Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το επίδομα των 176 ευρώ για τους δικαστικούς υπαλλήλουςΣτην Ολομέλεια του ΣτΕ το επίδομα των 176 ευρώ για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ αποφάσισε το ΣΤ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Σε περίπτωση κατά την οποία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συνταυτιστεί με την άποψη του ΣΤ' Τμήματος, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για οριστική κρίση λόγω αντίθετων αποφάσεων του Αρείου Πάγου.


http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4699956

8 σχόλια:

  1. Η υπόθεση έχει δικαστεί από τις 4 Απριλίου και ακόμη να πάρουμε απόφαση στα χέρια μας. Κατά τ' άλλα οι επιθεωρητές του ΣτΕ μας κατηγορούν για καθυστέρηση. Τέτοιες αποφάσεις που απασχολούν σωρηδόν τα διοικητικά δικαστήρια έπρεπε να βγαίνουν στην ώρα τους, εκτός αν τα 4μηνα, 8μηνα κλπ ισχύουν μόνο για τα πρωτοδικεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το επιδομα των 176 ευρω.. αλλη μια ιστορια που οι δικαστες, παιζοντας το υπουργοι οικονομικων, εδιναν το επιδομα σε σωρειες δημοσιων υπαλληλων.. μονιμους, συμβασιουχους, αοριστου, ορισμενου, με εργο, κτλ..

    ΥΓ απορω, με βαση ποια δικαιοδοσια καταφεραν υπαλληλοι δικαστηριων να παρουν επιδομα απο πολιτικα δικαστηρια!!!! Τι επικαλεστηκαν? οτι τους συνδεει σχεση εργασιας ιδιωτικου δικαιου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7.40 τι είσαι τελικά?νομικός η υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών.Στα δικαστήρια με συμβάσεις,stage κλπ ήταν πολλοί υπάλληλοι με σχέση εργσίας ιδιωτικού δικαίου.Γιατί απορείς για το αν προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.Πού πήγε η επεκτατική αρχή της ισότητας;Πήγε βόλτα στο βωμό των δημοσιονομικών περιστολών.Μέχρι στιγμής είχαμε σωρεία αποφάσεων διοικητικών και πολτικών δικαστηρίων που επιδίκαζαν το επίδομα δικαίως στις κατηγορίες που δεν το είχαν λάβει ως επίδομα εξομάλυνσης ή ως γενικό επίδομα επεκτεινόμενο, ευθύνη του κράτους ,σε όλους.Ένα ακόμη σοβαρό φάουλ του Συμβουλείου της Επικρατείας που ανατρέπει πάγια νομολογία του.Σημαντικό είναι να προβληματιστούμε όλοι για το ρόλο που καλείται να παίξει ο Διοικητικός Δικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αρχη της επετακτικης ισοτητας σε τοσο ευρεια εφαρμογη ειναι "ελληνικη πατεντα".. πουθενα παγκοσμιως δεν υπαρχει αλλου στη νομολογια..
    Και μην ξεχναμε οτι μεσω αυτης σωρεια δημοσιων υπαλληλων πηραν ενα σωρο χρημα, τη στιγμη που οι υπαλληλοι του ιδιωτικου τομεα, δουλευαν διπλασιες ωρες με το μισο μισθο?

    Δυστυχως πολλες φορες η επιδικαση επιδοματων απ' τα δικαστηρια, οπως και η μονιμοποιηση των συμβασιουχων, εκρυβε μια μυχια επιθυμια των δικαστων να θεωρηθουν αρεστοι απ' την κοινη γνωμη..
    αποτελεσμα : Καποια στιγμη τα λεφτα του κρατους στερεψαν, και τωρα λογικα και εμεις σκεφτομαστε διπλα πριν δωσουμε κατι..
    Οσο και το ποσο αρεστοι γιναμε? Οποιος εχει αμφιβολια ας παει αυτες τις ημερες μια βολτα απ' τις εκλογες των ποε-οτα..να δειτε ποσοι ερχονται να ψηφισουν και απασχολουνται "λογω δικαστικης αποφασης!!".. να δειτε να λενε οι μονιμοι, οτι συναδελφοι τους μονιμοι μεσω ΑΣΕΠ εχουν απολυθει, ενω κανενας δεν μπορει να πειραξει τους συμβασιουχους που "ειναι με δικαστικη αποφαση", αφου το νομικο τους καθεστως ειναι αδιευκρινιστο..
    ετσι ο μονιμος υπαλληλος πτυχιουχος ΑΕΙ, που περασε μεσω ΑΣΕΠ απολυεται, και παραμενει στη θεση του ο συμβασιουχος τελειοφοιτος Γυμνασιου, που τοποθετηθηκε εκτος ΑΣΕΠ , μεσω καποιου γνωστου.. Ειμαστε δηλαδη περηφανοι κιολας γι' αυτο το κατορθωμα μας?
    Και για πατε να δειτε ποσο μας "συμπαθουν" αυτοι οι συμβασιουχοι, που μας θεωρουν ακριβοπληρωμενους δημοσιους υπαλληλους που καθομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επεκτατική ισότητα δεν υπάρχει. χρόνια τώρα επικαλούμασταν συλλήβδην την αρχή της ίσης μεταχειρισης για τη νομιμοποίηση εγωιστικών και αυταρχικών επιδιώξεων. τέλος στην επιδοματική νοοτροπία του εύκολου κέρδους που δεν ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη προσφορά εργασίας, δηλαδή σε αμοιβή καθώς και στο χαϊδεμα αυτιών που "δεν ιδρώνουν" . Α.Σ Πρωτοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κύριοι δικαστές μη στενοχωριέστε...
    Λεφτά υπάρχουν όχι όμως για μας και για σας...
    Βοηθός σερβιτόρου στα ΕΛ.ΠΕ. με μισθό 4.518 Ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Δικαστής δεν εμπλέκεται με συμπάθειες ή αντιπάθειες ούτε επιτελεί πολιτικό ρόλο.Προασπίζει την νομιμότητα και το κράτος δικαίου.Αλίμονο αν του καταλογίζονται συμπάθειες ή αντιπάθειες.Η επεκτατική αρχή της ισότητας είναι εισαγώμενη και την συναντάμε σε πάμπολλες αποφάσεις του ΔΕΚ.Δεν αποτελεί ελληνικό δικαστικό επινόημα αλλά νομολογιακό δεδομένο ετών(βλέπε Χρυσόγονο Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα).Ο Δικαστής δεν ευθύνεται αν με συνδικαλιστικά και μόνο κριτήρια το κράτος επέκτεινε ειδικά επιδόματα σε ανόμοιες κατηγορίες υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Όπως τα σχολιάζει ο ανώνυμος της 7-3-2012, 1:43 μ.μ. Α1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ