Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Κυρίες και κύριοι Προϊστάμενοι Διεύθυνσης των Γραμματειών των δικαστηρίων -Μέλη της ΟΔΥΕ και του ΣΔΥΑ -Γραμματείς του Αρείου Πάγου

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συμβάλλει αποφασιστικά στη συγκρότηση της συλλογικής μας αυτογνωσίας, απαραίτητης για τη συνέχιση της πορείας μας στη σύγχρονη πραγματικότητα. Όταν, όμως, απομακρυνόμαστε χρονικά από τα συγκλονιστικά και καθοριστικά γεγονότα του ιστορικού μας βίου, χρειάζεται εμείς να στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν και να ενσκήψουμε σε σελίδες της ιστορίας μας που οι ίδιοι δεν βιώσαμε. Αυτό το σκοπό υπηρετεί η σημερινή εκδήλωση, δηλαδή να βιώσουμε, έστω ενοραματικά, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, τον Οκτώβριο του 1940, οι πρόγονοί μας αντέταξαν ένα σθεναρό ΟΧΙ στις αξιώσεις του επελαύνοντος τότε φασισμού και στη συνέχεια έδωσαν και πάλι «το παρόν» στην Εθνική Αντίσταση.
Κατά της τριπλής, γερμανικής - ιταλικής - βουλγαρικής Κατοχής. Αποσκοπεί, επίσης, στο να αποδώσουμε οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα ανηφόρισαν στις χιονισμένες βουνοπλαγιές της πατρίδας μας και της Αλβανίας για να υπερασπίσουν την ελευθερία του ελληνικού λαού και την ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι στη θηριωδία του ολοκληρωτισμού που κατασπάραξε τη μία μετά την άλλη τις χώρες της Ευρώπης, και πιο πολύ εκείνους που για το σκοπό αυτό αποστερήθηκαν το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό, τη ζωή τους, διαμηνύοντας σε μας πως η αντίσταση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά μία εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη, προβαλλόμενη σε κάθε εποχή, εναντίον κάθε μορφής επιβουλής.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ