Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

ΕγκΕισΑΠ: Παραγγελία για χρέωση δικογραφιών, μηνήσεων και ακροατηρίωνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ        
Αθήνα, 22-5-2019
Αρ. πρωτ.: 5999
Άρ.  εγκ: 4
Τμήμα : Εποπτείας Δικ. Λειτ.
& Στατιστικής. Πληρ.
Μαρία Ζέρβα. Τηλ. : 210-64.19.326,-351, -171 Φαξ.: 210-64.66.271


ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ κ.κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΦΕΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
&
κ.κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΕπανερχόμενοι στην υπ' αριθμ 4872/2018 παραγγελία μας και επειδή έχει παρατηρηθεί στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών όλης της Χώρας, πως παραμένουν σε πολλές από αυτές, αχρέωτες δικογραφίες και μηνύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τις δικαστικές διακοπές (δηλαδή πριν από το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουλίου έως 15ης Σεπτεμβρίου), που επιβαρύνουν τη χρέωση του Σεπτεμβρίου του επόμενου δικαστικού έτους, με κίνδυνο την μη άμεση διεκπεραίωση αυτών, αλλά και την υπέρμετρη επιβάρυνση των συναδέλφων, που μετά από προαγωγή ή μετάθεσή τους τοποθετούνται σε Εισαγγελία Πρωτοδικών ή Εφετών και αναλαμβάνουν υπηρεσία την 16η Σεπτεμβρίου, προερχόμενοι από άλλη Εισαγγελία, Παρακαλούμε:

Α) Να χρεώνονται στο τέλος κάθε μήνα, σε εσάς και σε όλους τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Υπηρεσίας σας, ισομερώς, (Εισαγγελείς - Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και Εισαγγελείς -Αντεισαγγελείς Εφετών ) όλες οι δικογραφίες, που εισέρχονται στην Υπηρεσία σας μέχρι και το τέλος του μηνός Ιουνίου κάθε έτους, ενώ στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών να χρεώνονται
και όλες οι μηνύσεις που θα εισέρχονται μέχρι τα τέλος κάθε μήνα και εκείνες που θα εισέρχονται μέχρι το τέλος του μηνός Ιουνίου κάθε έτους,
έτσι ώστε να υπάρχει μηδενική εκκρεμότητα αχρέωτων δικογραφιών και μηνύσεων στις Υπηρεσίες σας την 30η Ιουνίου εκάστου έτους.
Γ) Επιπλέον να αναλαμβάνουν την εκδίκαση υποθέσεων στο ακρωτήριο ισομερώς, οι Εισαγγελείς Εφετών και οι Αντεισαγγελείς Εφετών. Όσον αφορά τις μηνύσεις, που θα εισαχθούν κατά το χρονικό διάστημα των δικαστικών διακοπών, πρέπει όλες να χρεωθούν και να διεκπεραιωθούν από τους υπηρετούντες Εισαγγελικούς Λειτουργούς μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Τέλος, οι δικογραφίες, που θα εισαχθούν κατά το ως άνω διάστημα, πρέπει να χρεωθούν κατά τις δικαστικές διακοπές με γνώμονα το επείγον της υπόθεσης (π.χ. εγκλήματα του Ν.4022/2011, εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, εγκλήματα κατά ανηλίκων κλπ.), καθώς και το χρόνο παραγραφής του φερόμενου ως τελεσθέντος εγκλήματος. Με τα παραπάνω κριτήρια, πρέπει να γίνεται, ειδικότερα, και η χρέωση ανακριτικών δικογραφιών κατά το ως άνω χρονικό διάστημα των δικαστικών διακοπών.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

     Ξένη Δημητρίιου - Βασιλοπούλου

https://www.eisap.gr/?q=node/1360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"