Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


3. 7-10-2013 15.19


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ Α.Π. ΡΟΥΣΣΟ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗΜε βαθύτατη θλίψη αποχαιρετήσαμε στο τελευταίο του ταξίδι τον Ρούσσο-Εμμανουήλ Παπαδάκη, Αντεισαγγελέα Α.Π., Πρόεδρο της Ενώσεως Εισαγγελέων. Ο Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Οκτώβριο του 1975. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Μεσολογγίου, Σύρου, Σάμου, Άμφισσας και στις Εισαγγελίες Εφετών Δωδεκανήσου, Αιγαίου, Αθηνών. Το 2006 προήχθη μετά από λαμπρή σταδιοδρομία σε Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου. Υπήρξε αντιπρόσωπος της Ελλάδας από το 2007 στο C.C.P.E. (Consultative Council ofProsecutors of Europe). Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο τρίτο παγκόσμιο Συνέδριο Γενικών Εισαγγελέων στη Ρουμανία. Τον Μάρτιο του 2012 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
            Ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο απήλθε των εγκοσμίων την 4η Οκτωβρίου 2013.
            Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την 5η Οκτωβρίου 2013 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τίμησαν τη μνήμη του απελθόντος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης καθώς και πλήθος συναδέλφων και φίλων του, εκπρόσωποι δε φορέων εξεφώνησαν συγκινητικούς επικήδειους λόγους. 
         Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τον ύστατο χαιρετισμό της Εισαγγελέως του Α.Π. κας Ευτέρπης Κουτζαμάνη που αποδίδει την πεμπτουσία της φιλοσοφικής στάσης του εκλειπόντος «…σε καλοτυχίζουμε, Ρούσσο, γιατί πραγμάτωσες το προσωπικό σου «πιστεύω» ότι «για να οδηγήσουμε το τραίνο της ανθρωπότητας στην κοιλάδα των ανθρώπινων αξιών, στη ζωή πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά». Ή όπως το είχες διατυπώσει και εσύ ο ίδιος: «heroesnot zeroes». Και τώρα δικαιωματικά εισέρχεσαι στη χώρα των Μακάρων, διότι εσύ ήσουν ένας ήρωας στη ζωή».
            Η Εισαγγελέας, οι Αντεισαγγελείς και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Αιωνία η μνήμη του


2. 7-10-2013 09.00

          Α Ν Τ Ι Ο
             Ακόμα και το γεγονός ότι έφυγε ανήμερα της εορτής του δικαστικού σώματος σημειολογεί το πόσο ανεκτίμητη ήταν η προσφορά του στον κλάδο..Το ήθος, η ευρύτητα του πνεύματός του, η βαθειά πνευματική του καλλιέργεια, το αξεπέραστο δικαστικό του φρόνημα, οι κοινωνικές του ευαισθησίες, η  ψυχική του ευγένεια, η μεγαλοψυχία του, η ανιδιοτέλειά του, η συναδελφικότητά του,  το χιούμορ του,  η παλικαριά και η στωικότητα  με τα οποία αντιμετώπισε τη μάχη με τη νόσο και το αγέρωχο παράστημά του είναι στοιχεία που αποτυπώθηκαν με ανεξίτηλα γράμματα στις μνήμες   όλων μας και θα αποτελούν παρακαταθήκη και φωτεινό παράδειγμα για την υπηρεσιακή και κοινωνική μας σταδιοδρομία.
Θερμότατα ευχαριστώ απ’ όλους μας.
Με τιμή,
Ανώνυμοι Εισαγγελείς Α’ Βαθμού.
Καλό ταξίδι κ.Εισαγγελέα.....


1. 4-10-2013 19.17

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΜ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του Αντιεισαγγελέα του 

Αρείου Πάγου και Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ρούσσου-

Εμμανουήλ Παπαδάκη, ο οποίος υπηρέτησε ευδόκιμα και με συνέπεια το εισαγγελικό 

λειτούργημα, και απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αν και δε δημοσιεύουμε ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, στην προκειμένη περίπτωση επιλέξαμε να κάνουμε μια εξαίρεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"