Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο

  • Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε το εξ αποστάσεως ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που πρώτιστα ενδιαφέρει το νομικό κόσμο (μαχόμενους και ασκούμενους δικηγόρους, δικαστές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές) αλλά και πολιτικούς επιστήμονες, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, εκπαιδευτικούς και κάθε επιστήμονα (πτυχιούχο ή φοιτητή) που προέρχεται από τα πεδία των κοινωνικών ή των ανθρωπιστικών επιστημών. Το Πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο και στη μύηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας ή μη κυβερνητικών οργανώσεων γύρω από τα ζητήματα του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε διεθνές (οικουμενικό και περιφερειακό) επίπεδο αλλά και ειδικότερα γύρω από ζητήματα, που άπτονται του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (διαχείριση ζητημάτων πολιτικής προστασίας, δίκαιο του πολέμου, μεταναστευτικό και προσφυγικό δίκαιο, κλπ).
    Συμμετέχουν διαπρεπείς έλληνες επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα διεθνούς προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου και διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, όπως οι καθηγητές Χρήστος Ροζάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών, πρ. αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και νυν πρόεδρος Διοικητικού Δικαστηρίου Συμβουλίου της Ευρώπης), Στέλιος Περράκης (Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρ. Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Υπουργείου Εξωτερικών), Κώστας Ζώρας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρ. πρ. Γενικός Γραμματέας Οργάνωσης και Διοίκησης Υπουργείου Εξωτερικών), Ντανιέλα Μαρούδα (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μιχάλης Κρητικός (Eλεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, πρ. στέλεχος Νομικής Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και Πάνος Γρηγορίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και συντονιστής προγράμματος). Πληροφορίες σχετικά με την μεθοδολογία υλοποίησης του προγράμματος, τη διαδικασία εγγραφής και τον τρόπο καταβολής των διδάκτρων, τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για την παρακολούθηση του προγράμματος και την Απονομή του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού και συγκεκριμένα στο link: http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=57171&menu=general ή από την κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου μας e-epimorfosi.aegean.gr , • επιλέγετε το εικονίδιο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013-2014» • μετά πηγαίνετε και επιλέγετε το πρόγραμμα με κωδικό 16 «Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο», όπου και θα δείτε την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου προγράμματος • μόλις ανοίξει η ιστοσελίδα του παραπάνω προγράμματος, θα δείτε το κεντρικό menu , όπου απ’ από εκεί θα βρείτε στο εικονίδιο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ», το αντικείμενο και στόχευση του προγράμματος, καθώς επίσης και τις Διδακτικές Ενότητες οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό , και τις οποίες μπορεί να επιλέξει κανείς και ως Αυτόνομες Διδακτικές Ενότητες.
    Θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες με το συνολικό ή μερικό κόστος εγγραφής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ή σε καθεμιά ξεχωριστά από τις διδακτικές ενότητες που το συνθέτουν. Θα ενημερωθείτε για τις τελικές τιμές, αφού λάβει κανείς υπόψη του την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ – ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ» και επιλέξει τις εκπτώσεις εκείνες που είναι αντιπροσωπευτικές για αυτόν / ην με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων , στο Τμήμα Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης αμέσως μετά την διαδικασία ολοκλήρωσης αυτής, ή τουλάχιστον επτά (07) ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος Τέλος σας ενημερώνουμε ότι με την ολοκλήρωση του Προγράμματος χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιου Αιγαίου, το οποίο είναι πιστοποιημένος φορέας, σύμφωνα με την υπ ‘ αριθμό απόφαση 22312/15-10-2008 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των προγραμμάτων του από τους αρμόδιους στην Ελλάδα φορείς. Πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, ακολουθούμε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης της Δια Βίου Μάθησης, απονέμοντας επίσης «Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού», στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά, μεταξύ άλλων, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία συμμετείχε ο/η επιμορφούμενος/η, τις ώρες επιμόρφωσης που ολοκλήρωσε σε κάθε μια Διδακτική Ενότητα και στο Πρόγραμμα συνολικά, καθώς και τις αντίστοιχες Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ECVET) που διασφαλίζει. Στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε επιπλέον χρειαστείτε και θα χαρούμε πολύ να δούμε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ για τα προγράμματα μας! Για να μας γνωρίσετε καλύτερα, μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet : www2.aegean.gr/jeanmonnet


2 σχόλια:

  1. Το κόστος των 2.000 ευρώ είναι υπερβολικό για ένα πρόγραμμα τριών μηνών εξ αποστάσεως, και μάλιστα σε αυτές τις εποχές, όταν υπάρχουν full time μεταπτυχιακά προγράμματα ενός ή δύο ετών που κοστίζουν το ίδιο ή και καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ πληρώνουμε ένα σωρό χρήματα για να ασχοληθούμε με ένα αντικείμενο, ε που δεν το έχουμε και κάθε μέρα στα Δικαστήρια και δεν παίρνουμε πτυχίο, αλλά βεβαίωση και άρα όχι επίδομα. Είναι δηλαδή για όποια βρίσκει χρόνο και όποια έχει διάθεση επιμόρφωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ