Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Υπέρ της αποχής διαρκείας οι δικηγόροι







Υπέρ της αποχής διαρκείας από τα δικαστήρια τάχθηκαν οι δικηγόροι της επαρχίας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας, οι οποίοι πραγματοποίησαν δημοψηφίσματα των μελών τους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά στο εξής στη διεξαγωγή των δικών στις αστικές υποθέσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/270678/uper-tis-apohis-diarkeias-oi-dikigoroi/#ixzz3KrukIiU0
 


ΟΝ-LINE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
http://dsagallop.e-parametros.net/

4 σχόλια:

  1. Μετά την παλλαϊκή αποδοκιμασία των δικηγόρων που ακολούθησε την αποδοκιμασία των δικαστών και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο κ. Υπουργός δεν έχει άλλη επιλογή αλλά να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επιμονή για την ψήφιση ενός νομικού εξαμβλώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 20 χιλιάδες εκφράστηκαν. Κύριε υπουργέ παραιτηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δούμε πρώτα τι θα πει το ΣτΕ για την αποχή, μετά τις προσφυγές που ασκήθηκαν.
    Εκτός αν προλάβει η Συντονιστική και κάνει ελιγμό τερματίζοντας την αποχή.
    Όχι τίποτα άλλο αλλά για να βλέπουν και οι δικαστές πως τελειώνουν οι αγώνες.
    Χωρίς να γεμίσει το ποτήρι.
    Το παράδειγμα μας θα τους φανεί χρήσιμο ενόψει τυχόν νέου μισθολογίου, μετά τις εκλογές.
    Φυσικά τα ανωτέρω είναι απλές εικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σκέπτομαι , ονειρεύομαι . Ιδού το τελευταίο τμήμα της αποφάσεως του Λόρδου Δικαστή που προεδρεύει στην πενταμελή Chancery Division της Βουλής των Λόρδων ( ως Δικαστηρίου) στην απόφαση Chancery Division - [1968] 1661 , 1 W.L.R. Selangor United Rubber Estates Ltd. v. Cradock (No. 3) :
    " Before I part with this case I should now like to repeat what I said at the end of the hearing. It is a pleasure to acknowledge the competence and thoroughness with which all the solicitors concerned have prepared this case. It was most helpful to its proceeding smoothly and properly. This was an intricate and difficult case for the parties and I would like to thank all the counsel whom it was my great pleasure to hear for the presentation of their cases, which, indeed, at times reached heights of brilliance. Lastly I want to thank the parties who appeared in person. I have had to say hard things of some of them and I find that a distasteful part of a judge's duty, but it has to be done to explain, without reservation, the reasons for the conclusions reached. Nevertheless, I wish to add here, publicly, how much I appreciated the way in which they conducted their cases, despite the strain of their being personally involved, and the unblemished personal relationships throughout a very trying case" .
    Τι θέλω να πω... Προσπαθούμε , νομοθέτες , δικαστές και δικηγόροι για μία καλύτερη δικαιοσύνη . Βρισκόμαστε τώρα σε μία έντονη διαμάχη σχετικά με τον προτεινόμενο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
    Κατά την άποψή μου , ο ισχύων Κώδικας είναι άριστος - το ίδιο άριστος μπορεί να είναι και εκείνος που προτείνεται , αρκεί να υφίσταται και στις δύο περιπτώσεις μία κοινή παράμετρος : Η κορυφαία ποιότητα όλων των παραγόντων της δίκης . Κορυφαίων σε γνώση , σε ήθος και με βαθειά συναίσθηση της επιείκειας , όπως αυτή εκπηγάζει από την εκτεταμένη μελέτη του πνεύματος των νόμων και της φιλοσοφίας του Δικαίου .
    Η δικονομία, είναι ένα όπλο , ένα όχημα . Εκείνος ο οποίος θα το χειριστεί , εάν είναι πραγματικά ικανός , θα επιτύχει το στόχο του . Αν όχι , το αρτιότερο όπλο είναι καταδικασμένο να αστοχήσει και το ακριβότερο και ταχύτερο όχημα να συντριβεί . Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε σε ζοφερή εποχή , ακριβώς γιατί πορευόμαστε χωρίς να ξεχωρίζουμε ποιος πραγματικά είναι ο στόχος και ποιες οι εγγενείς ατέλειες του συστήματος της απονομής της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας. Αν ο καθένας από τους παράγοντες της δίκης , τους μύστες της Θέμιδος ενδοσκοπήσει , ίσως αντιληφθεί πως το ζήτημα είναι απλό : η βελτίωση θα έλθει μόνον όταν ο καθένας από το μετερίζι του αποδώσει τα μέγιστα , τα καλά και τα δίκαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ