Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ιντερνετική Θέμις


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, 18:59

Σε...υπερσύγχρονα στούντιο αναμένεται να μετατραπούν οι δικαστικές αίθουσες. Η ελληνική Δικαιοσύνη φιλοδοξεί να αποκτήσει μια νέα «όψη» με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Έννοιες όπως η τηλεσυνεδρίαση, η τηλεκατάθεση αλλά και η εικονοτηλεδιάσκεψη πρόκειται να αποτελέσουν την καινούργια πραγματικότητα στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

9 σχόλια:

  1. Και ακομα ουτε λογος για γραφεια στους δικαστες μεσα στο δικαστηριο! Η μεταβαση απο τα τσαρουχια στα παπουτσια θα ειναι ακομα μια φορα αποτομη στην Ελλαδα, αν και νομιζω οτι το εν λογω νομοθετημα ειναι στη σφαιρα της φαντασιας- ουτοπιας απο μια κατα τ' αλλα "ρεαλιστικη κυβερνηση". Δεν υπαρχουν λεφτα για κοινωνικο κρατος, μισθους, συνταξεις, κτιριακη υποδομη, θερμανση, χαρτικη υλη κλπ αλλα υπαρχουν για "ιντερνετικο" εξοπλισμο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Star Trek : the next generation. Δεν έχουμε μελάνι για τους εκτυπωτές,κατά τα άλλα τι ωραία που ακούγονται όλα αυτά ; Έχω λέω να εξετάζουμε τους μάρτυρες μέσω skype, να επιδίδουμε μέσω twitter, και να δημοσιεύουμε τις αποφάσεις στο facebook..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα είχε η Μαριωρή.
    Ο φερετζές της έλειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε δικαστικά καταστήματα με στατικά προβλήματα, που χρονολογούνται από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου και του Ν. Πλαστήρα και στα οποία δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση και απειλείται η διακοπή υδροδότησης λόγω χρεών,εφαρμόστε όποια εικονική πραγματικότητα θέλετε.Άλλωστε είναι "ανέξοδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι,ευθυνόμαστε οι ίδιοι κατά πολύ για την κατάσταση. Υπηρετώ σε περιφερειακό Πρωτοδικείο που είχε χώρο για γραφεία δικαστών. Ζήτησα από τον Πρόεδρο να μας παρέχει χωριστά γραφεία και αρνήθηκε. Προτίμησε το κενό γραφείο να το κάνει καπνιστήριο για τους γραμματείς. Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που υπαρχουν τετοιοι προεδροι (με π μικρο) που φοβουνται να κινησουν διαδικασια πειθαρχικων για γραμματεις που διαπραξαν αδικηματα και στην υπηρεσια μη χαλασουν την εικονα του καλου προεδρου.Που ξερουν να καλοπιανουν τον καθε δικηγορακο-προεδρο του ΔΣ που ερχεται στο γραφειο τους για παραπονα. Ε αν ειναι μελος τοπικης οργανωσης κυβερνωντος κομματος με κολλητηληκια με υπουργους παντα βοηθαει.

      Διαγραφή
  6. Το επόμενο βήμα; Διακτινισμός του διαδίκου που απουσιάζει ή των παραγόντων σε ποινική δίκη. Επίσης διακτινισμός του δικαστή να διαπιστώσει ότι όντως νοσηλεύεται ο κατηγορούμενος σε νοσοκομείο ή είναι στο σπίτι του κλινήρης! ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ δεν έχουμε στα δικαστήρια η προηγμένη τεχνολογία μας έλειπε! Πρώτα κοιτάμε κύριοι αν ο πύραυλος έχει τις προδιαγραφές και μετά τον εκτοξεύουμε!

    διαστημικός κουραμπιές τώρα και σε 3D!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μωρε αντε αγοραστε κανενα μελανι και κανενα χαρτί, που στα περισσοτερα δικαστηρια οι φακελοι και τα Α4 αγοραζονται με την ευγενικη χορηγία των δικηγορων, αντε φτιαξετε κανενα γραφειο να εχουν οι δικαστες, που στην Αθηνα περιφερονται σαν τους τσιγγανους στις αιθουσες πρωτοδικων και προέδρων, αντε βαλτε κανενα αιρ κοντισιον στις αιθουσες, που το χειμωνα ψοφαμε και το καλοκαιρι σκαμε, άντε αγοραστε καθολου πετρέλαιο, που ειναι απληρωτοι οι προμηθευτες καμια δεκαετια, αντε προσλαβετε καμια καθαριστρια, που στα περιφερειακα πρωτοδικεια τη φασινα την κανουν οι γραμματεις και οι μικροτερες δικαστινες, και μετα πραγματοποιειστε τις χαι-τεκ φιλοδοξιες σας.
    Ειστε πραγματικα εκτος τοπου και χρονου ε?
    Αυτα, ποιοι τα εισηγουνται?
    Τιποτα τύποι κλεισμενοι στο χρυσο κλουβι τους που μαθαινουν τη ζωη και τη δικαστηριακή πρακτική απο τα βιβλια?
    Ελεος δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ας βρουμε λεφτά να αγοράσουμε χαρτί και μελανάκια και όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε. εδώ ο κόσμος καίγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ