Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αντ. Ρουπακιώτης: «Οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό, ασφυκτιούμε»

Εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου



«Είναι ημέρα αναστοχασμού και ανάδειξης της συνευθύνης σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση. Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν. Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν. 

Τώρα οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου». 

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση  για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτη του δικαστικού σώματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Παλαιά Βουλή. Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η επισήμανση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι «και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους,  αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε». 

Ο κ. Ρουπακιώτης, τόνισε στην ομιλία του πως «η κοινωνία είναι γονατισμένη και οργισμένη» και ότι «δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το δικαστικό σύστημα όσο θα έπρεπε». Πλέον, όπως είπε «οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «το δικαστικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί προς όλες τις απαιτήσεις», να ανταποκριθεί – όπως είπε - «τον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο. 

«Δηλώνω γήινος. Γνωρίζω από χρέη, από δόσεις στην Εφορία, από υποχρεώσεις, από δάνεια, από σπουδές παιδιών. Μόνο που σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναδειχθεί ο δικαιοδοτικός θεσμός στο ύψος –που το Σύνταγμα τον έχει κατατάξει- μα και η κοινωνία αναμένει να δικαιωθεί», είπε ο κ. Ρουπακιώτης. 

 «Αφού έφτασαν ακόμη και οι δικαστές να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και να μεταφέρει τις ανησυχίες αυτές προς τους Ευρωπαίους μαζί με τους οποίους αποφασίζουν για τα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου. 

Στην εκδήλωση για τον εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Ρουπακιώτη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας Ν. Κανελλόπουλος, οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου Ρένα Ασημακοπούλου και Ι. Καραβοκύρης αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλαντζάκου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Φώτης Προβατάς, όπως επίσης παραβρέθηκαν δικαστές, δικηγόροι κ.λπ. 

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των δικαστικών Ενώσεων η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ακαδημαϊκός Απ. Γεωργιάδης με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και το Δίκαιο».


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=227326

18 σχόλια:

  1. H κοινωνία κ.Υπουργέ είναι οργισμένη διότι η πολιτική ηγεσία είναι γονατισμένη. Ο ελληνικός λαός διαδηλώνει εναντίον της πολιτικής ηγεσίας που δήθεν διαπραγματεύεται και ομολογεί ότι την εχουν πιάσει απ'το λαιμό και ασφυκτιά, δεν διαδηλώνει κατά των δικαστών. Ζήτάτε από τους δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μήπως εννοείτε και να κηρύξουν την πολιτική σας αντισυνταγματική; Έτσι μόνο η δικαιοσύνη θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων. Δηλαδή ζητάτε και τα ρέστα απο πάνω. Διότι, αν δεν εννοείτε αυτό τι μπορεί να εννοείτε; Να δουλέψουμε περισσότερο; να μην καθυστερούμε στην έκδοση των αποφάσεων; ή μήπως να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε και να διακόψουμε τις κινητοποιήσεις μας; Στο τέλος θα μας πείτε ότι οι δικαστές νομιμοποίησαν τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση. Ε, αυτό το άλλοθι είμαστε αποφασισμένοι να μην σας το δώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, φοβούμαι ότι η πλειονότης της κοινωνίας έχει αντιληφθεί το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός ζήτησε από τους Δικαστές να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων που μαστίζονται από την κρίση, στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Τι εννοεί άραγε; Να πάψουμε να διεκδικούμε; Να σκύψουμε το κεφάλι; ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! Εσείς που ως μέλος της Κυβέρνησης εξαθλιώνετε τον κόσμο, εσείς που στερείτε τα όνειρα των νέων, εσείς που υποταχθήκατε στην Τρόικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Μην ξεχνάτε ότι και οι Δικαστές ανήκουν πλέον στην τάξη των εξαθλιωμένων εργαζομένων. Που πήγε κ. Υπουργέ η τόλμη με την οποία ξεκινήσατε την θητεία σας; Ποις ευθύνετε για την στροφή που κάνατε σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας μας και τις αποδοχές μας. Πως το "οποιαδήποτε μείωση στο μισθολόγιο των Δικαστών είναι προφανώς αντισυνταγματική" έγινε "το Δικαστικό Σώμα είναι μέρος της κρίσης";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γνωστές οι απόψεις του κυρίου Ρουπακιώτη κατά των δικαστών και των εισαγγελέων, τις οποίες είχε διατυπώσει δημοσίως όταν ήταν πρόεδρος του Δ.Σ.Α. ή κατά την "προεκλογική περίοδο", δεν το θυμάμαι ακριβώς. Είχε τότε υποστηρίξει σε συνέντευξή του ότι δικαστές και εισαγγελείς γίνονται οι αποτυχημένοι νομικοί, όσοι δεν τα καταφέρνουν στη δικηγορία. Αυτά είναι γνωστά πράγματα και είναι κοινά μεταξύ των δικηγόρων. Η αλήθεια είναι, όπως πάντοτε στην Ελλάδα, στη μέση. Είναι αλήθεια ότι το επίπεδο των δικαστών δεν είναι αυτό που θα έπρεπε, αυτή είναι η γνώμη μου. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι το επίπεδο των δικηγόρων είναι επίσης πολύ χαμηλότερο, από κάθε άποψη, διότι τουλάχιστον οι δικαστές και εισαγγελείς είμαστε περίπου καλόγεροι στη ζωή, συχνά μοναχικοί και χωρίς κοινωνικό περίγυρο. Αντίθετα οι δικηγόροι είναι μέσα στην κοινωνία και παρά την απίστευτη άγνοιά τους περί των νομικών θεμάτων χαίρονται τουλάχιστον τη ζωή. Το συμπέρασμα είναι ότι από μια κοινωνία σε παρακμή, όπως είναι η ελληνική κοινωνία, λίγα καλά και ως εξαίρεση εκπορεύονται, λίγοι είναι οι "καλοί δικαστές", λίγοι και οι "καλοί δικηγόροι", το ίδιο λίγοι οι καλοί γιατροί κλπ. Αλοίμονο όμως αν αρχίσει ο ένας να πυροβολεί τον άλλο, όπως δυστυχώς όλο και συχνότερα γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αμφισβήτηση για το πολιτικό σύστημα προσπαθούν τεχνηέντως να την επεκτείνουν στο δικαιικό σύστημα.

    Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ελέγχεται από το δικαιικό σύστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι δύσκολο να συνδυαστεί η ιδιότητα του δικηγόρου - συνδικαλιστή με αυτή του Υπουργού ειδικά αυτή την περίοδο, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλα λόγια και παροχές. Για αυτό όλοι περιορίζονται στα ευχολόγια και κανείς δεν λέει δύο πρακτικά πράγματα για το πώς θα ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωμικό αρχαίας Ελλάδας:"Γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει" (Μαίνανδρος 4ος Π.Χ. αιώνας)
    Λαικό γνωμικό πρόσφατης ιστορίας:"μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες"

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπέπεσε σε μεγάλο ατόπημα με τη φράση που διατύπωσε στη σημερινή ομιλία του και αποτελεί τίτλο του θέματος. Κανονικά οι δανειστές θα έπρεπε να πιάσουν από το λαιμό με θηλιά που να σφίγγει, τους πολιτικούς, τους πολιτευόμενους και τους προσεταιριζόμενους τους ανωτέρω, επιχειρηματίες ("μεγαλο-" κατασκευαστές, -εκδότες,
    -δημοσιογράφους, -γιατρούς και
    -δικηγόρους) που οδήγησαν την κοινωνία μας σε ηθική και οικονομική απαξία, κατάπτωση και μαρασμό, υποδούλωσαν οικονομικά τις επόμενες γενιές για περισσότερα από πενήντα χρόνια, όπως όταν η χώρα έβγαινε από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο και κατέλειπαν μεταξύ άλλων σε εμάς τους λειτουργούς της δικαιοσύνης το βαρύ φορτίο να ξαναμοιράσουμε και να κατανείμουμε όσα απώτεροι συνάδελφοί μας χρειάστηκε να κατανείμουν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν συμπατριώτες μας αλληλοσκοτωνόντουσαν για ένα κομμάτι γης, για μια θέση εργασίας και για μια μπουκιά φαγητό. Διότι πέρα απ' όλα τ' άλλα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με τα τερατουργήματα των κυβερνώντων, θα γίνουμε πλέον κατανεμητές δυστυχίας μεταξύ ταλαίπωρων και αναξιοπαθούντων. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ορατά, εν ήδη προιμίου, κυρίως στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στα πολιτικά δικαστήρια, όπου η φύση των δικαζομένων υποθέσεων έπαψε να έχει τα χαρακτηριστικά του άμεσου παρελθόντος και πλέον στρέφεται στην κατεύθυνση που προανέφερα. Οπότε θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός ο κύριος Υπουργός στις εκφράσεις του, διότι όλοι αυτοί που κατέστησαν και θα καταστούν δυστυχισμένοι λόγω της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να ακολουθήσουν τη σκέψη του κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι άλλο θα μπορούσε να πει ή να κάνει ο Ρουπακιώτης? Άλλωστε, λέει την αλήθεια για τους δανειστές, απλά αποφεύγει να κατονομάσει τους υπεύθυνους στο εσωτερικό της χώρας. Θα εξυπηρετούσε κάτι αν το έπραττε αυτό? Δε νομίζω. Από την άλλη βέβαια, γνωρίζει καλά ότι οι δικαστές θα αγωνιστούν. Κι επειδή ο ίδιος ως παλαιός συνδικαλιστής κατανοεί τη σημασία, αλλά και το δίκαιο ενός συλλογικού αγώνα, γι'αυτό δεν αντιτίθεται σ'αυτόν επί της ουσίας και προσπαθεί να ρίξει την ένταση με επίκληση στο φιλότιμο των δικαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας έπιασαν από το λαιμό οι δανειστές κ. Ρουπακιώτη;
    και τι θέλετε να κάνουμε εμείς;
    μου θυμίσατε μια γελιογραφία που ο Τροϊκανός λέει στον πεινασμένο: Αν βγούμε από το Ευρώ θα πεινάσεις! και ο έρημος ρωτά: Τι πρέπει να κάνω τότε για να μη βγούμε από το ευρώ; και του απαντά ο Τροϊκανός: ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ!!!
    Αυτό μας λέτε κι εσείς ή κάνω λάθος;
    Αιδώς Αργείοι... κι ας είστε και υπουργοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το δικαστικο συστημα ειναι μερος της κρισης αλλα οχι το δικηγορικο σωμα τα μ ελη του οποιου φοροδιαφευγουν συστηματικα κ απροκαλυπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε των 9.39΄ λυπάμαι πραγματικά για τις βλακείες που αράδιασες πρωί πρωί.Αν πραγματικά έχεις αυτήν την άποψη για τους δικηγόρους,δεν έχεις καμμία θέση στο δικαστικό σώμα γιατί θα έπρεπε να έχεις ήδη καταλάβει οτι δικαιοσύνη με δικαστές χωρίς δικηγόρους και δικηγόρους χωρίς δικαστές δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.Δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά συλλειτουργοί προς όφελος της κοινωνίας.Δυστυχώς ή ευτυχώς ολίγοι δικαστές (όπως μάλλον και εσύ) έχουν παρεξηγήσει την θέση τους στο Σώμα και νομίζουν οτι ασκούν εξουσία ελέω θεού ή οτι την κληρονόμησαν απο τον πατέρα τους.Εγώ τον δικαστή τον έχω μέσα στο σπίτι μου και γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ζόρι που τραβάει και που μεταδίδεται και σε μένα.Απότι καταλαβαίνω έχεις "απίστευτη άγνοια" της ζωής γι αυτό άλλαξε μυαλά όσο το δυνατόν γρηγορώτερα αν θέλεις να έχεις μέλλον στην δουλειά σου.
    Χαράλαμπος Καπουρτζούδης Νομικός Σύμβουλος Δήμου Πέλλας.
    Υ.Γ.Και όταν γράφεις τέτοιου είδους σχόλια απαξιωτικά που τελικά στρέφονται εναντίον σου άσε την ανωνυμία και γράψε το όνομά σου για να γνωρίζουν όλοι ποιός λέει τί σε ποιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω την αίσθηση ότι ο κ.Ρουπακιώτης ετοιμάζεται για αποχώρηση από το υπουργείο. Προσωπικά, θα προτιμούσα να παραμείνει. Γνωρίζει άριστα το χώρο της δικαιοσύνης και είναι μετριοπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι εδώ θα πρέπει να γράφουν μόνον δικαστικοί και όχι δικηγόροι.Οι τελευταίοι έφθασαν σε σημείο να μας αποκαλούν βλάκες!Και έπεται συνέχεια.Ας αποκτήσουν δικό τους βήμα και από εκεί θα μπορούν να μας επιτίθενται όσο θέλουν.Οσο για του Υπουργό, ας μη ξεχνάμε ότιείναι δικηγόρος και δεν κρύβει την αντιπάθειά του στο δικαστικό σώμα.Ο ίδιος τι περικοπές έχει κάνει στα έσοδά του για να δείξει ότι συμπάσχει;Κάνει πολιτική με τις πλάτες άλλων.Οσο για την άποψή του ότι δικαστές γίνονται οι αποτυχημένοι δικηγόροι, ας γνωρίζει ότι κάποιος γίνεται δικαστής από μεράκι , περνάει από κρισάρισμα και το δικαστικό σώμα έχει στους κόλπους του άριστους δικαστές, ικανούς να φέρουν επάξια την ιδιότητά τους αυτή και το σπουδαιότερο ξέρουν κάθε φορά να νομολογούν κατά τρόπο εκπληκτικό και αξιοθαύμαστο.Αυτή η δουλειά , που απαιτεί αυτοθυσία, δεν πληρώνεται με τίποτα.Ας αφήσουν λοιπόν οι νέοι δικηγόροι τις αντιζηλίες.Όσοι νομίζουν ότι έχουν τα κότσια , ας δοκιμάσουν να γίνουν δικαστές.Φτάνει πειά με τις ύβρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @2.46 π.μ.: Έχεις σοβαρό πρόβλημα με τους δικηγόρους. Διάβασες μια ομιλία υπουργού που απευθύνεται σε δικαστές, αλλά εσένα ο "πόνος" σου είναι να καθυβρίσεις τους δικηγόρους. Ξαναδιάβασε το κείμενο και ίσως καταλάβεις με τη δεύτερη. Αν είσαι δικαστής, λυπάμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έφθασε νομίζω ο κατάλληλος "ιστορικός χρόνος", να τεθούν επί τάπητος ορισμένα σοβαρά θέματα, για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε να επιλυθούν οριστικά, ώστε να αρχίσει η χώρα μας μια πραγματική πορεία προς τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Μεταξύ αυτών είναι το ότι δεν μπορεί να διεθύνεται και να λειτουργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης από "επαγγελματίες πολιτικούς", οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο επάγγελμα του δικηγόρου. Τέτοιοι διευθύνοντες, είναι αναμενόμενο ότι δεν θα επιδιώξουν την εμπέδωση δικαιοσύνης και ισότητας των πολιτών ούτε πραγματική απελευθέρωση της ελληνικής δικαιοσύνης από τα δεσμά του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δείτε σχετικά τη σημερινή συγκρότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δικηγόροι και μεγαλοδικηγόροι αποφασίζουν για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων κατά το δοκούν και τα συμφέροντά τους. Το αποδεικνύουν η υπερφίαλη συμπεριφορά και οι καθημερινές επιλογές τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ανεφάρμοστα, εκτός πραγματικότητας και λογικής νομοθετήματα του Υπ. Δικαιοσύνης των τελευταίων ετών. Τώρα και οι δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης. Τουα αρέσει το ράβε - ξήλωνε. Τη μια μέρα δηλώνει έτσι την άλλη αλλιώς. Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να σκεφθούμε και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο του ποινικού ελέγχου όλων εκείνων των εξόχων εγκεφάλων, πολιτικών στελεχών, διοικητικών υπαλλήλων, συμβούλων, μελών ομάδων εργασίας κ.λ.π. που συμετείχαν στην προετοιμασία νόμων, όπως ο 4055, που ουσιαστικά διέλυσαν το πολύπαθο και ήδη σοβαρά τραυματισμένο σύστημα οργάνωσης των δικαστηρίων μας; Μήπως να μαθαίναμε ποιοί είναι οι συγκεκριμένοι "επιστήμονες" και φωστήρες, ποιά η σχέση τους με μεγαλοδικηγορικά γραφεία της Αθήνας που σχετίζονται με την πολιτική και ποιά τα προσόντα τους ώστε να νομοθετούν σε τόσο σοβαρά θέματα λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας; Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να έρθει η ώρα να διεκδικηθεί από όλους αυτούς τους κυρίους (και κυρίες), αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσαν και θα προκαλέσουν με τα εκτρώματά τους, σε ιδιώτες και στο ίδιο το κράτος που υποτίθεται ότι υπηρετούν; μήπως να αναζητήσουμε έστω τα ονόματά τους και τη συγγενική ή φιλική σχέση τους με τους διευθύνοντες το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ένας Ηλιαστής (αγανακτισμένος και αηδιασμένος δικαστής και άνθρωπος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά δε βλέπω οι κινητοποιήσεις να έχουν κάποιο αντίκτυπο. Η ανάκριση δε σταμάτησε καθόλου, ούτε τα συμβούλια ,τα αυτόφωρα λειτουργούν, μεγάλες δίκες και ορκωτά γίνονται,διασκέψεις πραγματοποιούνται και δημοσιεύσεις λαμβάνουν χώρα, προτάσεις εισαγγελέων υποβάλλονται στα συμβούλια, όλοι δουλεύουν στα σπίτια τους για να βγάλουν την εκκρεμότητα και γενικά δε φαίνεται προς τα έξω και μάλιστα προς την Κυβέρνηση, ότι κάτισημαντικό, που χρειάζεται άμεση δικαστική διερεύνηση , προσκρούει στις κινητοποιήσεις των δικαστών.Τελικά, αναβάλλονται οι υποθέσεις του απλού πολίτη, χωρίς αυτό να απασχολεί και να ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, αφού στις σημαντικές υποθέσεις και γενικά εμφανίζεται η Δικαιοσύνη να λειτουργεί.Μήπως κάτι δεν πάει καλά και χρειάζονται νέα, ριζοσπαστικά μέτρα;Ας το έχει αυτό υπόψη της η ΕΔΕ και ας αναθεωρήσει τα μέτρα.Διότι η παρούσα κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Τελικά, το μόνο που θα συμβεί, θα είναι όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις να πέσουν στις πλάτες μας ως υπεράριθμες. Οι αγωγές, που είναι το πιό πρόσφορο και αποτελεσματικό μέσο, παραδόξως αποσιωπώνται.Γιατί οι ενώσεις κάνουν την πάπια;Ας το ερευνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι ενώσεις δεν κάνουν την "πάπια".
    Ασχολούνται με το ζήτημα των αγωγών, ενώ συγχρόνως, έχουν να αντιμετωπίσουν, και όλη την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
    ΕΣΥ, ΟΜΩΣ, ΑΝΩΝΥΜΕ 2:37, ΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε των 3.18.Δεν έχει νόημα να κατατεθεί μεμονωμένη αγωγή, αφού δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την κατάθεση αγωγών του συνόλου του δικαστικού σώματος.Δε βιάζομαι, απλώς βλέπω ότι οι κινητοποιήσεις μας με άσφαιρα πυρά δε συγκινούν τους Κυβερνώντες.Από πουθενά δε διαφαίνεται προς τα έξω ότι η δικαιοσύνη έχει κατεβάσει τα ρολά.Αμφιβάλλω εαν πολλοί σήμερα γνωρίζουν ότι συνεχίζουμε τις "αβλαβείς" κινητοποιήσεις.Το να κατεβαίνεις από την έδρα για συνήθεις πολιτικές η ποινικές υποθέσεις, είναι αδιάφορο, απ`ότι φαίνεται, για την Κυβέρνηση.Γι` αυτό διατείνομαι ότι χρειάζονται νέα, ριζοσπαστικά μέτρα.Το μείον στην περίπτωση αυτή είναι ότι δε μετέχει ο Αρειος Πάγος και το Σ.τ.Ε.Ετσι φαίνεται, δυστυχώς, ότι τις κινητοποιήσεις τις κάνουν μόνον οι κατώτεροι δικαστές.Προς τιμή μας βέβαια,που είμαστε πρωτοπόροισ`αυτόν τον αγώνα για τα ιερά και τα όσια της Δικαιοσύνης.Άλλωστε,η μαχητικότητα διακρίνει τους νέους και όχι τα γηρατειά.Επ` ευκαιρία θυμίζω, ότι και στο παρελθόν, όταν και πάλι οι Κυβερνώντες ενέπαιζαν τους δικαστές, οι ομαδικές αγωγές ήταν αυτές που έσωσαν την κατάσταση.Οταν η Κυβέρνηση δεί ότι ζητάμε εξίσωση σε όλα(μισθολογικά, φορολογικά, ατέλειες κ.λ.π.) με αυτούς, τότε είναι που θα πάθουν πανικό καιλαχτάρα.Αλλά και το Μισθοδικείο, νομίζω, ότι χρειάζεται τις αγωγές όλων μας για να αποφανθεί, θετικά η αρνητικά, επί ενός τόσο σημαντικού θέματος και όχι την αγωγή ενός "βιαστικού" (όπως με αποκαλείτε)δικαστή .Μία λαική παροιμία λέει :"στη βράση κολλάει το σίδερο", ενώ επίκειται και αναθεώρηση του Συντάγματος, με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα για εμάς .Πάντα καλόπιστος, ελευθέρως όμως σκεπτόμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ