΟ και ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! Πιέστε το κράτος, όχι τους πολίτες του, διότι αυτοί έχουν ανάγκη τη Δικαιοσύνη ενεργή και όχι ευρισκόμενη "στην αγκαλιά του Μορφέα"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΛ. ΤΣΑΠ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Κιεγώ συνάδελφε όταν εισήλθα στο Σώμα είχα ένα ΟΝΕΙΡΟ: Να υπηρετήσω τη δικαιοσύνη, το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, με αγάπη και αυτοθυσία.Δεν ήξερα και ούτε ήθελα να μάθω με τι ποσά αμείβονται οι δικαστές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκίνησα,νέα Πρωτοδίκης, να εφαρμόσω το ΟΝΕΙΡΟ σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο. Απέκτησα το πρώτο μου παιδί. "Οι ανάγκες του Πρωτοδικείου πολλές" μου ανακοίνωσε η Προϊσταμένη μου "πρέπει να εφαρμόσουμε το ΝΟΜΟ και να διακοπεί η άδεια ανατροφής τέκνου". Βλέπετε οι νομοθέτες δεν φρόντισαν να διορίσουν περισσότερους δικαστές για να αντιμετωπιστούν οι πράγματι μεγάλες ανάγκες των Περιφεριακών Πρωτοδικείων, αλλά ψήφισαν την διακοπή της άδειας ανατροφής της μητέρας δικαστή ενώ με περισσή ευκολία διόριζαν θυγατέρες, ανεψιές και ερωμένες σε υψηλόμισθες θέσεις Υπουργείων. Κάθε φορά, όμως, που έπαιρνα το παιδί μου αγκαλιά ανάμεσα σε δικογραφίες και Κώδικες, έπαιρνα δύναμη και ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ....
Ήρθε η μετάθεση στην Αθήνα. Το μεγαλύτερο αλλά συνάμα και το πιο αδύναμο Πρωτοδικείο της Ευρώπης. Στάθηκα τυχερή καθώς γνώρισα ορισμένους από τους πιο αξιόλογους συναδέρφους Προέδρους. Τους είμαι ευγνώμων και τους ευχαριστώ που με στήριξαν για να μείνω πιστή στο ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.
Ακολούθως, διορίστηκα Ανακριτής.Μία θέση που όλοι γνωρίζουμε πως ο δικαστής καθημερινά καταθέτει ψυχή. Η ανισορροπία του νομοθέτη στο μεγαλείο της: "Πρέπει να αποφυλακίσεις τον απατεώνα, τον κλέφτη, τον υπεξαιρέτη διότι προωθούμε με τον νεοψηφισθέντα νόμο την αποσυμφόρηση των φυλακών". Στην Ανάκριση η υλικοτεχνική υποδομή ανύπαρκτη, οι κίνδυνοι πολλοί, η ασφάλεια μηδαμινή.ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...
Τάσσομαι υπέρ των κινητοποιήσεων όχι για ν΄ αβγατίσω τα μισθά μου ούτε επειδή είμαι υπεράνω χρημάτων (δάνειο, σύζυγος μισθωτός 1.000 ευρώ, δύο παιδιά).
Τάσσομαι υπέρ γιατί ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
Γιατί θέλω να λυτρωθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη, να μπορώ να βλέπω στα μάτια τους διαδίκους
Γιατί θέλω ΠΙΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ
Είμαι απόλυτα σύμφωνη με τον συνάδελφο Α.Ν. και νομίζω ότι η πλειοψηφία των δικηγόρων συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των δικαστικών λειτουργών. Μιλώ για τους μαχόμενους, διότι μόνον αυτοί γνωρίζουν τα προβλήματα των δικαστών και τις συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται να διατηρήσουν το κύρος, την αποτελεσματικότητα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.Δ. - δικηγόρος Αθηνών
@ προς Πρωτοδίκη Κρήτης:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο πότε αυτοδιορισθήκατε συνήγορος του συναδέλφου και ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να αμφιβάλλετε γιά την ιδιότητά μου; Σας διαβεβαιώ ότι είμαι εισαγγελικός λειτουργός, της 8ης σειράς της Σχολής Δικαστών, αν αυτό σας ικανοποιεί. Με τη σειρά μου κι εγώ θα αμφισβητήσω την ιδιότητά σας, ως "Πρωτοδίκη Κρήτης". Μάλλον συνήγορος είστε και μάλιστα αυτόκλητος.
Συμφωνώ με όσους ασκούν κριτική στη δήλωση του συναδέλφου και τους προτείνω να μην επιτρέπουν να ομιλεί στον οποιοδήποτε εαν προηγουμενα δεν τους προσκομίζει πιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης και ε9. Σε περίπτωση πάντως που κάποιος διαφύγει του δημοκρατικού ελέγχου τους τούς προτείνω την κύρωση της γιουχας. Επίσης παρακαλω να διευκρινιστεί απο τη γς της ένωσης μας απο ποιο εισόδημα και πάνω μπορούμε να μην μετέχουμε στις κινητοποιήσεις, γιατι μερικοί είμαστε αναποφάσιστοι. Τέλος από Δευτέρα να βγάλουμε τραπεζάκια έξω από τα πτρωτοδικεία για να μη νομίζει και ο κόσμος ότι όλοι καθόμαστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήτοποθέτηση επί των ανωτέρω σχολίων..και ειδικά ως προς το σχόλιο 20.10.2012 και ώρα 11.11., αλλά και ώρα 11.47.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι κατ'αρχάς για το πρώτο σχόλιο, ως άνω, διότι κατά την άποψή μου είναι αντικειμενικό και θέτει σωστά τη βάση...την εύθυνη σαφώς φέρουν και οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ...απλώς υπενθυμίζω (θεωρώντας το γενικότερο πρόβλημα της δικαιοσύνης ως ΗΘΙΚΟ και ουχί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ (σε ένα μεγάλο τουλάχιστον ποσοστό)...προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την αποχή των δικαστών, διότι ως άνθρωπος είμαι γενικότερα ΠΟΛΥ επαναστατικός, αλλά όπως έχω δηλώσει θα την έκανα για άλλους λόγους, όπως άλλωστε και πολύ περισσότερο επαναστατικές πράξεις !...ξαναδηλώνω δηλ. για τη διαφθορά κ.λπ. στον χώρο της δικαιοσύνης, που βλάπτει τον γενναίο και έντιμο δικαστή πρωτοδίκη κ.λπ. ...πιστέψτε με, θα ήθελα κάποια στιγμή να νιώσω ότι απευθύνομαι και αφήνομαι σε γενναίους επιμελείς έντιμους δικαστές, και νιώθω αντίθετα καθημερινα ανασφάλεια, και όχι μόνο εγώ..! άδικες αποφάσεις, έως και σκανδαλώδεις...ΦΟΒΟΣ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ! όσον αφορά στο δεύτερο σχόλιο, ως άνω, ΝΑΙ , είμαι δικηγόρος υπαρκτό πρόσωπο..και πιστεύω ότι τουλάχιστον ο κάτοχος του blog το αντιλαμβάνεται πιθανόν, ίσως κι ενδεχομένως...δεν μιλώ ΚΥΡΙΕ ΔΙΚΑΣΤΑ με εμπάθεια απέναντι στους δικαστές...αλλά απέναντι σε μία ψυχολογία μάζας που προσωπικά εμένα δεν με εκφράζει...είτε αυτή η μάζα ηταν δικαστική είτε ο,τιδήποτε άλλοτε..η νομική μου δε κατάρτιση..δε νομίζω ότι είναι αντίκειμενο του παρόντος σχολίου μου..πάντως έκανα χρήση της λέξης απεργία εντός εισαγωγικών και χρησιμοποίησα τη λέξη αναλογικά! αλήθεια πιστεύετε ότι στη δημοκρατία επιτρέπεται να μην μπορούμε να προστατευτούμε από πράξεις που θεωρούμε μη σύννομες?..και μακάρι η αποχή των δικαστών να ήταν η μόνη μη σύννομη ενέργεια του χώρου σας...νομίζω είναι η πιο αφελής, παιδαριώδης και άκακη ίσως...δείτε γύρω σας και θα καταλάβετε τί εννοώ ..ΑΠΛΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ...Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ !!!
και ναι και πάλι υπογράφω το παραπάνω σχόλιο ως Γ.Α. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. (παρ'εφέταις)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι επίσης συγχαρητήρια στον κύριο Σβύνο...που τολμάει να αναφέρει και το ονοματεπώνυμό του...είτε εξέφραζε αυτή την άποψη είτε κάποια άλλη...πάντως ως αντιπρόταση προτείνω να φροντίσετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ να κλειστούν φυλακή και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι οι επίορκοι αυτοί λαμογίσκοι...στους οποίους πολλοί δικαστές και εισαγγελείς (Συνήθως ανώτεροι ή ανώτατοι) ξεπουλάν κάθε αίσθημα, ιδέα, ψήγμα δικαιοσύνης...και σας είναι τόσο τόσο τόσο μα τόσο εύκολο!!! ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ.!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓ.Α. Δικηγόρος Αθηνών.
Ο κόσμος βιώνει έλλειμμα δικαιοσύνης και έγκλημα χωρίς τιμωρία, δυστυχώς και ευθυνόμαστε κι εμείς γι' αυτό ας μην αυταπατώμαστε, είτε είμαστε ανώτατοι είτε κατώτατοι που υπακούουμε σε κελεύσματα ανώτατων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφε Γ.Α. Πες μου σε παρακαλώ πόσα έκατομμύρια μαύρα εισπράττουν κάποια συνάδελφοί μας ετησίως από τους επίορκους λαμογίσκους; Δεν γλείφω τους δικαστές αλλά ας κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας. Πρώτα εκ των έσω και μετά λιθοβολισμός
ΑπάντησηΔιαγραφήΔικηγόρος Κ. Κ.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ-ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ-ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΡΙΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙς ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΔΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΟΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟς ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήέωλος : από την αρχαία ελληνική λέξη «έωλος». Κατά μία εκδοχή έχει επίσης σχέση με την αρχαία λέξη «αιόλος» που έχει και την έννοια του «άστατος», μπαγιάτικος, που ξέμεινε από χθες. Κατ επέκταση, στην έκφραση «έωλο επιχείρημα» χρησιμοποιείται με την έννοια «αβάσιμος» (el. wiktionary.org/wiki/έωλος)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπάντηση προς τη συνάδελφο της 20-102012 των 5.19: Αγαπητή συνάδελφε συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Είμαι κι εγώ πρωτοδίκης, μητέρα τριών παιδιών (τα δύο τα είχα αποκτήσει πριν μπω στο δικαστικό σώμα). Νιώθω απόλυτη απογοήτευση και θλίψη που κλέψαν τα όνειρά μας. Όμως, πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να επιμείνουμε! Να αγωνιστούμε για το σύγχρονο Ελληνα Δικαστή, που αποτελεί μέλος της κοινωνίας, που διατυπώνει φανερά τις απόψεις του, που ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ να σταθεί απέναντι σε εκτρωματικες νομοθετικές διατάξεις που ψηφίζονται για λόγους σκοπιμότητας, που ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ νη κηρύξει σε παρεμπίπτοντα έλεγχο την συνταγματικότητα πασιφανώς αντισυνταγματικών διατάξεων. ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ από τη θέση μας να σταθούμε πλάι στους πολίτες, έστω και την τελευταία στιγμή και να δείξουμε σε όλους πως μπορεί κάποιοι να παρανομούν νομοθετώντας, εμείς όμως, τηρούμε τη νομιμότητα και εγγυόμεθα την εφαρμογή του Συνάγματος. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από την ψήφιση των μέτρων. Πρέπει η χώρα να αλλάξει, κι εμείς οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σ` αυτό, γιατί μπορούμε να το κάνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυκλοφορεί ευρέως, ότι στο ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, συγκλήθηκε χθές ατυπη ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των πρωτοδικών, με θέμα τα σχόλια που διατυπώθηκαν για τις παραπάνω απόψεις του κ. Ματζιάρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; είναι θέμα ολομέλειας αυτό, έστω και άτυπης;
Αφού ο κ. Ματζιάρας υπογράφει επωνύμως τις απόψεις του, προφανώς δεν έχει πρόβλημα να δεχτεί θετικές και αρνητικές κριτικές των απόψεων του.
Για ποιό ζήτημα θα έπρεπε να αποφανθούν οι πρωτοδίκες σε ολομέλεια;
Ποιοί και γιατί συμφωνούν η διαφωνούν με τις απόψεις του κ. Ματζιάρα;
Μήπως η σύγκληση της ολομέλειας (αν έγινε) είχε άλλους στόχους;
Γιατί εάν είχε άλλο σκοπό, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.
Αν θέλει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη να μας πληροφορήσει σχετικά.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
αυτά προς το παρόν.