Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΕΔΔΑ: Απέλασης αλλοδαπού - αρχή της αναλογικότητας - επιδείνωση της υγείας και οι οικογενειακοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί.

Η απόφαση απέλασης αλλοδαπού πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αρχή της αναλογικότητας στην οποία περιλαμβάνεται η αλλαγή συμπεριφοράς, η επιδείνωση της υγείας και οι οικογενειακοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί. Παραβίαση της ατομικής και οικογενειακής ζωής από την Ελβετία



ΑΠΟΦΑΣΗ

Ι.Μ. κατά Ελβετίας της 09-04-2019 (αρ. προσφ. 23887/16)
Βλ. εδώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Απόφαση απέλασης των ελβετικών αρχών του προσφεύγοντος, υπηκόου του Κοσσόβου μετά την καταδίκη του για βιασμό. Ο προσφεύγων, με ποσοστό αναπηρίας 80%, ζει σήμερα στην Ελβετία με τα ενήλικα παιδιά του, από τα οποία εξαρτάται πλήρως. Το ΕΔΔΑ διαπίστωσε ειδικότερα ότι το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο, όταν εκδίκασε την υπόθεση το 2015,  μετά από  περισσότερα από 12 χρόνια μετά την παράβαση που διέπραξε ο προσφεύγων, δεν είχε λάβει υπόψη τη μεταβολή της συμπεριφοράς του προσφεύγοντος και δεν αξιολόγησε τη μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Μη λήψη υπόψιν των κοινωνικών, πολιτιστικών και οικογενειακών δεσμών του προσφεύγοντα αφενός με τη χώρα υποδοχής (Ελβετία) και αφετέρου με τη χώρα προορισμού (Κοσσυφοπέδιο). Έτσι, οι εγχώριες αρχές απέτυχαν να αποδείξουν πειστικά ότι η απέλαση του ήταν ανάλογη με την επίτευξη νόμιμων σκοπών (πρόληψη αναταραχών ή εγκληματικών πράξεων) σε μία δημοκρατική κοινωνία. Παραβίαση του άρθρου 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της ΕΣΔΑ, στην περίπτωση που ο προσφεύγων εκδιωχθεί στο Κόσσοβο.

ΠΗΓΗ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ

https://www.echrcaselaw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ