Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πέντε ειδικοί ανακριτές για τη διαφθορά

Ερευνα για 5.500 υποθέσεις τον χρόνο!
Της Ιωαννας Mανδρου
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται, χρόνο με τον χρόνο, οι υποθέσεις διαφθοράς που φθάνουν στις δικαστικές αρχές, με την Εισαγγελία να βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «μονοπωλιακής» απασχόλησης σε ό, τι αφορά καταγγελίες για επίορκους κρατικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.

Με τα στατιστικά στοιχεία της Εισαγγελίας Αθηνών να προσδιορίζουν την τελευταία διετία τις σχετικές υποθέσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών περί τις 5.500 τον χρόνο, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί εκτιμούν πως οι σχετικές καταγγελίες έχουν σαφή αυξητική τάση, με τα σκήπτρα της διαφθοράς να περνούν από πολεοδομίες, εφορίες, δημόσια νοσοκομεία, σώματα ασφαλείας, αγγίζοντας μέχρι και τον σκληρό πυρήνα του δημόσιου τομέα, αλλά και νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους.
Και ενώ ο όγκος των καταγγελιών για διαφθορά έχει αυξηθεί, καθώς «ευκολότερα πλέον», όπως δηλώνει στην «Κ» αρμόδιος δικαστικός παράγοντας, «φθάνουν στη δικαιοσύνη μετά τη βελτίωση και των εσωτερικών ελέγχων σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες», το απόστημα της διαφθοράς ακόμα εκτιμά ότι «δεν έχει σπάσει και οι υποθέσεις που βλέπουν το φως καθημερινά αποτελούν, δυστυχώς, την κορυφή του παγόβουνου».
Διπλή εγκύκλιος
Με αυτά τα δεδομένα, πρόσφατος νόμος ήρθε να θέσει το πλαίσιο ώστε οι έρευνες αλλά και οι δίκες για διαφθορά να γίνονται μέσα σε συγκεκριμένα όρια για λόγους που αφορούν την εξυπηρέτηση της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος. Ωστόσο, για την εφαρμογή της ειδικής αυτής νομοθεσίας, που ελάχιστα έχει προχωρήσει, χρειάστηκε ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιω. Τέντες, να αποστείλει δύο φορές εγκύκλιο στους εισαγγελείς της χώρας, προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση και πλήρη στοιχεία για την πορεία των υποθέσεων που σχετίζονται με φαινόμενα διαφθοράς.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μόνον η Εισαγγελία και οι δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας απάντησαν από τα δικαστήρια της επαρχίας, ενώ από τα υπόλοιπα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ακόμα αναμένει απαντήσεις...
Στη λογική του νόμου αυτού (πρόκειται για τον 4022 του 2011) που θέλει τις ανακρίσεις για τις υποθέσεις διαφθοράς να ολοκληρώνονται σε διάστημα τεσσάρων μηνών, πλην εξαιρέσεων, για να προσδιορίζονται γρήγορα οι δίκες, δικαστικοί λειτουργοί που μίλησαν στην «Κ» εκφράζουν επιφυλάξεις για τη δυνατότητα εφαρμογής του νόμου, επικαλούμενοι δυσχέρειες που σχετίζονται με την ουσιαστική διερεύνηση των υποθέσεων αυτών μέσα σε τόσο ασφυκτικές προθεσμίες και επισημαίνοντας ως παραδείγματα υποθέσεις για τις οποίες απαιτείται δικαστική συνδρομή ή πολύμηνες έρευνες άλλων δημοσίων υπηρεσιών, όπως είναι το ΣΔΟΕ.
Ανεξάρτητα πάντως από την εφαρμογή της ειδικής νομοθεσίας, η αναγκαιότητα επικέντρωσης συγκεκριμένων δικαστών στις έρευνες για τη διαφθορά προκύπτει από την πραγματικότητα, καθώς οι καταγγελίες που καθημερινά φθάνουν στις δικαστικές αρχές για φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και ζημιάς του Δημοσίου είναι τόσες πολλές, που σύμφωνα με την εκτίμηση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας της Αθήνας, κ. Ελένης Ράικου, ξεπερνούν πλέον το 90% του συνόλου των προκαταρκτικών εξετάσεων που διενεργούνται καθημερινά από εισαγγελείς.
Με αυτά τα δεδομένα, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αναμένεται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν έως το τέλος του τρέχοντος δικαστικού έτους πέντε ειδικά ανακριτικά τμήματα με αποκλειστικό αντικείμενο τις υποθέσεις διαφθοράς, ενώ ανάλογο τμήμα προετοιμάζεται και στον Πειραιά.
Η εξειδίκευση των δικαστών σε αυτές τις υποθέσεις και η επικέντρωση των ανακριτικών ερευνών σε ειδική ομάδα δικαστικών λειτουργών εκτιμάται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι θα συμβάλει καθοριστικά στη διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων με πρωταγωνιστές επίορκους κρατικούς λειτουργούς, θα λειτουργήσει δε «εκτονωτικά» στη γενικότερη πεποίθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στους πολίτες.


======================

Λιμνάζουν οι υποθέσεις διαφθοράς


Με τις υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο και πρωταγωνιστές επίορκους λειτουργούς να αποτελούν το 90% των εισαγγελικών ερευνών, η εφαρμογή του νόμου για την άμεση εκκαθάριση των σχετικών υποθέσεων αποτελεί αναγκαιότητα για την τιμωρία όσων βλάπτουν το Δημόσιο, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια ευρώ. Και ενώ η νομοθεσία που επιβάλλει συντομότατες προθεσμίες για την ανάκριση αλλά και την παραπομπή σε δίκη των επίορκων κρατικών λειτουργών έχει ψηφιστεί -και ισχύει- από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2011, εντούτοις, ώς σήμερα, δεν έχει τύχει εφαρμογής. 

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου και φθάνουν σε ανακριτικό στάδιο εκατοντάδες δικογραφίες διαφθοράς, δεν έχει κινηθεί παρά μόνον σε μία περίπτωση ο νόμος -πρόκειται για τον 4022- για την άμεση διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, προκειμένου οι υπαίτιοι να παραπέμπονται σύντομα σε δίκη και να τιμωρούνται εφόσον κριθούν ένοχοι. 

Οι προθεσμίες, σύμφωνα με τον νόμο, για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς είναι ασφυκτικές, δεν τηρούνται όμως, καθώς οι υπεύθυνοι των δικαστικών αρχών δεν αναθέτουν σε ένα δικαστή αποκλειστικά τις υποθέσεις διαφθοράς για να τις «τρέξει», επικαλούμενοι ελλείψεις στη στελέχωση των δικαστηρίων με κύριο επιχείρημα ότι δεν διαθέτουν δικαστές για να εφαρμόσουν τις διατάξεις της ειδικής αυτής νομοθεσίας. 

Το αποτέλεσμα είναι πως έξι μήνες μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου, που προβλήθηκε ως λύση προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα με δίκες και καταδίκες για τους επίορκους που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, καμία υπόθεση διαφθοράς δεν έχει δικαστικά εκκαθαριστεί. 

Μοναδική εξαίρεση 
Η μοναδική περίπτωση στην οποία εφαρμόστηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ο νόμος αυτός είναι εκείνη με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη, η οποία ήδη έχει ανατεθεί σε πρόεδρο πρωτοδικών με χρονικό ορίζοντα μέσα σε ένα τετράμηνο να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, όπως προβλέπει ο νόμος. 

Δεκάδες άλλες όμως σοβαρές υποθέσεις επίορκων δημοσίων λειτουργών λιμνάζουν για μήνες ή και για χρόνια σε ανακριτικά γραφεία, ενώ οι σχετικές δίκες τελικά γίνονται όταν οι υπάλληλοι πια έχουν συνταξιοδοτηθεί και η αξία της όποιας ποινικής τους τιμωρίας έχει χάσει προ πολλού το νόημά της.  



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

8 σχόλια:

  1. μια ερώτηση να απευθύνω στους χρήστες και λοιπούς αναγνώστες και σε όποιον γνωρίζει: την κυρία Μάνδρου την ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου??μήπως την ορίσαμε και πειθαρχικό μας όργανο??δηλαδή, θα ζούμε στην σκία της ή υπό τις εντολές της??είναι απίστευτα κουραστικό και γελοίο αυτό που συμβαίνει!!επιτέλους ας εφαρμόσει η εν λόγω κυρία τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος της, στη συνέχεια, δε, να εφαρμόσει πιστά τις νομοθετικές διατάξεις του κράτους αυτού που αφορούν την επαγγελματική, κοινωνική, οικονομική ζωή της, να δημοσιεύσει τα πεπραγμένα των συναδέλφων της, της ιδίας, της οικογενείας της, της αδερφής της συμβολαιογράφου, και μετά να μας σηκώνει το δάκτυλο, εν είδει άτεγκτου επιθεωρητή και αστυνόμου Μπέκα....κυρία Μάνδρου οι δικαστές και οι εισαγγελείς γνωρίζουν και για εσάς και για τους ομοίους σας πολλά, όπως πολλά γνωρίζουν για τις αβλεψείες, πλημμέλειες και ατοπήματα σας, αλλά δεν τα διαδώσαμε ούτε ως ανώνυμη καταγγελία.........Το να είσαι και τοσο παπαγαλάκι φτάνει στα όρια της φαιδρότητας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία μικρή ένσταση. Η δημοσιογραφία είναι ελεύθερη. Δεν είμαστε ούτε Σερβία του Μιλόσεβιτς ούτε Ρωσία του Πούτιν να απειλούνται οι δημοσιογράφοι και οι συγγενείς τους από ανώνυμους. Άλλωστε όταν σχολιάζεις και μάλιστα επικριτικά κάποιον, που γράφει επώνυμα (αλλά και όλο του το σόι) πρέπει και εσύ να λες το ονοματάκι σου. Δεύτερον οι πηγές της κ. Μάνδρου φαίνεται να προέρχονται από το Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας και όχι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι και η.... μυστική εταιρεία των δικαστών έχει τα ρήγματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Φαίνεται ότι και η.... μυστική εταιρεία των δικαστών έχει τα ρήγματα της."
    ___________________

    Τα περί ανώνυμου επικριτικού σχολιασμού δεν ισχύουν και για εσάς κ./κα. Ανώνυμε/η της 20 Μαρτίου 2012 5:03 μ.μ. ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ισχύουν γιατί σχολίασα ανώνυμο σχόλιο. Αν ο κύριος ή η κυρία, που ασχολείται με τη συμβολαιογράφο αδελφή της κας Μάνδρου αποκαλυφθεί, θα αποκαλύψω και εγώ την ταυτότητά μου. Αλλιώς δεν έχω καμία διάθεση να μπαίνω σε λίστες προγραφών αγνώστων δικαστών (αν είναι δικαστές) και παραδικαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια παρατήρηση στον ανώνυμο σχολιαστή της 20/03/2010, 5:03 μ.μ. και 5:49 της ίδιας ημέρας.
    Κατ' αρχήν να αναφέρω ότι είμαι δικαστής.Δεν είμαι ο σχολιαστής της 19/03/2012, 11:25 μ.μ. και της 21/03/2012 11:53 μ.μ.Ήθελα να σας εκθέσω μερικά πράγματα, αρκετά σημαντικά κατά τη γνώμη μου.Οι δικαστές αγαπητέ, εάν δεν το γνωρίζετε, είναι οι μοναδικοί λειτουργοί του δημόσιου τομέα, που ετησίως υφίστανται τη διαδικασία ουσιαστικής επιθεώρησης, με την οποία ελέγχεται η ποιοτική και ποσοτική παραγωγή εργασίας τους, η συμπεριφορά τους, το ήθος τους, η προσωπικότητά τους και η ικανότητά τους να συμμετέχουν ως δικάζοντες σε ακροαματικές διαδικασίες.Επίσης μέσω του ίδιου θεσμού ελέγχονται παράπονα, αναφορές και διαμαρτυρίες ιδιωτών διαδίκων κατ' αυτών.Σαφώς ο θεσμός και ο τρόπος λειτουργίας του μπορεί να μην είναι τέλειος.Δεν είναι όμως τέλειος και σύγχρονος διότι κανένας, εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια-όχι δικαστής που δεν είναι αρμόδιος- αλλά καθ' ύλην αρμόδιο πολιτειακό όργανο, μεταξύ των οποίων και οι ασχολούμενοι με το επαγγελματικό μου αντικείμενο δημ/γράφοι, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τη βελτίωσή του.Πείτε μου όμως εσείς, μήπως γνωρίζετε κάποιο άλλο τομέα του δημόσιου βίου και της επαγγελματικής δραστηριότητας κρατικών υπαλλήλων ή ελεύθερων επαγγελματιών,που οι απασχολούμενοι σε αυτόν ελέγχονται πειθαρχικά, έστω κατά πολύ ηπιότερους τρόπους, απ' ότι οι δικαστές.Μήπως οι πολιτικοί; ή οι γιατροί που μας χειρουργούν; μήπως οι δικηγόροι ή οι δημ/γράφοι;Τι να πει κανείς για το δημοσίευμα της εν λόγω κυρίας στο φύλλο της Καθημερινής της 11/03/2012;Αποτελεί αυτό σοβαρή δημ/γραφία; Γιατί ο δημ/γραφος οφείλει, και αυτό το διδάσκεται από τον πρώτο χρόνο σπουδών, και αποτελεί και υποχρέωσή του, να απεικονίζει με όσα καταγράφει, την πραγματικότητα.Όταν όμως, ως δημ/γράφος, απλώς πετάς μια είδηση που πουλάει, χωρίς να την αναλύεις και να την αιτιολογείς, με μοναδικό σκοπό τον πορισμό κέρδους (υψηλής αμοιβής), αυτό δεν είναι δημ/γραφία αλλά εμπόριο. Διαπράττεις δε και ποινικά αδικήματα.Το ίδιο κάνεις και όταν χρησιμοποιείς σε άρθρα ή ρεπορτάζ σου χαρακτηρισμούς του τύπου "δεκάδες άλλες όμως σοβαρές υποθέσεις ...λιμνάζουν για μήνες ή και για χρόνια σε ανακριτικά γραφεία...". Ειδικά όταν είσαι παλιός και έμπειρος δημ/γράφος και το κάνεις αυτό.Θέλεις να δημιουργήσεις και το ξέρεις πως θα δημιουργήσεις, εντυπώσεις, χωρίς να αποδεικνύεις αν αυτό που λες είναι αλήθεια και χωρίς να εξηγείς τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει.Εδώ εντοπίζεται η "εμπορική πράξη".Διότι ο έντιμος και ηθικός δημ/γράφος, το πρώτο θα έκανε, ήταν η διασταύρωση της αλήθειας της είδησης και το επόμενο, η εξήγηση γιατί συνέβη αυτό.Έτσι τουλάχιστον έλεγε ένας αξεπέραστος συνάδελφος της κυρίας Μάνδρου, τον οποίο είχα την να γνωρίσω και δεν θα ξεχάσω ποτέ, ο αείμνηστος πλέον Γιώργος Καράγιωργας.Αλλά άλλη δημ/γραφία τότε άλλη σήμερα.Τι κάνουν όμως οι σύγχρονοι δημ/γράφοι;Πετάνε μια είδηση χρησιμοποιώντας τις πιο πομπώδεις εκφράσεις και χαρακτηρισμούς της ελληνικής γλώσσας και μετά...τέλος.Αλλαγή θέματος.Αυτό αγαπητέ δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο...δεοντολογική άσκηση επαγγέλματος.Πέρα από όλα τα άλλα που ανέφερα.Και αυτό πρέπει να ελέγχεται και ποινικά, γιατί πολλές φορές με τον τρόπο που συμβαίνει ξεπερνάει τα όρια του ηθικού και του νόμιμου και γίνεται επικίνδυνο.Όλα όμως αυτά σήμερα δεν γίνονται ανιδιοτελώς αλλά για ένα οικονομικό αντάλλαγμα, μια αμοιβή.Κατά κανόνα "πολύ υψηλή".Μήπως ξέρετε ή θέλετε να μου πείτε εσείς τα έσοδα της εν λόγω δημ/γράφου από το επάγγελμά της, με τον τρόπο που ασκεί το δικαστικό ρεπορτάζ;Αυτό δεν είναι η "ελεύθερη δημ/γραφία" που ισχυρίζεσθε αλλά καθαρό εμπόριο. Με εκτίμηση,ένας από τους πολλούς "ηλιαστές" που εξακολουθούν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να προσθέσω κάτι ακόμη
    Αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλοι αναγνώστες που συμφωνούν με αυτό, ότι τα δημοσιεύματα της εν λόγω δημ/γράφου το τελευταίο χρονικό διάστημα, πέρα από προσβλητικά για τη δικαιοσύνη στον τόπο μας αρχίζουν και γίνονται και συκοφαντικά.΄Η μήπως είναι η ιδέα μου; Όσο για το "Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας", εκεί απ' όσο γνωρίζω, όπως και σε άλλα μέγαρα και υπηρεσίες σχετιζόμενες με τη δικαιοσύνη, εργάζονται και πολλοί, πάρα πολλοί γραμματείς που είναι "διαχρονικοί κάτοικοι" των κτηρίων αυτών και όχι προσωρινοί όπως οι δικαστές. Με εκτίμηση,ένας από τους πολλούς "ηλιαστές" που εξακολουθούν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κανείς δεν προσπάθησε να φιμώσει την ελευθερία του τύπου και των δημοσιογράφων, ωστόσο παραβλέπει ο χρήστης της 20 μαρτίου 2012 ωρα 5:03 μ.μ. ότι η ελευθερία αυτή ισχύει για την διάδοση ανακοίνωση μετάδοση αληθινών γεγονότων και αντικειμενικής αλήθειας και οχι για επιλεκτική μετάδοση ή διάδοση μερικής μόνο αλήθειας, με υπονοούμενα περί συμπαιγνίας, συμμορίας και αδιαφάνειας. όταν λοιπόν η δημοσιογράφος επιλέγει το "παπαγαλίζειν" και αποκρύπτει το σύνολο των αληθινών γεγονότων μεταδίδοντας εν μέρει μόνο την αλήθεια, τότε εγγίζει τα όρια της συκοφαντίας...επίσης, όταν κάποιος προβαίνει σε διδαχές και επικρίσεις, το ηθικό και συνετό είναι να προηγείται ενός είδους αυτοκριτική, δηλαδή οι παρανομούντες ή παρατυπούντες δεν είναι ηθιμό να λοιδωρούν άλλους για παρατυπίες, και δη είναι ανήθικο να παρουσιαζεται ένας ολόκληρος κλάδος ως συντεχνία συμφερόντων, με την απόκρυψη της πλήρους αλήθειας......οπότε, ναι, συμφωνώ με τον πρώτο χρήστη της 19-03-2012, 11:25 μ.μ., ότι όπως και εμείς όταν απονέμουμε το δίκαιο οφείλουμε να αναλογιζόμαστε τις δικές μας ελλείψεις, πλημμέλειες και ανεπάρκειες, έτσι και η δημοσιογράφος οφείλει να ανατρέξει στην τήρηση ή μη των νόμων από την ίδια και το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον της......αυτό είναι μία ηθική στάση απέναντι στα πράγματα, και δεν πρόκειται περί προσπάθειας φίμωσης......εξάλλου, ουδείς υποστήριξε τη μη μετάδοση ή διάδοση των συμβεβηκότων στον κλάδο μας, ωστόσο, όλοι επιθυμούμε ή/και απαιτούμε τη μετάδοση και διάδοση της πλήρους αλήθειας και κατάστασης.....εν πάσει περιπτώσει επρόκειτο για ένα σχόλιο ενός συναδέλφου προς μία δημοσιογράφο, και δεν δικαιολογείται μένος από τους λοιπούς συναδέλφους ούτε αντιδικία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος θα επιθυμούσε να πληροφορηθεί κάποια επιπλέον στοιχεία για την "έγκριτη" κατά τα λοιπά δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ κα Μάνδρου, θα μπορούσε να κατευθυνθεί στην ακόλουθη διεύθυνση και να πληροφορηθεί για κάποια από τα έργα και τις ημέρες της:

    http://press-gr.blogspot.com/2006/12/blog-post_116662885584021289.html

    Και μόνο το γεγονός ότι έξι χρόνια μετά εξακολουθεί το άρθρο αυτό να είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι μπορεί το περιεχόμενό του να μην είναι και τόσο ανακριβές. Αξιοπρόσεκτα και άξια έρευνας επίσης, είναι και τα 25 σχόλια που ακολουθούν το βασικό δημοσίευμα. Για να μάθουμε επιτέλους και εμείς που φθάνουμε να κοιμόμαστε όρθιοι από εξάντληση από το συνεχές διάβασμα και γράψιμο, και να βλέπουμε αστεράκια από την συνεχή λήψη ακτινοβολίας από τις οθόνες των υπολογιστών, δεν προλαβαίνουμε να δούμε ούτε τα παιδιά μας, τους φίλους και τους συγγενείς μας, για το πως αναδεικνύονται και ποιοί πραγματικά είναι οι δήθεν τηλεαστέρες, μεταξύ των οποίων και η κυρία και ποιός ο προσωπικός βίος εκείνων που έγιναν απρόσκλητοι και απρόκλητοι επιθεωρητές μας. Και μια υπενθύμιση: όποιος αρθρογραφεί ανώνυμα, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να μην είναι στην πραγματικότητα αυτός που δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι και τα σχόλιά του να μην είναι ειλικρινή και αυθεντικά αλλά κατασκευασμένα για να υποστηρίξει κάποιο σκοπό. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι μόνο, είτε εξαιρετικά νέος σε ηλικία είτε παντελώς άπειρος για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Διαφορετικά δεν δικαιολογούνται τόσα ευμενή σχόλια από δικαστικούς λειτουργούς για την εν λόγω δημοσιογράφο και τον τρόπο εργασίας της. Εδώ ακόμη κι' αυτός ο Θέμος Αναστασιάδης την κατάλαβε, τη φοβήθηκε και έσπευσε να προλάβει χειρότερο κακό. Με εκτίμηση, ένας από τους πολλούς "ηλιαστές" που εξακολουθούν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ