Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ρουπακιώτης: Οχι στις δίκες-εξπρές, ναι στις δίκες που παράγουναξιοπιστία

Τον προβληματισμό του για την εξαγγελία του πρωθυπουργού περί δικών-εξπρές για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά, μέσω της συχνότητας του ραδιοφωνικού σταθμού BHMA 99,5.


«Στη δέσμη των δικαιϊκών και δικαιοπολιτικών ιδεών δεν μου ταιριάζουν ούτε οι δίκες-εξπρές, ούτε οι παραδειγματικές δίκες. Μου ταιριάζουν οι δίκες οι οποίες παράγουν αξιοπιστία. Κατά συνέπεια, πάμε σε δίκες οι οποίες θα γίνονται με τη απαιτούμενη από την ίδια τη Δικονομία ταχύτητα, αλλά και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Να κρίνονται σε γρήγορους ρυθμούς πάντα με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων εκείνων που κατηγορούνται που αφορούν όσους διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα» είπε Αντώνης Ρουπακιώτης.

Για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους τόνισε: «Για όσους έχει αποδειχτεί ότι όταν διαχειρίζονταν από το δημόσιο χρήμα ιδιοποιήθηκαν αυτό, είτε εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να πλουτίσουν, αναμφισβήτητα εκεί η Δικαιοσύνη, πρέπει να έχει τον σαφή, τον υπεύθυνο, αλλά και τον γρήγορο λόγο. Αλλά ταυτόχρονα όμως πρέπει να λειτουργήσουν με τρόπο αξιόπιστο και ταχύ οι διοικητικές υπηρεσίες».

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό για το ίδιο θέμα, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, «ώστε να επιβοηθηθούν με δυναμικό, με υποδομή, με προσωπικό και τα διοικητικά δικαστήρια που θα αναλάβουν μόνο αυτές τις υποθέσεις».

Η ίδια προανήγγειλε ότι με το άνοιγμα της Βουλής θα ζητήσει να καταργηθεί ο «απαράδεκτος και προσβλητικός» νόμος για τα προσωπικά δεδομένα.

«Τι θα πει προσωπικά δεδομένα; Ποιο είναι το όνομα υπαλλήλου που απελύθη χθες; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανακοινωθεί» εξήγησε.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470236

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ