Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Τα Κεντρικά Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στις Βρυξέλλες και το Γραφείο Ελλάδας, από κοινού με τη Διεθνή Ένωση Δικαστών Προσφυγικού και Μεταναστευτικού Δικαίου (IARΜJ), διοργανώνουν ημερίδα στις 30 Νοεμβρίου 2018 με θεματική την υποβολή προδικαστικών αιτημάτων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα αρμόδια όργανα στις εθνικές έννομες τάξεις σε δικαιϊκή ύλη που αφορά το προσφυγικό δίκαιο. Η ημερίδα αποτελεί μέρος μίας σειράς αντίστοιχων ημερίδων που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακροατήριο-στόχο εθνικούς δικαστές.
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενδελεχή ανάλυση των σχετικών διαδικασιών υποβολής και των συναφών προκλήσεων, έκθεση των βασικών προβλέψεων του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου για την προδικαστική παραπομπή, εξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων (case-studies) που θα είναι προσαρμοσμένες στα σχετικά ζητήματα που αναδεικνύονται στην ελληνική νομοθεσία, η οποία εφαρμόζει την ενωσιακή, αλλά και ανοιχτή συζήτηση. Οι κύριοι ομιλητές θα είναι τρεις δικαστές, ένας εκ των οποίων θα προέρχεται από το ΔΕΕ ή κάποιο ανώτατο εθνικό δικαστήριο κράτους-μέλους της ΕΕ, ένας από την IARΜJ και ένας από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλεί και το Πρόγραμμα της ημερίδας, ενώ θα γνωστοποιηθεί κι ο συνεδριακός χώρος.
                                                                                                                                                                       
Όσοι διοικητικοί δικαστές του δευτέρου βαθμού ή μέλη των Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ημερίδα, να το δηλώσουν με αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος στη Γραμματεία της Γενικής Επιτροπείας (g-epitropia-d-d@otenet.gr), το αργότερο έως και την άλλη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου.  Η δυνατότητα συμμετοχής στην ημερίδα είναι μέχρι 30 συμμετέχοντες. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ