Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ της κ Προέδρου του Αρείου Πάγου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ταχ. Δ/νση: Λ. Αλεξάνδρας 121
115 10 Αθήνα
Πληροφορίες: Αικ. Τσιώλη-Αγγ. Νικολάου
Τηλέφωνο: 210-6419363 & 210-6419108                  Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2016
Φαξ:  210-6433799  
E-mail: president@areiospagos.gr                                        Αρ. Πρωτ. 550Κύριε Υπουργέ,
Αφού σας ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία στο έργο σας, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ορισμένα επείγοντα θέματα - αιτήματα και ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας. Ειδικότερα:
1) Από τα στοιχεία της Γραμματείας του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι κατά τα δύο επόμενα δικαστικά έτη (2016-17 και 2017-18) υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση τόσο στα πινάκια των πολιτικών όσο και των ποινικών υποθέσεων, εξαιτίας των αναβολών εκ της παρατεταμένης αποχής των Δικηγόρων.
Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας Αντιπρόεδρος και τρεις Αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας Αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία Αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην Επιτροπή
Ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στη Βουλή. Αποτέλεσμα των κενών αυτών είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων. Καθίσταται, επομένως, αναγκαίο να αυξηθούν άμεσα, τουλάχιστον κατά τέσσερις (4) οι θέσεις των Αρεοπαγιτών, ώστε να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα κενά.
2) Είναι, επίσης, απόλυτα αναγκαίο να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα κενά των οργανικών θέσεων του πρώτου βαθμού (σύνολο τριάντα τέσσερα -34-) με αύξηση των εισαγομένων στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στην επόμενη σειρά της Σχολής.
3) Ομοίως, είναι απόλυτα αναγκαίο να συμπληρωθούν άμεσα τα υπάρχοντα κενά των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών (σύνολο τριάντα έξη -36-), με πρόσληψη από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος πρέπει να εξακολουθήσει να παραμένει σε ισχύ τουλάχιστον για τα δύο επόμενα έτη, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"