Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

«Κακοποίηση και ιδρύματα - Κακοποίηση από τα ιδρύματα»


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                           
Του παιδιού                                                                                                

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018
Θέμα: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος SASCA: «Κακοποίηση και ιδρύματα - Κακοποίηση από τα ιδρύματα»
Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες,

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού έχει την τιμή να σας προσκαλέσει: α) σε σεμινάριο και β) σε συνέδριο που διοργανώνονται από τον φορέα μας στα πλαίσια του προγράμματος SASCA. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και υποστήριξης ανθρώπων που έχουν υποστεί κάποια μορφή θυματοποίησης (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική) σε ιδρυματικά πλαίσια και το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Α) Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στο Ινστιτούτο Παστέο. Βασιλίσσης Σοφία 127, Αθήνα, και ώρα 15.00  με 19.00  
Β) Επίσης, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τοίτπ 27 Νοευβρίου 2018 στο Ινστιτούτο Παστέρ, Βασιλίσσης Σοφίας 127. Αθήνα, και ώρα 9.00 με 17:00  Πιο συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση του φαινομένου της θυματοποίησης των παιδιών σε εξω-οικογενειακά περιβάλλοντα από την οπτική των ενήλικων πια που έζησαν τέτοιες εμπειρίες, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του φαινομένου, να ερευνηθεί το αν και πώς οι ενήλικες μπορούν να βρουν προστασία και δικαιοσύνη στο υπάρχον νομικό πλαίσιο και να αναζητηθεί πώς η ανατροφοδότηση από την εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της στρατηγικής πρόληψης του φαινομένου.
Στόχοι του σεμιναρίου, που απευθύνεται σε νομικούς και δικαστικούς λειτουργούς που εργάζονται στον ευρύτερο χώρο της παιδικής προστασίας, είναι η ανάδειξη του προβλήματος της ιδρυματικής κακοποίησης - παραμέλησης παιδιών και η ευαισθητοποίηση στο θέμα της θυματοποίησης σε πλαίσια φιλοξενίας. Επιπλέον σκοπός του σεμιναρίου είναι και η εμβάθυνση στο ζήτημα της φιλικής προς το παιδί δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σε πλαίσια φιλοξενίας.
Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική, για αυτό και προσβλέπουμε στην θετική ανταπόκριση σας. Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο μέχρι 26 Οκτωβρίου 2018 είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του προγράμματος sasca.9reece@qmail.c0m ή στο τηλέφωνο 2107715791 (υπόψη κας Ψαρράκου Μαρία). Επίσης μπορείτε να ενημερώνετε για τη συμμετοχή σας και στο mail της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου eisap@otenot.gr Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ