Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ



            Κατά τη χθεσινή ΓΣ της ΕΔΕ παρουσίασα αναλυτικά τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ήδη εκδοθείσα διαταγή πληρωμής σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το Προεδρείο του Δ.Σ. (η Πρόεδρος κα Θάνου και η Γ.Γραμματέας κα Στενιώτη) δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή για τους Δικαστές συγκυρία και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση μέσω των διαταγών πληρωμής, ανοίγοντας τον δρόμο και για την διεκδίκηση με τον ίδιο τρόπο  των απαιτήσεών μας από την φορολογική εξομοίωσή μας με τους βουλευτές. Αντίθετα επιχείρησαν να αποθαρρύνουν ουσιαστικά τους συναδέλφους να στραφούν κατά του Δημοσίου με αίτημα την έκδοση διαταγής πληρωμής, παροτρύνοντάς τους να καταθέσουν μόνο τις αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Κινούμενοι εντελώς μικρόψυχα και έχοντας αποκλειστικό στόχο την προσωπική τους προβολή τα μέλη του Προεδρείου του ΔΣ της ΕΔΕ δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος. Υπενθυμίζω ότι κατά το προτελευταίο ΔΣ είχα προτείνει αρχικά στην κ. Πρόεδρο να καταθέσει την διαταγή πληρωμής στο όνομά της και εναλλακτικά στο όνομα και των 15 μελών του ΔΣ, αποδεικνύοντας έτσι ότι σκοπός μου δεν ήταν να εκμεταλλευτώ προσωπικά την επιτυχία, αλλά να λειτουργήσει η ενέργεια αυτή επ’ ωφελεία όλων των συναδέλφων. Φοβούμενοι ενδεχομένως πιθανή απόρριψη της διαταγής πληρωμής οι παριστάμενοι συνάδελφοι στο ΔΣ δεν δέχτηκαν την πρότασή μου και έτσι ανέλαβα μόνος μου να την καταθέσω.
Από δω και στο εξής εναπόκειται στον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να επιλέξει τον τρόπο που θα κινηθεί. Όπως είναι αυτονόητο εγώ μεμονωμένα δεν έχω την δυνατότητα να ασχοληθώ με την επεξεργασία των σχετικών δικογράφων μεγάλου αριθμού συναδέλφων, αλλά επειδή η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας εξαρτάται από τη  μαζικότητα των δικογράφων, ενημερώνω όσους τυχόν ενδιαφέρονται για κατάθεση ομαδικών αιτήσεων ότι το δικηγορικό γραφείο που βοήθησε στη σύνταξη των σχετικών δικογράφων και στον αναλυτικό υπολογισμό των οφειλόμενων ποσών και παράλληλα κατέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την άμυνά μας κατά ενδεχόμενης ανακοπής και αίτησης αναστολής είναι του Νικόλαου Μπαστογιάννη, τηλ. 6977/871212.


Χαράλαμπος Σεβαστίδης

Πρόεδρος Πρωτοδικών

7 σχόλια:

  1. Αργύρης Κατσαμάνης {μέλος Εφετειακής Επιτροπής Ανατολικής Κρήτης)8 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:48 π.μ.

    Ο εγωκεντρισμός και η επιθετική διάθεση μπορεί να προσφέρει αισθήματα αυτοδικαίωσης και πρόσκαιρης ικανοποίησης αλλά απομακρύνει τους άλλους από κοντά μας ειδικά σε μια εποχή που φαίνεται ότι ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και αδιαφορούμε για τις ανάγκες των άλλων. Η ψύχραιμη διεκδίκηση των ατομικών μας δικαιωμάτων, είναι η βασική προϋπόθεση της επίλυσης των προβλημάτων μας και μια από τις αρχές μας που χρόνια τώρα μας ξεχωρίζει από τα αλλα Σωματεία και μας κατατάσσει στην θέση που έχουμε από το Σύνταγμα και που πρέπει να διαφυλάξουμε στην συνείδηση των πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω συνάδελφε. Διεκδίκηση των αναδρομικών με άσκηση αγωγών είναι ψύχραιμη, αλλά με διαταγή πληρωμής όχι? Τόσες κινητοποιήσεις που κάναμε ζητώντας τη δικαίωσή μας δεν σε πείραξαν? Δηλαδή κάναμε κινητοποιήσεις για να αποκατασταθεί το μισθολόγιό μας και τώρα που μας δίνεται η δυνατότητα άμεσης ικανοποίησης πάλι κλαψουρίζεις? Έλεος!!!! Αν εσύ δεν θέλεις να ακολουθήσεις περιορίσου στις αγωγές. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να προσβάλλεις εμάς που θα επιλέξουμε ΚΑΙ τις διαταγές πληρωμής. Καληνύχτα

      Διαγραφή
  2. Η υποβολή αίτησης σε πολιτικό δικαστή για την έκδοση διαταγής πληρωμής για χρηματικές απαιτήσεις πηγάζουσες από σύμβαση του δημοσίου δικαίου, όπως είναι η σύμβαση που συνδέει τους δικαστές με το Κράτος, δείχνει άγνοια νόμου, συγκεκριμένα, της διάκρισης των δικαστηρίων στην Ελλάδα σε πολιτικά (-ποινικά) και διοικητικά, που είναι κανόνας θεμελιώδης. Αν η άγνοια αποδίδεται σε δικαστή, ο δικαστής αυτός είναι "επικίνδυνος" να δικαιοδοτεί, για τους πολίτες των οποίων τις διαφορές καλείται να επιλύσει. Αν η έκδοση της διαταγής πληρωμής οφείλεται σε άγνοια του ειρηνοδίκη, είναι απλώς ένας κακός ειρηνοδίκης. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι εξέδωσε τη διαταγή πληρωμής εν γνώσει της καταφανούς έλλειψης δικαιοδοσίας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήσουν στη ΓΣ θα άκουγες τον κ. Σεβαστίδη να αναλύει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που θεμελιώνουν την αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων. Μάλλον όμως κατ' εσένα ο Άρειος Πάγος δεν ξέρει νομικά. Κανένα άλλο επιχείρημα έχεις, εκτός από ύβρεις?

      Διαγραφή
    2. Κατά τη δική σου γνώμη; Ποια είναι η δική σου γνώμη για το ζήτημα; Άσε τον Άρειο Πάγο, δεν είναι και στα καλύτερά του... Εσύ τι γνώμη έχεις, ή δεν έχεις γνώμη και αντιγράφεις όπου βρεθείς τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου; Εφαρμοστής του νόμου είσαι ή αντιγραφέας της νομολογίας;

      Διαγραφή
    3. Οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου 1825/2013 και 2347/2009, τις οποίες επικαλέσθηκε ο συνάδελφος Σεβαστίδης, είναι καταφανώς εσφαλμένες και αντίθετες όχι μόνο προς την ορθή απόφαση του Αρείου Πάγου 1264/2011, αλλά και προς την απόφαση 18/2005 του ΑΕΔ, το οποίο λαμβάνει σαφώς θέση υπέρ της έλλειψης δικαιοδοσίας πολιτικού δικαστή στην έκδοση διαταγής πληρωμής για χρηματικές απαιτήσεις πηγάζουσες από το Δημόσιο Δίκαιο και απλώς εξηγεί ότι εφόσον μία τέτοια διαταγή πληρωμής εκδώσει ένας πολιτικός δικαστής χωρίς να έχει δικαιοδοσία αρμοδιότητα για την ανακοπή έχουν τα πολιτικά δικαστήρια, που βεβαίως θα πρέπει να ακυρώσουν τη διαταγή πληρωμής επειδή ακριβώς ο πολιτικός δικαστής δεν είχε δικαιοδοσία. Το γεγονός ότι στην υπόθεση που αντιμετώπισε το ΑΕΔ τα είχαν κάνει σαλάτα οι πολιτικοί δικαστές, πρωτοδίκες και εφέτες, δεν αλλάζει τα πράγματα, το ΑΕΔ έβαλε τα πράγματα στη σωστή σειρά!

      Διαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ! ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔ. ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ (ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!) ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΝΟΥΣ. ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ