Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Η τιμητική εκδήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Μίκη Θεοδωράκη που έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2018

 



                     ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 213 2156114 –  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71 – e- mail: endikeis@otenet.gr

 

Η τιμητική εκδήλωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 για τον Μίκη Θεοδωράκη

που έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2018

 

Στις 3 Νοεμβρίου 2018 η Ε.Δ.Ε. πραγματοποίησε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στον Φ.Σ. «Παρνασσός» για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση, τον Αντιφασιστικό πόλεμο και τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην εκδήλωση διαβάστηκε το μήνυμα του μεγάλου Έλληνα μουσικού προς την Ένωσή μας «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Σε μέρες μεγάλης δοκιμασίας, η προβολή της Αντίστασης ενός Λαού αποτελεί κορυφαία επιδίωξη. Ο Ελληνικός Λαός στάθηκε όρθιος και έδωσε την δική του απάντηση στις προκλήσεις τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών εχθρών, δηλαδή των στρατιωτικών επιθέσεων στα 1940 και 1941 αλλά και της στρατιωτικής χούντας στα 1967. Και στις μεν πρώτες αντέταξε την στρατιωτική αντίσταση στη δε δεύτερη το μίσος και την απέχθειά του.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα κορυφαία ιστορικά γεγονότα οι Έλληνες πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις υπέρ των δικαιωμάτων του Λαού μας με κορυφαία την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Συμμετέχοντας σε όλη τη διάρκεια των αγώνων από το 1940 ως σήμερα, γέννησαν τα τραγούδια της Εθνικής και της Δημοκρατικής μας Αντίστασης.

Σήμερα, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία αυτού του τόπου, λείπει για πρώτη φορά η έννοια «Αντίσταση» από τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο μεγάλο κίνδυνο να αλλοιωθεί ο σκληρός πυρήνας του εθνικού μας χαρακτήρα.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δεν έχουν τη δύναμη να σταθούν όρθιοι, αγέρωχοι και ατρόμητοι υψώνοντας την σημαία μιας νέας Αντίστασης.

Για πρώτη φορά έχουνε χάσει την πίστη τους στον εαυτό τους και έχουν σκύψει το κεφάλι περιμένοντας από κάπου κάποιο θαύμα που θα τους γλιτώσει από τον καθημερινό τους κατήφορο, που όλοι βλέπουν ότι μας οδηγεί προς το Χάος.

Γι’ αυτό τον λόγο συγχαίρω την Ένωση των Δικαστών και Εισαγγελέων και χαιρετίζω την απόφασή τους να επιλέξουν τα Τραγούδια της Αντίστασης για την σημερινή εκδήλωση, γεγονός που τιμά ολόκληρο το Δικαστικό Σώμα που θέλησε με την απόφασή του αυτή να στείλει μια ακτίνα φωτός και ελπίδας μέσα στην σκοτεινιά και την απελπισία που δοκιμάζουν σήμερα την Πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ. Μίκης Θεοδωράκης». Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε., κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ανέφερε «Το όνομα και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη συνδέονται αναπόσπαστα με κάθε στιγμή της ταραγμένης ιστορίας της πατρίδας μας από την έναρξη του Πολέμου μέχρι και σήμερα…. Τιμούμε λοιπόν τον μεγάλο, τον ξεχωριστό Έλληνα. Τον Μίκη Θεοδωράκη, τον αγωνιστή, τον μαχητή, τον εξόριστο, τον πολιτικό, τον μουσικό. Ο Μίκης είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας». Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τον Σπύρο Κουτσοβασίλη.

 

ΠΗΓΗ ΕνΔΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ