Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
———
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προσκλήθηκε από την Ένωση Δικαστών “και Εισαγγελέων”, με πρόσκληση που υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης αυτής, να παρευρεθεί και να απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της 10.12.2016.
Ωστόσο δεν δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων για να απευθύν
ει χαιρετισμό γιατί “αποφάσισαν” ότι η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων.
Ουδείς μας ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και ουδεμία εξουσιοδότηση προφορική η έγγραφη χορηγήσαμε για μια τέτοιας φύσεως και εκτάσεως εξουσιοδότηση.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό πληροφορώντας του Κυρίους Δικαστές ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη Ένωση και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της, ο οποίος δεν προσφωνήθηκε με την ιδιότητα με την οποία παρίστατο στη Γενική Συνέλευση δηλονότι αυτής του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων , όπως είθισται και επιβάλλεται στις Γενικές Συνελεύσεις των Δικαστικών Ενώσεων αλλά ως κ. Ασπρογέρακας.
Ο Εισαγγελεύς Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας δεν είχε λόγο, όπως δεν είχε λόγο εδώ και τριάντα δύο χρόνια, να παρευρίσκεται στη Γενική Συνέλευση μιας Ένωσης της οποίας δεν είναι μέλος, ούτε υπήρξε μέλος γιατί  “γεννήθηκε” με τη σύσταση της Ένωσης Εισαγγελέων και υπάρχει ως μέλος αυτής από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως της.
Σας ενημερώνω για την κατάσταση αυτή και σας γνωστοποιώ ότι η φωνή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δεν θα σιγήσει, ούτε μπορεί να σιγήσει, επισημαίνοντας σε όσους εκ των συναδέλφων εισαγγελικών λειτουργών εξακολουθούν να είναι μέλη της Ένωσης αυτής ποιες μπορεί να είναι οι θέσεις και οι απόψεις της στα ειδικά θέματα και τις ιδιαιτερότητες του Εισαγγελικού Κλάδου, όταν και όποτε  τεθούν τα σχετικά ζητήματα αλλά και ποια Ένωση μπορεί να τους εκπροσωπήσει πραγματικά με γνήσια ταυτότητα, με αξιοπρέπεια, με ευπρέπεια και μέτρο αρετής.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Δημήτρης Ασπρογέρακας
Εισαγγελεύς Εφετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ