Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Βόμβα σε οικία Εισαγγελέως: Συνελήφθη 39χρονος για την βομβιστική επίθεση στη Λάρισα


Ισοπεδώθηκαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα από την έκρηξη
Συνελήφθη 39χρονος για την βομβιστική επίθεση στη Λάρισα

20/07/2013  20:27

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συνεργού - Πεπεισμένοι οι αστυνομικοί ότι στόχος ήταν η Εισαγγελέας που είχε χειριστεί υποθέσεις απόδρασης κρατουμένων - Υπό συνεχή αστυνομική συνοδεία η δικαστική λειτουργός

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Λάρισας, όπου στις 04.05 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά 93, σαρώνοντας δεκάδες σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.


Στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν το αυτοκίνητο της Εισαγγελέως που είχε χειριστεί υποθέσεις απόδρασης κρατουμένων, αλλά και μια από τις υποθέσεις του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Για την υπόθεση οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν -αρχικά- στην προσαγωγή ενός 39χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή της έκρηξης και μόλις είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, έριξε στο έδαφος το κινητό του και άρχισε να το πατά με μανία, ώσπου το διέλυσε εντελώς. Δεν πρόλαβε να εξαφανίσει, όμως, την κάρτα SIM, που εστάλη άμεσα στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών από την Εισαγγελία Λάρισας, η οποία αναμένεται να εγκριθεί χωρίς κωλυσιεργίες λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. 

Η προσαγωγή τελικά έγινε σύλληψη, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία αλλά με αποχρώσες ενδείξεις, για τον 39χρονο. Παρά το γεγονός ότι... τρέλανε τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν για την παρουσία του στο σημείο, το γεγονός ότι έσπευσε να καταστρέψει το κινητό του σε συνδυασμό με το ποινικό παρελθόν του ήταν αρκετά για να τον στείλουν στον εισαγγελέα, πιθανότατα το πρωί της Κυριακής.

Ο 39χρονος όχι απλώς δεν ομολογεί τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση, αλλά επιδίωξε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς με διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες για την παρουσία του. Δεν έχει αποκαλύψει, όμως, τι δουλειά είχε στη Λάρισα αφού κατοικεί στην Καλαμάτα, όπου είχε καταγραφεί και η μοναδική του εμπλοκή με τη δικαιοσύνη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές ασφαλείας της Μεσσηνίας, όμως, θεωρείτο ύποπτος για διασυνδέσεις με κυκλώματα της νύχτας, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί η σχέση του με αυτά.

Αυτό ενισχύει την εκδοχή ότι η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν έργο ποινικών και όχι τρομοκρατική επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας που κατοικεί στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.

Ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια επαφή του υπόπτου με τον βαρυποινίτη και οι αστυνομικοί αναζητούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ τους. Όπως εκτιμούν, αποκλείεται να έβαλε μόνος του τη βόμβα και να έμεινε για να δει τα αποτελέσματα της έκρηξης. Γι’ αυτό πιστεύουν ότι είχε συνεργό ο οποίος κατάφερε να εξαφανιστεί και προσπαθούν να εξακριβώσουν πόσοι και ποιοι πήραν μέρος στη βομβιστική επίθεση, εξετάζοντας το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων.

Η εισαγγελέας, το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από την έκρηξη, επέστρεψε το μεσημέρι από τις διακοπές της και υπέστη σοκ όταν αντίκρισε την εφιαλτική εικόνα. Μαζί της πήγε στον τόπο της έκρηξης ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας Β. Χανής. Στην δικαστικό έχει δοθεί 24ωρη αστυνομική συνοδεία υπό το φόβο νέας επίθεσης.

Ψάχνουν τον συνεργό


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 39χρονος έχει υποδείξει για συνεργό του έναν Έλληνα, ο οποίος είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών. Μάλιστα φέρεται πως αυτός έπαιξε τον βασικό ρόλο στην βομβιστική επίθεση.

Οι άντρες της αστυνομίας εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο οι δύο δράστες έφτασαν στη Λάρισα, το οποίο αυτή τη στιγμή το εξετάζουν εξονυχιστικά. Σύμφωνα με την έρευνα το όχημα δεν είναι κλεμμένο, αλλά ανήκει σε ιδιώτη που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.



1 σχόλιο:

  1. Η επόμενη αποειδοποίητη βόμβα πού θα είναι; Μήπως μέσα στα δικαστήρια, που όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει, χωρίς κανένα έλεγχο; Πάντως στο δικαστήριο που υπηρετεί η συγκεκριμένη Εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ