Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛIΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Σχετικά με την επιστημονική εκδήλωση " Ο κύκλος της βίας - Παιδική Κακοποίηση και Κακοποίηση Ζώων"


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛIΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Σχετικά με την επιστημονική εκδήλωση
" Ο κύκλος της βίας - Παιδική Κακοποίηση και Κακοποίηση Ζώων"


        Στις 28/9/2017 ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ η εκπαίδευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών σχετικά με τη σύνδεση της παιδικής κακοποίησης και της κακοποίησης ζώων και την αποτελεσματική δίωξη των δραστών αυτών των εγκλημάτων, που διοργάνωσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
        Στις 26/9/2017 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική εκδήλωση «Ο κύκλος της βίας- Παιδική κακοποίηση και Κακοποίηση ζώων» παρουσία του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιου Τσαλαπόρτα, της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνης Αποστόλου,  της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνης Παλιούρα, του Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρου Τσόγκα, του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέα Ζήση, του Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Σερρών κ. Φίλιππου Παπαδόπουλου, του  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης κ. Στυλιανού Γαλιατσάτου, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Έδεσσας κ. Κυριακής Τσαπαρίδου, του Γενικού  Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Φώτιου Δομτσαρίδη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη. Την επιστημονική εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, σαράντα (40) σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και σαράντα (40) αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
  
        Στις 28/9/2017 η ίδια επιστημονική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειου Πέππα, του Αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Ιωάννη Γράβαρη, των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Δημητρίου Δασούλα, Βασίλειου Πλιώτα, Δημητρίου Παπαγεωργίου και Ιωάννη Αγγελή, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχη Φυτράκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, της Γενικής Επιθεωρήτριας Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγου κ. Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγου κ. Πηνελόπης Μηνιάτη, της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά κ. Αργυρώς Χουδετσανάκη, του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ελευθερίου Γεωργίλη, του Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Ευγενίας Σταθουλοπούλου και της Προέδρου Πρωτοδικών Τρίπολης κ. Ελένης Πρέντζα. Με την ανωτέρω εκδήλωση έκλεισε ένας κύκλος εκπαίδευσης, στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και η εκπαίδευση διακοσίων (200) αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στη διερεύνηση της παιδικής κακοποίησης, της κακοποίησης ζώων και στην ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης μέσα από την κακοποίηση ζώων.

        Οι εισηγήτριες, η Πολιτειακή Αντεισαγγελέας και Διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων της Virginia, κα MichelleWelch και η Επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, κα NicoleBlumberg,  παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία από το σύνολο της Επικράτειας των ΗΠΑ και την προσωπική τους εμπειρία. Οι εισηγήσεις τους κινήθηκαν σε τρεις άξονες: 1) την ανάλυση της σύνδεσης της κακοποίησης ζώων με την παιδική κακοποίηση, 2) την παροχή τεχνογνωσίας για τη διερεύνηση και δίωξη αυτών των εγκλημάτων,  και 3) την παρουσίαση των Κέντρων Στήριξης Παιδιών (ChildAdvocacyCenters) στις ΗΠΑ.
        Και στις δύο εκδηλώσεις προήδρευσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ