Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της 10ης Σεπτεμβρίου 2021


 
 
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 213 215 6114 -  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
 e- mail: endikeis@otenet.gr





 
 
 
 
 
 
Αθήνα, 13-09-2021
Αρ. Πρωτ.: 295

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
της 10ης Σεπτεμβρίου 2021

    Στο ΔΣ της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 παρέστησαν 13 μέλη. Απουσίαζαν ο Χ. Μαυρίδης και η Ελ. Κώνστα. Αποφασίσθηκε ομόφωνα: 1) Η διοργάνωση της εορτής του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στις 3 Οκτωβρίου, 2) η πρόταση προς τον ΔΣΑ για συμμετοχή της Ένωσης στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ», 3) η κατάθεση προτάσεων των μελών του ΔΣ προς το Προεδρείο επί των αλλαγών που θα εισαχθούν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ώστε να γίνει μια συστηματική και ολοκληρωμένη επεξεργασία πριν την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου, 4) έγκριση του αιτήματος του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού για υλική βοήθεια των άπορων κρατουμένων, 5) η πλήρωση κενής θέσης γραμματέως της Ένωσης. 

    Το Προεδρείο κατέθεσε πρόταση ώστε να πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση και να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τα 8 μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Η μειοψηφία του ΔΣ (Στενιώτη, Βουλγαρίδης, Βελίας, Φωτάκης) απέρριψε την πρόταση χωρίς καμία αιτιολογία. Το μέλος του ΔΣ Δ. Φούκας αρχικά επιφυλάχθηκε και στο τέλος της συνεδρίασης καταψήφισε κι αυτός την διοργάνωση της εκδήλωσης με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος του ΔΣ απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει πρόγραμμα ομιλητών και μουσικής εκδήλωσης καθώς και καθορισμός λεπτομερειών εάν πρώτα δεν εγκριθεί η πρόταση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Το Προεδρείο του ΔΣ θεωρεί ιστορικό καθήκον να τιμηθούν από τη Δικαιοσύνη οι αγώνες του ελληνικού λαού για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και οι νεκροί του Νοέμβρη του 1973. Άρνηση και μάλιστα αναιτιολόγητη σε τέτοιες εκδηλώσεις θεωρούμε ότι συνιστά προσβολή στη Δημοκρατία ιδίως στις δύσκολες εποχές που φουντώνει στην Ευρώπη ο φασισμός και ο ρατσισμός. 

    Πριν την έναρξη της συνεδρίασης το μέλος του ΔΣ Κ. Βουλγαρίδης έθεσε ζήτημα ως προς την αλλαγή της διαρρύθμισης των γραφείων της Ένωσης και την μεταφορά της εικόνας του Χριστού σε άλλη θέση και όχι πάνω από την καρέκλα του προέδρου. Στη μομφή αυτή που διατυπώθηκε το Προεδρείο κάνει τις εξής επισημάνσεις: ο σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις δεν κρίνεται από την θέση που έχει μια εικόνα μέσα σε έναν δημόσιο χώρο ο οποίος δεν προορίζεται για θρησκευτικές τελετές. Το 2016 όταν παρέδωσε τα γραφεία της Ένωσης η προηγούμενη διοίκηση της ομάδας της κ. Στενιώτη και του κ. Βουλγαρίδη επικρατούσε ένα πραγματικό χάος. Οι τοίχοι ήταν φθαρμένοι και βρώμικοι, στα ερμάρια των γραφείων βρέθηκαν χρηματικά ποσά που η παλιά διοίκηση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, τα βιβλία που υπήρχαν στην βιβλιοθήκη ήταν της δεκαετίας του 1980, μέρος των γραφείων είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο. Από το 2016 και ιδίως την τελευταία χρονιά τα γραφεία της Ένωσης αναβαθμίστηκαν. Βάφηκαν οι τοίχοι, μπήκε τάξη στα ερμάρια, αγοράστηκαν βιβλία για την βιβλιοθήκη, αναβαθμίστηκε η παλιά σύνδεση για το διαδίκτυο, τοποθετήθηκαν πόρτες ασφαλείας, απομακρύνθηκαν κιβώτια με απορρίμματα που υπήρχαν στον χώρο και έγινε απολύμανση. Στα πλαίσια της βελτίωσης της αισθητικής του χώρου τοποθετήθηκαν δύο πίνακες ζωγραφικής (ένα αντίγραφο της Γκουέρνικα και ένας πίνακας που αναπαριστά έναν μικρό Παλαιστίνιο να κρατά δύο πουλιά στα χέρια του- σύμβολο της ειρήνης) σε κατάλληλη θέση χωρίς να απομακρύνεται καμία θρησκευτική εικόνα. Το Προεδρείο θα συνεχίζει το έργο του με αποφασιστικότητα έχοντας τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δικαστών και Εισαγγελέων, χωρίς να παρασύρεται από τις ακραίες απόψεις ορισμένων μελών του ΔΣ που εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους όταν παίρνουν αποστάσεις ακόμα και από τη γιορτή της Δημοκρατίας.  

Ο Πρόεδρος

 

Χριστόφορος Σεβαστίδης

Εφέτης

 

Ο Γενικός  Γραμματέας

 

Παντελής Μποροδήμος

Πρωτοδίκης

 


https://ende.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-10%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-2021/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ