03/10/2012
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
Αθήνα 3 -10-2012
Αρ. Πρωτ .:133
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την αποστολή, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, προς τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας, του υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΠ 544/1-10-2012 εγγράφου του, επισημαίνουμε τα εξής:
Δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες στους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή, η οποία είναι σχεδόν καθολική, πραγματοποιείται σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για το μέχρι την 22-9-2012 χρονικό διάστημα και για το μεταγενέστερο χρονικό διάστημα σε εφαρμογή της απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι το Ανώτατο Όργανο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η λειτουργία της οποίας προβλέπεται από το άρθρο 89 παρ. 5 του Συντάγματος.
Οι εν λόγω κινητοποιήσεις (διακοπή συνεδριάσεων κλπ.), όπως είναι γνωστό αποφασίσθηκαν ως μέσο αντίδρασης στην επιμονή της Κυβέρνησης να εξακολουθεί να υποβαθμίζει το θεσμό της Δικαιοσύνης και να απαξιώνει τους λειτουργούς της, μη σεβόμενη, μεταξύ των άλλων, το συνταγματικό κατοχυρωμένο μισθολόγιό τους.
Η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 22ας Σεπτεμβρίου 2012 ασφαλώς εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
http://logia-starata.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7174.html
ΑπάντησηΔιαγραφήαντι να κανουμε ανουσιες διακοπες, μπορουμε να προτεινουμε φαινομενα σαν το ανωτερω να δικαζονται το πολυ εντος μηνος απ' τη διαβιβαση του σχετικου φακελλου.. και το ποινικο τους μερος και το διοικητικο...
τοσο απλα....
Δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες .... δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή... πραγματοποιείται σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης" = "είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα επειδή έτσι λέμε εμείς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν σας γράφουν οι δικηγόροι όμως τέτοιες, εμ, νομικούρες σε δικόγραφα, με το δίκιο σας εκνευρίζεστε.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=18721
ΑπάντησηΔιαγραφήας βελτιώσει πρώτα την ορθογραφία του ο αρθρογράφος "χρησιμοποιείτε"
και μετά να κάνει κριτική...
Άρχισαν ήδη οι επιδοκιμασίες της κινήσεως του κυρίου επιθεωρητή που κατά τη γνώμη του αρθρογράφου καταδεικνύουν το... ανεξάρτητο της δικαιοσύνης.Το να λαϊκίζει κανείς και να αντιμετωπίζει κοντόφθαλμα τις καταστάσεις είναι εύκολο και μάλιστα παραβλέποντας ότι οι πλειοψηφία των δικαστών έχουν προβλήματα του μέσου ανθρώπου.Ας έχουμε υπόψη μας μελλοντικά αυτούς που λαϊκίζουν επάνω στη ζωή μας
Η ανακοίνωση αυτή θα έπρεπε να αναφέρει πάνω "κοινοποίηση στον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης και στην Πρόεδρο του ΑΠ".
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλώ αν διαβάζει κάποιος από το δ.σ. της ΕΔΕ το παρόν σχόλιο ας μας ενημερώσει αν έχει γίνει τέτοια ενέργεια (κοινοποίηση στα παραπάνω πρόσωπα), διαφορετικά ας το θέσει υπόψη του δ.σ.
Δηλαδη οι Προισταμενοι των ανα την Επικρατεια Δικαστηριων θα απαντησουν στο έγγραφο του ΑΠ ή οχι? Και σε τι μορφη?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://news.pathfinder.gr/greece/localnews/814477.html
ΑπάντησηΔιαγραφήυποθετω οι συγκεκριμενοι αν τους γινει δικογραφια, θα αθωωθουν αυριο απ' το αυτοφωρο Τριμελες και συμμετεχον στην αποχη δικαστηριο του Ηρακλειου..
αλλωστε απλως εφαρμοζαν το αρθρο 120 του Συνταγματος...
Για αυτους που εφορμησαν στο ΓΕΕΘΑ δεν το συζητω.. η μηνυση θα απορριφθει απ' τον απεχοντα εισαγγελικο λειτουργο εξαρχης ως νομικα αβασιμη...
Εντυπωσιακή απάντηση της Ενώσεως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω αν αύριο η Ένωση αποφασίσει να κάψει το σπίτι μου να μπορώ να υποβάλω έγκληση, χωρίς να μου αντιταχθεί ότι οι εμπρηστές συμμορφώνονταν σε απόφαση της προβλεπόμενης στο Σύνταγμα ένωσης...
ΥΓ: αυτό ακριβώς λένε και οι φοιτητές: κάναμε κατάληψη και τα σπάσαμε, γιατί το αποφάσισε δημοκρατικά ο σύλλογός μας!
Οταν δεν έχουμε επιχειρήματα, αρχίζουμε τις ειρωνίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασική αντίδραση.
Πάντως όσο και να προσπαθείτε η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών στηρίζει την ΕΔΕ, και κατ΄ επέκταση τις αποφάσεις της.
Η απαξίωση της ΕΔΕ, εξηπηρετεί μόνο αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης και τους λειτουργούς αυτούς δικαστές.
Πάντως, εσείς που ειρωνεύεστε την ανακοίνωση της ΕΔΕ, με παραδείγματα μαθητικών καταλήψεων, πυρκαγιών κλπ, όχι μόνο αποκλείεται να είστε δικαστές, ή δικηγόροι, αλλά ούτε απλοί εχέφρονες πολίτες δεν είστε.
Αραγε, τι είστε, και τι ρόλο παίζετε, και τι επιδιώκετε;
κ. Αναγνωστόπουλε,
ΑπάντησηΔιαγραφήαν είστε δικηγόρος, να θέλετε απαντήσετε μου σας παρακαλώ:
Όταν πρόκειται για αποχή δικηγόρων, όσοι δεν πειθαρχούν στην απόφαση του Δικ. Συλ. γιατί καλούνται στο πειθαρχικό αυτού;
Επίσης, γιατί ζητάτε άδεια από τον Δικ. Συλ. προκειμένου να συμμετέχετε σε δίκη, και αν δεν σας δοθεί, απέχετε;
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, κατά τη γνώμη σας, είναι ανώτερα συλλογικά όργανα, από τις δικαστικές ενώσεις;
Και τελευταίο, αν δεν συμμετείχατε, έστω και αναγκαστικά, όλοι οι Δικηγόροι στις κινητοποιήσεις των συλλόγων σας, τα αποτελέσματα των αγώνων σας τα ήταν το ίδιο αποτελεσματικά;
Τα επιχειρήματα των δικαστών είναι "νομικούρες", ενώ αυτά των δικηγορικών συλλόγων είναι "νομικά".
Αξιότιμε ανώνυμε της 8.43 μ.μ., αντιθέτως, θεωρώ ότι η δική σας ad hominem επιχειρηματολογία είναι συνήθης και τετριμμένη στις εδώ συζητήσεις: κάθε φορά που δεν σας αρέσει η άποψη κάποιου, απευθύνετε την μομφή (?) "Εσείς αποκλείεται να είστε δικαστής", λες και το εχέγγυο της ορθότητος των απόψεων το έχουν οι δικαστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού θέλετε περισσότερο φιλοσοφική και λιγότερο ειρωνική διατύπωση του επιχειρήματος, ιδού: Η μομφή προς τους απέχοντες είναι ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα, καίτοι έχουν ορκισθεί να το τηρούν (τα περί άρθρου 120, δεν τα εξετάζω καν, εκτός αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει "με τη βία"). Αποτελεί σοβαρό αντεπιχείρημα εκ μέρους της Ενώσεως ότι δεν μπορεί να ελεγχθούν, όχι διότι η συμπεριφορά τους δεν είναι παράνομη, αλλά διότι ενήργησαν σε συμμόρφωση προς απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου; Συνιστά αυτό λόγο άρσεως τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος; Εάν ένα σώμα έχει απαρτία και πλειοψηφία μπορεί να αποφασίζει κάτι παράνομο, και οι συμμορφούμενοι να μην πράττουν αδίκως, απλώς διότι το αποφάσισε το σώμα;
Χμ... ασχέτως όλων των υπολοίπων, η πραγματική αντιπαράθεση έχει πολιτική διάσταση. Η ΕΔΕ διεκδικεί de facto ισχυρότερο ρόλο στη διοίκηση της Δικαιοσύνης, η προστασία της αξιοπρέπειας του κλάδου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και αν σήμερα μπορεί να κατηγορηθεί για αντισυνταγματική στάση, και μάλιστα ασχέτως του αποτελέσματος των κινητοποιήσεων, στο μέλλον θα μπορεί να ομιλεί δυνατότερα προς την πολιτική ηγεσία. Εκ πρώτης όψεως αυτό μπορεί να φαίνεται καλό, αλλά μπορεί να σημαίνει λήξη της ανεξαρτησίας της και εξάρτησή της από τις πολιτικές δυνάμεις. Άλλωστε η νομιμοποίηση της ΕΔΕ από το Σύνταγμα δεν έχει αυτό το περιεχόμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιότιμε ανώνυμε της 8.57, απαντώ εγώ αντί του κ. Αναγνωστόπουλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν οι δικηγόροι δεν υπακούουν στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου για αποχή, ΚΑΚΩΣ,ΚΑΚΙΣΤΑ,καλούνται στο Πειθαρχικό! Το ίδιο και στους Ιατρικούς,Φαρμακευτικούς και οποιουσδήποτε άλλους συλλόγους.
Ένα από τα δύο θα συμβαίνει: ή οι σύλλογοι αυτοί θα είναι ν.π.δ.δ.,με υποχρεωτική εγγραφή των μελών για την άσκηση του επαγγέλματος, οπότε όμως δεν θα μπορούν να κηρύττουν αποχές, ούτε να διαγράφουν όσους δεν συμμορφώνονται, ή θα είναι ν.π.ι.δ, με δυνατότητα λήψεως πειθαρχικών μέτρων, με παράλληλη όμως δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος χωρίς να είσαι μέλος του Συλλόγου.
Ως προς τον παραλληλισμό με την ΕΔΕ, ισχύουν όμως τα ίδια: αν ο ΔΣΑ αποφασίσει, και επιβάλει στα μέλη του επί ποινή πειθαρχικής διώξεως, ότι πρέπει λ.χ. οι δικηγόροι να διεξάγουν ιδιωτικές ανακρίσεις για να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης, θα πάψει αυτό να αποτελεί παράνομη ενέργεια, επειδή οι δικηγόροι θα συμμορφώνονται σε απόφαση του ΔΣΑ;
Επειδή η δυνατότητα ίδρυσης δικαστικών ενώσεων επιτρέπεται (δεν επιβάλλεται) από το Σύνταγμα (άρθρο 89 παρ.5) αυτές μπορούν να κάνούν ότι θέλουν. Άρα και κάθε συνδικάτο, που η ίδρυσή του επίσης επιτρέπεται από το Σύνταγμα (άρθρο 23 παρ.1), μπορεί να κάνει ότι θέλει (καταλήψεις, κατέβασμα διακόπτη, εφόρμηση στο Υπουργείο, δημόσια διαπόμπευση των "διαφωνούντων") αρκεί η συμμετοχή να είναι "καθολική" και να υπάρχει απόφαση της γενικής συνέλευσης.Το Σύνταγμα και ο Νόμος υπόκεινται στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Για τη "Βαϊμάρη" έχετε ακούσει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που λέει η ανακοίνωση είναι ότι από τη στιγμή που η συμμετοχή είναι σχεδόν καθολική και γίνεται σε εφαρμογή της απόφασης του ανώτατου οργάνου της Ένωσης, πώς είναι δυνατόν να ελεγχθούν πειθαρχικά όλοι αυτοί οι δικαστές; Πού διαφωνείτε με αυτό; Πώς μεταφέρθηκε η συζήτηση πάλι στη σύγκριση με τις αποχές των δικηγόρων; Επιτέλους, ας πάψουμε να κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα και να δούμε λίγο την ουσία όλοι μας. Δικαστές-Δικηγόροι-Δικ. Υπάλληλοι. Έχουμε τη δικαιοσύνη που θέλουμε; Οι επερχόμενες μειώσεις είναι η αφορμή ή όπως λέχθηκε είναι η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε. Δείτε επιτέλους την αλήθεια. Θέλουν να διαλύσουν τη δικαιοσύνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑτυχές το παράδειγμα
ΑπάντησηΔιαγραφήκ. 10:20
Διότι η διενέργεια ανακριτικών πράξεων γίνεται μόνο από το φυσικό δικαστή, όπως αυτός ορίζεται από το Σύνταγμα. Επομένως, ο Δικηγόρος που θα υποκαταστήσει τον ανακριτή στον άνω θεσμικό του ρόλο, παραβιάζει ευθέως τις σχετικές θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος.
ΟΜΩΣ το ύψος των αποδοχών των δικαστών προβλέπεται, επίσης, ΡΗΤΩΣ, από το Σύνταγμα. Συνεπώς, οι δικαστές, επιδιώκοντας την εφαρμογή των σχετικών συνταγματικών διατάξεων, ενεργούν, αναμφίβολα, εντός των πλαισίων του Συντάγματος.
ΟΣΟ για τη διάταξη του άρθρου 23 παρ.2 εδ΄ α΄ (απαγόρευση απεργίας δικαστών), αυτή δεν παραβιάζεται από τη "στάση" που κήρυξαν οι δικαστικές ενώσεις, για τους λόγους που ήδη έχουν αναλυθεί λεπτομερώς, μέχρις εξαντλήσεως, σε πολλές άλλες αναρτήσεις του blog, έτσι, ώστε, η επανάληψη της να γίνεται κουραστική.
ΤΟΝΙΖΩ ότι δεν αντιδικώ με τους δικηγόρους, απλά συγκρίνω τη διαφορετική, από ορισμένους, αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των δύο κλάδων (δικαστών- δικηγόρων).
Protagon.gr
ΑπάντησηΔιαγραφή…………………
Αναβάλλονται χιλιάδες ποινικές, εργατικές, φορολογικές υποθέσεις. Πίσω από κάθε μια κρύβεται και ένα προσωπικό δράμα. Μου έλεγε χθες συνάδελφος ότι απολυμένη γυναίκα περίμενε να της επιδικαστεί μια αποζημίωση για να ξεπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη της.
Ο κύριος δικαστής κατέβηκε στις δέκα το πρωί από την έδρα. Αναβολή. Η γυναίκα ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε στη γύρα για δανεικά.
……………………………….
Πώς αντέχουν όμως αυτοί που έπρεπε να διαθέτουν την μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, να βλέπουν γύρω τους τόση δυστυχία και να ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, να τινάζουν στον αέρα τη λειτουργία του κράτους, για κάποια ευρώ;
Θα ήταν λαϊκισμός, αν
Αντικαθιστώντας, την «στάση» του ανωτέρω κ. Δικαστή, με αυτή της «αποχής» του πληρεξουσίου δικηγόρου της, και τη θέση του κ. Δικαστή με αυτή του πληρεξουσίου δικηγόρου της, η αντίδραση της παραπάνω γυναίκας στην αναβολή της υπόθεσης της, θα ήταν διαφορετική; Δεν θα ξέσπαγε, επίσης, σε λυγμούς και δεν θα έβγαινε στη γύρα για δανεικά;
Πως αντέχει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της να βλέπει τόση δυστυχία γύρω του, να ταλαιπωρεί καθημερινά τους πελάτες του, να τινάζει στον αέρα τη λειτουργία του κράτους, για κάποια ευρώ;
Παρατηρείτε, κάποια διαφορά στο αποτέλεσμα της αναβολής της δίκης …. για κάποια ευρώ (φορολογία κλπ);
Η όταν πρόκειται για τις αποχές των δικηγόρων, δεν τίθενται τέτοια ζητήματα, αλλά όταν πρόκειται για τις σπάνιες «στάσεις» των δικαστών πέφτει το Σύμπαν πάνω τους να τους ειρωνευτεί, εξυβρίσει, απαξιώσει, κατασπαράξει;;;
Γιατί αυτή η διαφορά αντιμετώπισης στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μεταξύ των δικαστών και των δικηγόρων;;;
Για όσους θεωρούν ότι αυτοί που δε συμμορφώνονται με την απόφαση της ΕΔΕ για διακοπές των συνεδριάσεων θα πρέπει να διαγράφονται από αυτήν, δε νομίζω ότι αποτελεί λόγο διαγραφής από ένα σωματείο η μη συμμόρφωση σε απόφαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ., με την η οποία (απόφαση) αποφασίζεται κάτι αντισυνταγματικό....Σε κάθε περίπτωση, το λόγο θα έχει ο αρμόδιος δικαστής στη σχετική αγωγή από το άρθρο 101 του ΑΚ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ανακοίνωση υπάρχει παρόμοια επιχειρηματολογία με αυτήν της απάντησης στον Ε.Βενιζέλο (οι κινητοποιήσεις είναι αποτέλεσμα της άκαμπτης στάσης της κυβέρνησης κ.λπ....), χωρίς καμία αναφορά στο ζήτημα της τυχόν αντισυνταγματικότητας μέρους των κινητοποιήσεων...Μήπως αρχίζουμε να ομοιάζουμε με ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και ΠΑΜΕ ????
ΑπάντησηΔιαγραφήΩράια όλα αυτά με τις κινητοποιήσεις, όταν, όμως, στην επόμενη αναθεώρηση απαλειφθεί ή τροποποιηθεί το ότι οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους, ούτε καν αγωγές δε θα μπορούμε να ασκήσουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 4οκτ12 0857,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, είμαι δικηγόρος (και αυτή η γνώση απείχε μόλις ένα κλικ πάνω στο όνομά μου).
"Όταν πρόκειται για αποχή δικηγόρων, όσοι δεν πειθαρχούν στην απόφαση του Δικ. Συλ. γιατί καλούνται στο πειθαρχικό αυτού; κλπ"
Έχω απαντήσει σε όλα όσα ρωτάς και σε πιο πολλά ακόμη εδώ:
http://anamorfosis.net/blog/?p=7368
Κάνε ένα κόπο να το διαβάσης, έχει και λίγη νομολογία, έχει και πολλή τσαντίλα.
Αν είναι δυνατόν απόφαση κάποιου οποιουδήποτε σωματείου να καλή σε παραβίαση του Συντάγματος.
Αναβρασμός στους δικαστικούς - Εντολή να καταγράφονται οι απεργοί!
ΑπάντησηΔιαγραφή05-10-2012 10:23:39
Αναστάτωση και μεγάλο εκνευρισμό στον δικαστικό κόσμο, προκάλεσε η εντολή που έδωσε ο προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για το ποιοι δικαστές συμμετέχουν στις απεργίες.
Ο προϊστάμενος της επιθεώρησης δικαστηρίων ζήτησε κατάσταση με τα ονόματα εκείνων που συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας. Των δικαστών που όπως υποστηρίζουν παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το επάγγελμά τους και να μην απαξιωθεί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών εκφράζει την συμπαράστασή της στους απεργούς. Υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες για τους δικαστές που συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Τότε, κ. 12:49
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ελλάδα δεν θα υπάρχει διάκριση εξουσιών, ούτε τρεις εξουσίες, αλλά δύο (η μία;).
Δικαστές δεν θα υπάρχουν. Στη θέση τους θα διορίζονται υπάλληλοι των άλλων δύο (η μίας;)εξουσιών, και
κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει ο θεσμός της Δικαιοσύνης, αλλά το Δίκαιο του ισχυροτέρου,
(Για σχετική νομολογία βλ. στο "πρωτόγονο ημών δίκαιο".)
Επειδή, όμως, είμαι και προφήτης, προβλέπω ότι "στα ύστερα του κόσμου", μετά από πολέμους, ταραχές, διώξεις χιλιετηρίδων κλπ, θα υπάρξει κάτι σαν "ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ " σε κάτι σαν "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ" (δεν διακρίνω όμως καθαρά περί τίνος πρόκειται, τι είναι αυτά; θα φανεί....)και τέλος, κάτι πολύ επικίνδυνο (αυτό το βλέπω καθαρά) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΑΛΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, εσύ κοιμήσου ήσυχος και, άκου τη συμβουλή μου, πάντα να είσαι οπαδός του ισχυρότερου.
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ...
Εκτός απο τη γυναίκα που έκλεγε με λυγμούς, να σου πω και για μερικούς ακόμη δανειολήπτες που χοροπηδάνε απο τη χαρά τους με την αναβολή των υποθέσεων των υπερχρεωμένων γιατί συνεχίζουν να μην πληρώνουν μία και ούτε γίνεται κατάσχεση της περιουσίας τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή