Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών για Ουκρανία

 


Ένωση Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών/Vereinigung Europaischer Verwaltungsrichter/ Federation Europeenne des Juges Administratifs Associazione dei Magistrati Amministrativi Europei/ Διεύθυνση: Europaische Rechtsakademie D-54295 Trier, Metzer Allee 4

Ευρώπη, 25 Φεβρουαρίου 2022

Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε η Ρωσία. Ο πόλεμος στην Ευρώπη -που προκαλείται από μία εγκληματική παράνομη επίθεση- είναι εξαιρετικά ανησυχητικός. Η κατάσταση αυτή προκαλεί σοβαρή ανησυχία για όλους μας στην Ευρώπη.

Εκφράζουμε την ισχυρή υποστήριξή μας στο ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος της Ουκρανίας και στον λαό του. Το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Πάνω απ' όλα, η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να προστατεύονται σε κάθε περίπτωση.

Εμείς, ως Ευρωπαϊκή Δικαστική Ένωση, εκφράζουμε συγκεκριμένα την αλληλεγγύη μας προς τους Ουκρανούς συναδέλφους μας και τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του κράτους δικαίου στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.

Εμείς οι δικαστές στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μιλάμε για τις αξίες των δημοκρατικών κρατών που διέπονται από το κράτος δικαίου.

Καταδικάζουμε όλες τις επιθετικές πράξεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία και απαιτούμε να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε για την υπεράσπιση των βασικών δημοκρατικών αξιών μας.

 

ΠΗΓΗ https://www.edd.gr/index.php  AEAJ- Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ