Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ρεπορταζ)

«Ταπεινά φιλοδωρήματα» τα αναδρομικά σε 36 δόσεις λένε οι δικαστές



Αθανασίου: Είμαι αναρμόδιος για τις άδειες του Ρωμανού - Κωνσταντοπούλου προς δικαστές: «ο Νίκος είναι στα χέρια σας, στα χέρια του σωφρονιστικού συστήματος και των δικαστών» 

«Ταπεινά φιλοδωρήματα των 150 ευρώ το μήνα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αντιπρόεδρος τους Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, τα αναδρομικά των δικαστών που δίνει σε 36 δόσεις η Κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι πολλαπλά η Πολιτεία παραβιάζει το Σύνταγμα στο ζήτημα των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ













9 σχόλια:

  1. Γίνεται να μην είμαστε ΤΟΣΟ προκλητικοί ; Κοιτάξτε τα σχόλια στο ρεπορτάζ. Ο κόσμος μας βρίζει. Ναι, τα πιο πολλά σχόλια είναι "άσχετα" (μισθός 6.000 ευρώ κτλ), αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για φιλοδωρήματα των 150 ευρώ, όταν υπάρχει μισθός για 4ωρη εργασία 400 ευρώ. Μαντεύω την συνέχεια :
    α) "δεν κάνουμε την ίδια δουλειά". Ναι, δεν κάνουμε την ίδια δουλειά. Για αυτό παίρνουμε πολύ περισσότερα από τον μέσο Έλληνα.
    β) "να καταθέσεις την αύξηση στο Παρακαταθηκών και Δανείων". Αυτό δεν είναι απάντηση δικαστή. Δεν ζητάω το υπερβάλλον. Το κράτος αυτή την στιγμή μπορεί να μου δώσει αυτό που κρίθηκε ως αντισυνταγματικό πίσω σε δόσεις. Όποιος θέλει να πάει να εκτελέσει διαταγές πληρωμές Ειρηνοδικείου (?). Εγώ έχω την αξιοπρέπεια μου και ναι, μου αρκούν αυτά που παίρνω. Ήθελα να ήξερα, δεν γράφετε αποφάσεις ; Τι διατροφές δίνετε σε πατεράδες που ζουν με 500 ευρώ και πρέπει να δώσει διατροφές σε 2 παιδιά ; Εμείς να θεωρούμε φιλοδώρημα τα 150 ευρώ ; Λίγο ντροπή.
    Άλλα είναι κύριοι τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Ο όγκος δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας. Που δικάζουμε σε αίθουσες χωρίς θέρμανση ή χωρίς να είναι καν αίθουσες. Που πλέον υπάρχουν πρωτοδικεία με μέχρι και το 50% του δυναμικού σε άδειες "μανούλας" επί 2ετίας και οι υπόλοιποι στενάζουν. Η συμπεριφορά των δικηγόρων που βρίσκει ευήκοα ώτα ανωτέρων (από αδιάφορων και φοβισμένων Προέδρων Πρωτοδικών μέχρι...) και εμείς καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες σε συνεχείς έγγραφες εξηγήσεις και αναφορές του κάθε δικομανούς και στρεψόδικου. (Αλλά αυτά μας αξίζουν αν η επιθεώρηση σε όσες έχω δει γίνεται με το να βγάζει ο οικείος σύλλογος για ψαράκι τον κύριο Επιθεωρητή και μαζί και το φτυάρι). Που ανεχόμαστε να μας βρίζουν από έδρας (να θυμίσω το παράδειγμα των Ιωαννίνων ;) και να μην βρίσκουμε ΚΑΜΙΑ στήριξη (αντίθετα να γίνεται επίπληξη και να επικαλούνται την ολύμπια ηρεμία του δικαστή...ε, δεν μου βγαίνει η γιόγκα). Που η δικομανία των Ελλήνων γεννάει πολλές δίκες για το ΙΔΙΟ περιστατικό (σε διαζύγιο ντόπιου συμπολίτη μου μέτρησα 8 δίκες-Πολυμελούς, Μονομελούς αστικών και Μονομελούς ποινικών)-όλων των ειδών γιατί αυτός βρήκε γκόμενα..) και μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει καθυστέρηση. Που ο 4055/2012 ζει και βασιλεύει, ένας νόμος που διάλυσε τους κώδικες στα εξ ων συνετέθησαν. Που η νέα αναθεώρηση του ΚΠολΔ πλέον θα μας κάνει να ξεχάσουμε οριστικά πλέον αυτά που ξέρουμε με φοβερά προνόμια τραπεζών και αστειότητες περί κατάργησης του εμμάρτυρου μέσου λες και η εξέταση του μάρτυρα ήταν το εμπόδιο στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης (αν θα κατέβω στην έδρα αντί στις 1.30 με εξέταση μαρτύρων, αλλά στις 10 με όλα τα "συζητείται" και χρεωθώ τις ΙΔΙΕΣ υποθέσεις, αυτό θα με επιταχύνει φοβερά στην έκδοση (!) των αποφάσεων, κρίμα που έχουμε και πρώην δικαστή στο τιμόνι του υπουργείου). Αλλά να πούμε το στραβού το δίκιο, εδώ τα κάστανα από την φωτιά για τον νέο ΚΠολΔ τα βγάζουν οι δικηγόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια τα λες συναδελφε πλην ενος σημειου.απο τη μια δειχνεις συμπονια στους πατεραδες που δινουν δινουν διατροφη κ εχουν πενιχρο εισοδημα κ καλα κανεις γιατι οι υποθεσεις οικογενειακου δικαιου χρηζουν ιδιαιτερης προσοχης κ αντιμετωπισης κ απο την αλλη μεμφεσαι τις μαναδες που απουσιαζουν απο την εργασισ για να αναθρεψουν σωστα το τεκνο τους.αυτο δεν απτεται του οικογενειακου ? Δεν χρηζει της ιδιας ευαισθησιας? Δυο μετρα κ δυο σταθμα? Η σωστη αναυροφη του τεκνου δεν εξαντλειται στην καταβολη διατροφης αλλα στοχευει πρωτιστως στη δημιουργια ολοκληρωμενης προσωπικοτητας.

      Διαγραφή
    2. Να τον αναθρεψουν το τεκνο τους οπως θελουν κι ας γυρισουν στην υπηρεσια οταν θα παει φανταρος (συναδελφος το εχει σχεδον πετυχει αυτο ).Αλλα δεν θα τα μεγαλωσω εγω μαζι σας. 2 χρονια απουσες και μετα τσουπ μεταθεση!

      Διαγραφή
    3. Κατ αρχην το ανωτατο οριο με την απουσια λογω αδειας μητροτητας ειναι το πολυ 1ετος... Τωρα πως εσεις γνωρισατε συναδελφο που ελειψε 2 χρονια (φαινεται τοσο ηθελε το μωρο για να παει φανταρος!!!!) αυτο εχει ενδιαφερον να μας το πειτε. Κατα τα λοιπα δε σας ενοχλει η ελλειψη οποιασδηποτε υποδομης ωστε να ειναι κοντα η δικαστης μητερα στο παιδι της τους πρωτους μηνες της ζωης του (oh lala εκανε παιδι σα δε ντρεπεται ενω δεν ειχε Φιλιππινεζα να της το κραταει) οπως λχ συμβαινει σε νοσοκομεια οπου υπαρχουν παιδικοι σταθμοι για τους εργαζομενους κανεις δε σκεφτηκε να το πει... Ουτε καν υπαρχει η διαθεση για μειωμενες υπηρεσιες..κι αυτοι οι ανθρωποι καλουνται να αποφασισουν μ ευθυκρισια κι ευαισθησια για τους πολιτες που θιγονται τα εννομα συμφεροντα τους..Οταν η δικαστης που δεν εχει Φιλιππινεζα πρεπει απλως να μην κανει παιδια. Υστερα μας φταιει η εκτελεστικη και η νομοθετικη εξουσια για την αρνητικη αποψη της κοινης γνωμης!

      Διαγραφή
    4. Μητρότητα+Ανατροφή 2 γεμάτα δικαστικά έτη.Ελάτε τώρα. Δεν θα σχολιάσω καν τα σχόλια περί "Φιλιππινέζας" (δις !). Μανούλες που κατά την διάρκεια της ανατροφής μια χαρά βγαίνουν βολτούλες με το καρότσι και τις φίλες τους και οι άλλοι γράφουμε δίπλα και τρίδιπλα. Ας παίρνουν το βασικό, ας μένουν πίσω στην επετηρίδα, ούτε που με ενδιαφέρει. Φυσικά όλες μυρίζουν τον κρίνο με το που σκάει η τοποθέτηση τους ως Πρωτοδίκης. Κατευθείαν "επαπειλούμενη" χωρίς κανένα έλεγχο και εμφανίζονται πλέον 2 χρονιά μετά στο νέο τους Πρωτοδικείο. Και μετά ξανά παιδί άδειες εγκυμοσύνης, λοχείας, επιλοχίας, ανατροφής. Φτάνουν Πρωτοδίκες 5ετίας με πραγματική εμπειρία έδρας κανά χρόνο...Δεν τα ξέρετε ε ; Και μετά πολλές από αυτές οι μανούλες (λέω πολλές, έχω γνωρίσει και ελάχιστες εξαιρέσεις, μόλις 2) έχουν την απαίτηση να μην μπουν ανακρίτριες γιατί είναι "μανούλες", να μην χρεώνονται πολλά, να μην πάρουν το βαρύ βούλευμα μέσα στο Σαββατοκύριακο γιατί το παιδάκι τους θα πάει σε ένα πάρτυ , σε ειδοποιούν ξαφνικά για 3μελές γιατί αρρώστησε το παιδάκι τους. Τα φαντάζομαι όλα αυτά ;

      Διαγραφή
    5. 9 μήνες άδεια από τον πρώτο μήνα κύησης λόγω «επαπειλούμενης»
      3 μήνες άδεια μετά τον τοκετό
      9 μήνες μετά
      Σύνολο = 21 μήνες.
      Πράγματι λείπουν 3 μήνες μέχρι τους 24 για τα δύο χρόνια.
      Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν συνάδελφοι – μοναχοπαίδια με άρρωστους γονείς και υπηρετούν χιλιόμετρα μακριά τους, χωρίς να μπορούν να αφήσουν την έδρα τους για εβδομάδες. Αφήστε λοιπόν τα περί Φιλιππινέζων δε σας τιμά ως μητέρα.
      Σκεπαστείτε λοιπόν να μην κρυώσετε από τον ύπνο του δικαίου και καλή χρονιά.

      Διαγραφή
    6. Οι "μανούλες" είναι η πληγή του σώματος στον πρώτο βαθμό. Η λήψη άδειας λόγω επαπειλούμενης κύησης όταν δεν υπάρχει λόγος, απλά για να αποφύγουμε το νησί και να καθόμαστε καμαρώνοντας ότι είμαστε δικαστίνες καταδεικνύει έλλειψη ήθους, αντισυναδελφικότητα και φυγοπονία. Ταυτόχρονα συνιστά ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού. το να υπηρετεί κάποιος 12 - 13 έτη ως Πρωτοδίκης ενώ μία μανούλα μόλις 8 ή και λιγότερα συνιστά παραβίαση της αρχής της ισότητας και της αξιοκρατίας

      Διαγραφή
  2. Αργύρης Κατσαμάνης(μέλος Εφετειακής Επιτροπής Ανατολικής Κρήτης)13 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:45 π.μ.

    Καλό είναι στις διεκδικήσεις μας και στις αποφάσεις μας να αντιλαμβανόμαστε την Δημοσιονομική και Οικονομική κατάσταση της χώρας και να μην διεκδικούμε έχοντας υπόψη ότι η Ελλάδα διαθέτει τα οικονομικά της Ελβετίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ