Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο»

Τίθεται από σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου νομοσχεδίου, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και, αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

1 σχόλιο:

  1. χμμμμ.... εξαιρετικά!!! δουλευουμε, ατέλειωτες ώρες, με ανυπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, χωρις γραμματεις (παντου στην περιφέρεια έχει κενά, δεν γνωριζω τι γινεται Θεσσαλονικη - Αθηνα - Πειραιά), με μια απίστευτη πολυνομία, με μια δικονομία που τροποποιείται συνεχως και συνήθως αναποτελεσματικά......
    Αναρωτιέμαι λοιπόν... υπό αυτες τις συνθήκες... ποια θα είναι η εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης? ποια θα είναι η υπέρβασή της?
    Μια Ειρηνοδίκης Επαρχιακου Ειρηνοδικείου
    ......που εκτός από τα καθήκοντά της ως Ειρηνοδίκου, αναπληρώνει Πρωτοδίκες στα αυτόφωρα και στα τριμελή αν και δεν υπάρχουν κενά, δηλαδή κατα παραβαση των σχετικών διατάξεων του κωδικα οργανισμου δικαστηρίων με την αιτιολογια "έτσι γίνεται", τρεχει σε ερευνες κατ΄αποκλειστικότητα (εξαιρουμενου δηλαδή πάντα του υπηρετουντος αντεισαγγελεα από τη σχετική κατάσταση υπηρεσίας)διότι......"έτσι γινεται"

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την ταχυτητα απονομής της δικαιοσύνης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ