Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 12/12/2016

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναγνώρισε το δύσκολο έργο που επιτελούν οι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς της χώρας, υπό αντίξοες συνθήκες. Τις συνθήκες αυτές, όπως σημείωσε, «έχουν οικοδομήσει οι ανεύθυνες, καταστροφικές και αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων, διαιωνίζοντας ένα καθεστώς σήψης και διαφθοράς, ένα καθεστώς των φίλων του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens».
Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον δικαστικό κόσμο της χώρας για την ενεργή του συμμετοχή και συμπαράσταση στην προσπάθεια για τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό και την κάθαρση του δημόσιου βίου. Ευχαρίστησε μάλιστα ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν στα δικαιοδοτικά όργανα του Αθλητισμού, μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2015, όσους βρέθηκαν «στη γραμμή σύγκρουσης την οποία χάραξε έναντι υποκειμένων, κατά κυριολεξία, που λυμαίνονταν το χώρο του ποδοσφαίρου».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεσμεύτηκε ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2017 η κυβέρνηση θα ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα της δικαστικής αστυνομίας που εκκρεμεί επί χρόνια, και υπογράμμισε ότι «με τη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας αφενός θα εμπλουτιστεί το προσωπικό των δικαστηρίων και των εισαγγελιών με νέους καταρτισμένους επιστήμονες και ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου θα παταχθεί ένα φαινόμενο που –λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και συγκεκριμένων απόλυτα εξειδικευμένων γνώσεων- λειτουργούσε υπέρ της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ακόμη υποστήριξε, πως «κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των θεσμικών πυλώνων όπως τους περιγράφει το Σύνταγμα». Επεσήμανε, τέλος, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι «παρότι υπάρχουν ακόμη εστίες εξουσίας ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δικαστική ανεξαρτησία ή παρεμβάσεις από οικονομικά ισχυρούς κύκλους οι δικαστές έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής σε κάθε τομέα, και τόνισε ότι «όπου υπάρχει κοινό μέτωπο της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή, η διαφθορά και η διαπλοκή ηττώνται κατά κράτος».


ΥΠΔΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ