Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τροπολογία για την αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών από 1-8-2012 έως 30-6-2014

Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία για την αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών από 1-8-2012 έως 30-6-2014.
Προβλέπεται να καταβληθεί το ήμισυ αυτών.  


https://drive.google.com/file/d/0Bzn-TtGQ082QeUNZX2RQVmhsakNjYndGdDhKdlA3SU5kQ2Vn/view?usp=sharing

========
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

17 σχόλια:

  1. Η περιβόητη διάκριση των τριών Εξουσιών του Κράτους, πήγε... περίπατο. Για λόγους ισονομίας απέναντι στην τακτική που αποφάσισε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει στους Ενστόλους, μπαίνει και το Δικαστικό Σώμα στο "ίδιο τσουβάλι"! ! Μήπως αυτό πρέπει να προβληματίσει το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τόσα επένδυσε στην μισθολογική αυτή αποκατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών λίγο πριν τις εκλογές το Μάιο....;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σελ 6 "Επισημαίνεται ότι οι μέσες μηνιαίες μικτές τακτικές αποδοχές για τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικοί) Συμβουλίου του Κράτους ήδη ανέρχονται στο ποσό των 5.000 ευρώ περίπου, δηλαδή είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες αποδοχές για όλο το λοιπό προσωπικό του Δημόσιου Τομέα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Πολιτεία μεριμνά ώστε όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο Ταμείο να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, ενώ ταυτόχρονα σέβεται τις ιδιαιτερότητες τους, εξασφαλίζοντας υψηλότερες αποδοχές ανάλογες με το λειτούργημά τους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας. "

    τα 5 χιλιαρικα μικτά που τα είδανε να παμε να τα δούμε και μεις.. τα υπόλοιπα ασχολίαστα.. Ένας εκ του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Προεδρείο βρίσκεται για σοβαρές συζητήσεις στη Βραζιλία (όπως το ακούτε!). Για τα αναδρομικά σας, αναμείνατε στο ακουστικό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η σύγκριση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών με τις αντίστοιχες του "υπόλοιπου προσωπικού του Δημοσίου Τομέα", σε μία τροπολογία που υπογράφεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην Δικαστή-Αρεοπαγίτη, είναι απλά ντροπή. Το να μην μας δίνανε ούτε μία δραχμή για λόγους "σωτηρίας" του κράτους να το καταπιούμε, αλλά να μας υποβαθμίζουν και να μας προσβάλουν έτσι είναι αδιανόητο, πόσο μάλλον με την υπογραφή ενός πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών που υποτίθεται μαχόταν για την "θέση" και το κεμπαριλίκι μας. Και περιμένουμε μετά ο υπόλοιπος κόσμος να μας σεβαστεί ως "λειτουργούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λειτουργός γίνεσαι με το να εργάζεσαι όπως πρέπει και να έχεις την απαιτούμενη παράσταση στο δικαστήριο και εκτός αυτού. "Αρχή άνδρα δείκνυσι". Δεν γίνεσαι λειτουργός με τα λεφτά που παίρνεις ούτε επειδή το λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης - πρώην συνδικαλιστής ηγέτης (μία ακόμη φοβερή μεταρρύθμιση).

      Διαγραφή
    2. Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΕΝΑΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ, ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ...

      Διαγραφή
  5. Τα κριτικά σχόλια για το Προεδρείο λογοκρίνονται; Αν όχι, μάλλον οφείλεται σε παράλειψη η μη εμφάνιση του σχολίου μου, ότι την ώρα που ψηφίζεται τέτοιο επαίσυντο νομοσχέδιο σε βάρος μας, το Προεδρείο σύσσωμο απουσιάζει στη Βραζιλία! Αν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, επαληθεύστε το με ένα τηλ στα γραφεία της ένωσης, αλλά μην το προσπερνάτε κ. διαχειριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΓΟΝ: Πρέπει να δοθεί έμφαση στην σφραγίδα "ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ", η οποία έχει τεθεί (προφανώς από τα αρμόδια όργανα της Βουλής) επί του κειμένου της τροπολογίας. Εύχομαι να ληφθεί υπ' όψη και να ακουσθεί ως ζήτημα, προτού ενταχθεί, τελικώς, στην έννοια των interna corporis της Βουλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρα, προφανώς κατά την άποψη σου, οι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πρέπει να περιμένουν, όχι τα αυτονόητα, αλλά την εκάστοτε-κατά το δοκούν υποκριτική (απατεωνίστικη)-ελεήμονα-φιλάνθρωπη διάθεση!!!!!! της εκτελεστικής-νομοθετικής εξουσίας ( η γνωστή παραφιλολογία περί της έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης!!!!!!, κλπ., κλπ., υπό την μορφή άλλης απαράδεκτης εκδοχής-παραλλαγής: ".....Λειτουργός γίνεσαι με το να εργάζεσαι όπως πρέπει και να έχεις την απαιτούμενη παράσταση στο δικαστήριο και εκτός αυτού...." )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή, όχι μόνο γιατί δεν εκτελεί η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις,αλλά γιά την κατάπτυστη αιτιολογική έκθεση.Μήπως όμως φταίμε και εμείς με την εσωστρέφειά μας;Τι να κάνουν και οι Ενώσεις όταν πχ στην πανδικαστική συμμετέχουν 100 άτομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το τι παρασταση μπορεις να εχεις συναδελφε με μπαλωμενα κοστουμια και τρωγοντας γυροπιττες δεν σε απασχολει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαϊκιστής και δικαστής είναι ότι χειρότερο

      Διαγραφή
  10. Μεθ' αύριο, στη ΓΣ της ένωσης, θα έρθει και ο Υπουγρός Δικαιοσύνης, θα πει 5 "σοβαρές" κουβέντες και μετά θα τον χειροκροτούμε όλοι.
    Μπράβο μας. Με τέτοια συμπεριφορά και λίγα μας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O λαός στο όνομα του οποίου λειτουργεί η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της έχει αρχίσει να αμφισβητεί πλέον τί είναι δίκαιο τί νόμος και τι δικαιοσύνη! Η συμπεριφορά των δικαστών που αντισυνταγματικώς απεργούν και η λαστιχένια ερμηνεία "του δημοσίου συμφέροντος" σε αποφάσεις που αφορούν σε μειώσεις συντάξεων και αποδοχών, κάθε άλλο παρά εμπνέουν εμπιστοσύνη σε λειτουργούς που συμπεριφέρονται όπως οι βουλευτές, που πλέον έχουν χάσει καθε αξιοπιστία σε αυτή τη χώρα. Αν μέχρι πριν 4 χρόνια κανείς περίμενε από τη δικαστική εξουσία να αποτελέσει μοχλό προάσπισης των δικαίων του ελληνικού λαού, σήμερα με λύπη βλέπει ότι οι δικαστές υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα. Πρώην δικαστικός γίνεται υπουργός, πρώην εισαγγελέας γίνεται δικηγόρος. Έλεος πια. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη για διαπλοκή των εξουσιών; Η απαξία πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τόσο πάθος και πόθος για το χρήμα από δικαστές προκαλεί εύλογα μία ανησυχία και ένα προβληματισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που γράφεις αυτές τις γραμμές, σίγουρα δεν ανήκεις στο Δικαστικό Σώμα! Αλλά και στην περίπτωση που είσαι Δικαστής, προέρχεσαι από "τζάκι", κατά συνέπεια τα σχόλια περιττεύουν!!!
      Εξαθλιωμένος Δικαστικός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει ως Δικαστικός....

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ