Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Σχετικά με την υπονομευτική και απαράδεκτη επιστολή που διακινούν 4 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης

 


             

 

 

 

 

   ΕΝΩΣΗ

 ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                          

      ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

   (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

       ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

       ΤΗΛ: 213 215 6114

e- mail: endikeis@otenet.gr                                                                                            

 

    Αθήνα,  09-09-2024            

                                                         Αρ. Πρωτ. : 339

 

 

 

Σχετικά με την υπονομευτική και απαράδεκτη επιστολή

που διακινούν 4 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης

 

 

            Με ειλικρινή απογοήτευση πληροφορήθηκαν οι συνάδελφοι τις προηγούμενες ημέρες τη διακίνηση μιας επιστολής που συνέταξαν τα μέλη του Δ.Σ. Νικήτας Βελίας, Ευδοξία Κυριλή, Δημήτριος Στασινούλας και Αργύρης Μπιχάκης την οποία έχει στηρίξει δημοσίως η κ. Στενιώτη κι ο κ. Βεργώνης. Με την επιστολή αυτή, οι συντάκτες ούτε λίγο ούτε πολύ υπεραμύνονται του δικαιώματος οι δικαστικοί λειτουργοί να διενεργούν μυστικές συναντήσεις με εκπροσώπους της νομοθετικής εξουσίας, προκειμένου να επιδιώξουν την υλοποίηση απόψεων που είναι μειοψηφικές εντός της Ένωσης! Στο κείμενο αυτό, το οποίο δημοσιοποιήθηκε με τον βαρύγδουπο τίτλο ότι το υπογράφουν 328 συνάδελφοί μας - χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν κοινοποιηθεί οι υπογραφές αυτές με κάποιο τρόπο στην Ένωση ή να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός ή εάν πρόκειται για κατασκευασμένο μύθευμα – οι συντάκτες καταφέρονται εναντίον του Προέδρου της Ένωσής τους, αποδίδοντάς του δήθεν εμμονή εις βάρος των πρώην Ειρηνοδικών και αποκρύπτοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα από το προεδρείο για τη βελτίωση των διατάξεων του ΚΟΔΚΔΛ (π.χ. προτάσεις για κατανομή σε θερινά τμήματα, διευκόλυνση εισόδου στη γενική επετηρίδα, μεταβατικές ρυθμίσεις για πταισματοδίκες πλησίον της αφυπηρέτησης, αιτήματα για επιμόρφωση συναδέλφων που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες ή άδειες κύησης/λοχείας/ανατροφής κλπ.). Ταυτόχρονα, αναμασούν θέσεις και απόψεις που συζητήθηκαν εκτενώς τον τελευταίο χρόνο, ως να έχει διαγραφεί από τη μνήμη τους η πορεία που οδήγησε στη σημερινή ενοποίηση.

            Το προεδρείο της Ένωσης έχει εκλεγεί τον Μάιο μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας την συντριπτική αποδοχή των μελών μας, τα οποία αποδοκίμασαν και καταδίκασαν τον διχαστικό λόγο και την τυχοδιωκτική τακτική των μελών της μειοψηφίας που τώρα υπογράφουν την επιστολή. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τα 3.000 μέλη της στηρίζει και εμπιστεύεται το προεδρείο της. Τα μέλη που διαφωνούν με τις θέσεις του προεδρείου και ισχυρίζονται ότι εκφράζουν 328 άλλους συναδέλφους, απαιτούν από το 90% να υποταχθεί στις δικές τους απόψεις και να τις υιοθετήσει με τρόπο απειλητικό και εκβιαστικό. Αποφάσισαν πλέον να ενεργούν ως μια παρα Ένωση, ως δήθεν αυθεντικοί εκφραστές των πρώην Ειρηνοδικών, με υποβολή δικών τους υπομνημάτων που τάχα εκφράζουν το σύνολο, σε μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική λογική που προσβάλει την ιστορία της Ένωσης, το καταστατικό της και την πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Δεν επιδιώκουν στην πραγματικότητα τίποτα άλλο παρά την συνεχή ένταση, την υπονόμευση της δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης και η τακτική τους αυτή θα είναι εξακολουθητική ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι προφανές ότι δεν έλαβαν το μήνυμα της κάλπης και αρνούνται να αποδεχτούν το αποτέλεσμά της. Τα μέλη της Ένωσης δεν είναι διατεθειμένα να παίξουν το παιχνίδι τους και να βυθίσουν το συλλογικό μας όργανο σε μια διαρκή εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση ιδιαίτερα σε μια περίοδο που θεσμικά και οικονομικά αιτήματα είναι ανοιχτά και απαιτούν στοχοπροσήλωση.

            Είναι βέβαιο ότι η δικαστική χρονιά που αρχίζει στα ενοποιημένα Πρωτοδικεία θα είναι μια χρονιά μεταβατική, με πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του νέου νόμου και στην προσαρμογή μας στις νέες συνθήκες. Η προηγούμενη αναλώθηκε σε ένταση, αντεγκλήσεις, εσωστρέφεια και αναποτελεσματικότητα του συλλογικού μας οργάνου και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Η διαφύλαξη του κύρους του Σώματος και της διαμόρφωσης κλίματος συνεργασίας στους χώρους υπηρεσίας μας, είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ένωση και δεν θα επιτρέψουμε στους γνωστούς κύκλους, που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για συνδικαλιστική επιβίωση στην απογοήτευση των συναδέλφων και την εύλογη ανησυχία τους για το κοινό μας υπηρεσιακό μέλλον, να διαταράξουν κι άλλο την αναγκαία ενότητά μας.  

 

O Πρόεδρος

 

Χριστόφορος Σεβαστίδης

Εφέτης

O Γενικός Γραμματέας

 

Παντελής Μποροδήμος

Πρωτοδίκης

 

https://ende.gr/%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ