Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Από την εξαθλίωση των δικαστών κερδίζουν μόνο οι οικονομικά ισχυροί



Δύο αδέλφια δικαστές, μέλη της ΕΔΕ, καταγγέλλουν ότι στην Ελλάδα της κρίσης καταργούνται συνταγματικά δικαιώματα και κατακτήσεις 150 ετών
Πρόκληση για την κοινωνία δεν είναι ο μισθός των 1.700 ευρώ, που λαμβάνει ο νέος δικαστής, αλλά η ύπαρξη 1,5 εκατ. ανέργων, η εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας, η μερική άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.



Χριστόφορος Σεβαστίδης (αριστερά) και Χαράλαμπος Σεβαστίδης μιλούν για ιδιωτικοποίηση της ΔικαιοσύνηςΧριστόφορος Σεβαστίδης (αριστερά) και Χαράλαμπος Σεβαστίδης μιλούν για ιδιωτικοποίηση της ΔικαιοσύνηςΑυτό επισημαίνουν σε συνέντευξή τους στην «Κ.Ε.» οι σύμβουλοι της μειοψηφίας στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών, και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, πρωτοδίκης, που θεωρούν ότι οι μόνοι κερδισμένοι από την εξαθλίωση των δικαστών είναι οι οικονομικά ισχυροί και η κυβέρνηση, για να συνεχίσει την αδιαλλαξία της απέναντι σε αιτήματα των εργαζομένων. Τη γενικότερη πολιτική της ιδιωτικοποίησης του κράτους βλέπουν πίσω από κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν το χώρο της Δικαιοσύνης, όπως η ιδιωτική διαμεσολάβηση.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

12 σχόλια:

  1. Λένε τα αυτονόητα, αλλά στο πώς θα προστατευθούν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα... στρίβειν δια του αρραβώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ν΄ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Σ΄ΑΥΤΑ;ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΘΕ Κ ΕΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι κύριε/κυρία πρόεδρε να είχε το μπλογκ λειτουργία με λάικς όπως το Φέισμπουκ,χίλια θα σας έβαζα.

      Διαγραφή
  3. Οι δικαστές, ακόμη και αν είναι συνδικαλιστές, δεν νομιμοποιούνται να κάνουν αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας λαϊκίστικα, επικοινωνικά "τρυκ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κάθε συνδικαλιστής στην Ελλάδα είναι κάτι σαν την ιερή αγελάδα. "Νομιμοποιείται" να λέει, να διεκδικεί και να πράττει ότι επιθυμεί σε βάρος της "κακής" πολιτείας. Γιατί όχι και ο δικαστής; Όλοι οι άλλοι είναι πιο έξυπνοι;; όχι βέβαια!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον "Ανώνυμος 9/1/2014 - 1:14 πμ". Η θέση μου είναι πως ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πρέπει να αναγορεύονται με φανερή ψηφοφορία των μελών του Αρείου Πάγου και να είναι ένας από τους Αντιπροέδρους και Αντιεισαγγελείς του σώματος αντίστοιχα. Όμοιος και για τα λοιπά Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας. Διαφορετικά οδηγούμαστε (ή έχουμε ήδη οδηγηθεί) στην άποψη που εκφράζεται από πολλούς δημοσιογράφους ότι "η δουλειά μας είναι δουλειά της κυβέρνησης και λάθη μας λάθη ανικάνων" ή ακόμα και πουλημένων (το λένε συγκαλυμμένα) σε τρομοκράτες, πολιτικές απόψεις και οικονομικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκφράσατε νομίζω αληθινά τη φωνή πολλών συναδέλφων που είχαν πνιγεί από τα ίδια και τα ίδια που ακούγαμε τόσα χρόνια. Άριστες εντυπώσεις και με την πολύ θετική στάση που πήρε επίσημα η εφημερίδα. ΜΠΡΑΒΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι θέσεις σας απολύτως λογικές και πλήρως τεκμηριωμένες. στη συνέντευξη υπήρχε διάχυτη κοινωνική ευαισθησία, που είναι σήμερα το ζητούμενο. διαφωνώ με τους συναδέλφους- σχολιαστές που βιαστικά κάνουν λόγο για δυνατότητά μας (ενν. των δικαστών) να ορίζουν πρόεδρο στα ανώτατα δικαστήρια. πέραν του ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο, ρίξτε καμιά ματιά στους ιστορικούς λόγους για τους οποίους το σύνταγμα δεν θέλει να δημιουργεί υπερεξουσίες και να οδηγεί σε "κράτος δικαστών". Η εκλογή προέδρου ανωτάτου δικαστηρίου πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από σώμα που έχει λαϊκή νομιμοποίηση (σημ. :όλοι οι συνταγματολόγοι την ίδια άποψη εκφράζουν σ αυτό το ζήτημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι δικαστικές ενώσεις να προτείνουν έναν αριθμό δικαστών…"!!! Θεός φυλάξει, λέω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω. Θα είναι το τέλος της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Και σε αντίθεση με την εκλογή της ηγεσίας της από τη βουλή δεν θα υπάρχει ούτε η δικαιολογία της δημοκρατικής νομιμοποίησης.

      Διαγραφή
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΑΜΕ; ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!! ΤΑ ΕΜΠΑΘΗ ΣΧΟΛΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά την δική μου άποψη, η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων του ΑΠ θα πρέπει να γίνεται με κλήρωση μεταξύ των 10 αρχαιοτέρων αρεοπαγιτών. Πρώτον, για να έχουν φτάσει ως εκεί μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας όλοι τους είναι ικανοί και για πρόεδροι και αντιπρόεδροι. Δεύτερον, έτσι δεν δίνεται καμία δυνατότητα για συναλλαγές είτε με την εκτελεστική εξουσία, είτε με τις ενώσεις, είτε ακόμη και μεταξύ τους. Τρίτον, κανείς από αυτούς που δεν θα γίνουν με αυτόν τον τρόπο πρόεδροι οι αντιπρόεδροι δεν θα νιώθουν αδικημένοι, ώστε να οδηγούνται σε παραίτηση λόγω παράλειψης και να στερούμαστε τις υπηρεσίες τους και Τέταρτον, για να μην μπορεί κανείς να μιλάει για κράτος δικαστών και έλειψη λαικής νομιμοποίησης (πράγμα που δεν δέχομαι για άτομα που έχουν εισέλθει στο σώμα με αντικειμενικές και αξιοκρατικές εξετάσεις και προέρχονται κυρίως από μέσα και κατώτερα κοινωνικά στρώματα δηλ. από το λαό) να δίνεται η δυνατότητα στην βουλή ή στον Πρωθυπουργό να εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με το πρόσωπο που θα έχει γίνει πρόεδρος ΑΠ, αλλά αιτιολογημένα και βασιζόμενα σε πραγματικά περιστατικά που τον καθιστούν μή κατάλληλο για την θέση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ