Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διοικητικοί δικαστές: Αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμός της κυβέρνησης

Για την άρνηση να εφαρμοστούν οι αποφάσεις

 

Παναγιώτης Τσιμπούκης 11/06/201419:30


«Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές» τονίζουν και αναφέρουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα με τις καθαρίστριες και το υπουργείο Οικονομικών

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για «τη σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της».

Παράλληλα, κάτω από το ίδιο κλίμα ανησυχίας, οι διοικητικοί δικαστές με σκληρή ανακοίνωσή τους «αποδοκιμάζουν τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του υπουργείου Οικονομικών».

Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές  «σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις», αναφέρει η Ένωση.

Τέλος, οι διοικητικοί δικαστές υπογραμμίζουν ότι «η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».

Όπως σχολίαζαν δικαστικοί κύκλοι η επίμαχη ανακοίνωση της Ένωσης, καταλαμβάνει πολλές κατηγορίες εργαζομένων οι οποίες έχουν δικαιωθεί μεν από τα δικαστήρια, αλλά  η Κυβέρνηση δεν τις εφαρμόζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που  με νομικά τερτίπια  η Κυβέρνηση δεν τις  επανατοποθετεί.


βλ. και 

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ