Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ και ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη περι «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» και τις αιχμές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη για επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τις
αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης και επισημαίνουμε τα παρακάτω.
   Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι οι δικαστικοί λειτουργοί στην Χώρα μας, ενεργούν στα καθήκοντά τους με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τον νόμο και την συνείδησή τους, χωρίς να επηρεάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.
 Καλούμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή, αλλως πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, που ενδεχόμενα συνιστά και το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού διασπείρει φήμες, ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στος πολίτες για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης στην Χώρα μας.
Επισημαίνουμε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι, για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τηρήθηκαν από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση, αποκλειστικα κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας, επιλέγοντας για το ανώτατο αξίωμα την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Γκουτζαμάνη.
Καλούμε τον Υπουργό της Δικαιοσύνης να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της Δικαστικής Αρχής για να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία, αυτών (όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται) που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στην σημερινή κρίση.
Τονιζουμε δε οτι είναι πάγια τακτική ορισμένων πολιτικών,  όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, να αναζητούν ή να μετατοπίζουν ευθύνες σε άλλους.
 
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

                Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης                      Δημήτριος Ζημιανίτης
  Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου                       Εισαγγελέας Πρωτοδικών

http://www.enosieisaggeleon.gr/show_deltia.asp?id=60

9 σχόλια:

  1. Ο ρόλος της δικαστικής εξουσίας ως κανόνας και όχι ως εξαίρεση συγκεκριμένων ανθρώπων δικαστικών, είναι ξεκάθαρος στον καθένα και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα χρησιμοποιώντας την λογική του

    Ορίστε κάποια στοιχεία που ζητάτε κουνώντας το δάκτυλο
    http://info-war.gr/2013/09/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86/


    Η unhcr Ελλάδας επίσημο σαιτ των Ηνωμένων Εθνών δίνει κάποια στοχεία που ζητάτε
    http://www.unhcr.gr/1againstracism/104-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/?doing_wp_cron=1379692155.9385149478912353515625
    104 περιστατικά συγκέντρωσε το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας το πρώτο οκτάμηνο του 2013

    Από δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος όμως προκύπτει ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχουν σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως μόλις 6 δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκκρεμούν 6 υποθέσεις ρατσιστικής βίας. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, έχουν σχηματιστεί, κατόπιν εγκλήσεως των παθόντων 7 δικογραφίες.


    Από αυτές τις δικογραφίες δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί η Ένωση αισθάνεται την ανάγκη να "δικαιώσει" την επιλογή του Υπουργείου για τη θέση των Προέδρων των Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας; Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι στις θέσεις αυτές διορίζονται από την Κυβέρνηση; Μήπως τελικά αντί να υπερασπίζόμαστε των θέσεων και επιλογών της εκτελεστικής εξουσίας θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να απαιτήσουμε αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας μας; Ή τουλάχιστον να μην ταυτιζόμαστε με τις θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας, όποιες κι αν είναι αυτές όσο σωστές κι αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κοιτάμε καλύτερα να κάνουμε τη δουλειά μας, που πρέπει να γίνει φόνος για να ασκηθεί ποινική δίωξη;
    Στην υπουργική λίστα πλεονάζει συντριπτικά αυτό το "σχηματίστηκε δικογραφία". Κι ένα τελευταίο: Όταν γίνεται τόσος λόγος για τη θεωρία των δυο άκρων εμείς ας προσέχουμε να μη την κάνουμε πράξη τσουβαλιάζοντας τους ασεβείς στην ίδια ανακοίνωση. Παρεμπιπτόντως, στις επόμενες συνελεύσεις μας θα αποδεχθούμε να μας χαιρετήσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στοιχειώδης δεοντολογία θα επέβαλε και την παράθεση της απαντητικής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως σε μια δημοκρατική πολιτεία οι δημόσιοι λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται την κριτική και όχι να ζητούν επαναφορά διατάξεων της μετεμφυλιακής περιόδου. Αλλά δυστυχώς για τους συνδικαλιστές της Δικαιοσύνης μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά συτους κάμπους πέφτει χιόνι.... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα καλά, αυτή ή Ένωση Δικαστών, γιατί υπάρχει πια, αφού δεν μπορεί να παρακολουθήσει ούτε στοιχειωδώς τις εξελίξεις και να πάρει έγκαιρα θέση για τόσο σοβαρά ζητήματα; Ας την καταργήσουμε και ας συστήσουμε μια νέα που να βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της ταχύτατα κινούμενης εποχής. Οι ρυθμοί χελώνας είναι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους συναδέλφους εισαγγελείς που μέσα από τα εκπροσωπευτικά τους όργανα τοποθετήθηκαν άμεσα στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα προασπίζοντας τη θεσμική και λειτουργική τους ανεξαρτησία αλλά και το ρόλο τους στις δυναμικές εξελίξεις. Εμείς οι δικαστές ας κοιτάζουμε με απορία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄Πολύ σωστή η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων επιτέλους κάποιοι να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους και των πράξεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με βάση της αρχαιότητα. Κι αυτό είναι προς τιμήν του Υπουργείου. Αυτό για τους ανενημέρωτους βουλευτές μας.....Όσο για την προσπάθεια της Δικαιοσύνης για ΤΙΜΩΡΙΑ όσων μας οδήγησαν στην ΚΡΙΣΗ...μήπως έπρεπε να είχε γίνει ΝΩΡΙΤΕΡΑ, πριν φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα ? Μήπως είναι αργά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παναγιώτα τσακούλια24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:59 μ.μ.


    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων εκτελεί και χρέη εκπροσώπου τύπου? Ποιανών? Και με ποια δικαιολογία? Μετά αναρωτιόμαστε που διάφοροι δικαστές γίνονται και τηλεσχολιαστές. Αν αρχίσει το δικαστικό σώμα να λειτουργεί κυνηγώντας τη δημοσιότητα και την προβολή, πάει, τέλειωσε το λειτούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ