Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

24ωρη Αποχή των Δικηγόρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30-11-2011 20.30


ανακοινώσεις ΔΣ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αποφάσισε ομόφωνα οι Δικηγόροι Πειραιά να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2011, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, σε συνδυασμό με το επικείμενο εκ νέου «άνοιγμα» του δικηγορικού λειτουργήματος.
Την ημέρα της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη. 
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:

α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφές - λήξη προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεις
δ) αναστολές πλειστηριασμού και εκτέλεσης αποφάσεων

Πειραιάς, 28 Νοεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μανουσάκης Γιώργος Σταματογιάννης






ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ 1-12-2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη 25 Νοεμβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΝ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του υπ’ αρ. 42/24.11.2011 αποφάσισε την:

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΤΗΝ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη μεταφορά δικαστηριακής ύλης και την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, για την επισφαλή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων των Δικηγόρων, αλλά και για την άδικη φορολογική επιδρομή, που  θίγει τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών.

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜ. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΡ.ΡΑΠΤΗΣ



ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1. Συμπλήρωση ορίων προσωρινής κράτησης
2. Κρατούμενοι (μόνο στα αυτόφωρα) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
3. Παραγραφές - Προθεσμίες
4. Αναστολές πλειστηριασμών
5. Προσωρινές διαταγές



ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ

Κατά την αποχή των Δικηγόρων Θεσσαλονίκης την 1.12.2011, το πλαίσιο χορήγησης αδειών για τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ είναι:

Στα Πλημμελήματα:
Όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής (πλημμελήματα πραχθέντα προ της 1.1.2006 σε α΄ βαθμό και προ της 1.1.2005 σε β΄ βαθμό).



======================================



ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ 1-12-2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Γιαννιτσά 28 Νοεμβρίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την:

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:
- για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών
- για την επιχειρούμενη μεταφορά δικαστηριακής ύλης
- για την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος
- για την επισφαλή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων των Δικηγόρων
- για την άδικη φορολογική επιδρομή, που θίγει τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

================================================

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ 1-12-2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συνεδρίασή του της 28/11/2011, απεφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 01/12/2011...

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συνεδρίασή του της 28/11/2011, απεφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 01/12/2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για την επιβολή μέτρων που απειλούν με περιθωριοποίηση και οικονομική εξαθλίωση μεγάλη μερίδα συναδέλφων, για την ακόμη περαιτέρω νόθευση του θεσμικού μας ρόλου,  για την κατάρρευση του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, για την κατάργηση του ν. 3919/2011 σχετικά με τη θέσπιση ποσών αναφοράς στα γραμμάτια, για το επιχειρούμενο «κούρεμα» των ομολόγων του ΕΤΑΑ και την μη εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισής του, για την μη κρατική χρηματοδότηση από 1.1.2015 στη βασική σύνταξη, για τα νέα μέτρα που αφορούν δήθεν στην «επιτάχυνση» της δικαιοσύνης και  για το εκ νέου επιχειρούμενο «άνοιγμα του επαγγέλματος».

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν.Γραμματέας
ΑναστάσιοςΑπ.Βολιώτης            Τριαντάφυλλος Ελ.Εμμανουηλίδης




======================================

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-12-2011


Αποχή Δικηγόρων ΔΣΙ την Πέμπτη 1/12/2011

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-12-2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 29/11/2011, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από την άσκηση όλων των καθηκόντων τους την Πέμπτη 01/12/2011. Παράλληλα, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

 "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΙ, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 29-11-11, με ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφραστεί σύσσωμη η αντίδραση των πολιτών στο νέο προϋπολογισμό, ο οποίος θα επικυρώσει τα σκληρά μέτρα που ελήφθηασν με το "Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα" και τον "Πολυνόμο" στο πλαίσιο της εξακολουθητικά εφαρμοζόμενης άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
     Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του ΔΣΙ απέχουμε από τα καθήκοντά μας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας:
1. Για την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί και ιδιαίτερα ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, που είναι αδύνατον πλέον να ανταποκιριθεί στις ασφαλιστικές του παροχές.
2. Για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί νέου "ανοίγματος" του δήθεν κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, που στην ουσία θα έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη αποδυνάμωση των Δικηγορικών Συλλόγων, τη λειτουργία των πολυεπαγγελματικών εταιριών, καθώς και δικηγορικών εταιριών με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.
3. Για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την είσοδο του μεγάλου κεφαλαίου στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, με την υλοποίηση των ανωτέρω εξαγγελιών, που θα επιφέρει την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των δικηγορικών υπηρεσιών καθιστώντας με τον τρόπο αυτό την προσφυγή στη δικαιοσύνη για τον πολίτη είδος πολυτελείας και ένα κοινωνικό αγαθό απαγορευτικό για την πλειοψηφία των πολιτών".
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
======================================================

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δικηγόροι Λάρισας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απέχουμε από τα καθήκοντά μας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφραστεί σύσσωμη η αντίδραση των πολιτών στο νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επικυρώσει τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και τον «Πολυνόμο» στο πλαίσιο της εξακολουθητικά εφαρμοζόμενης άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της  κυβέρνησης.

Παράλληλα απέχουμε διαμαρτυρόμενοι για την άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί  και ειδικά ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, ο οποίος ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του παροχές, αλλά και για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε εκ νέου «άνοιγμα» του δήθεν κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, με  στόχο την αποδυνάμωση των δικηγορικών συλλόγων, την λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιριών στο χώρο της δικηγορίας, αλλά και δικηγορικών εταιριών με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, εξελίξεις που ευνοούν την είσοδο του μεγάλου κεφαλαίου στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της παροχής δικηγορικών υπηρεσιών και την συνακόλουθη παρεμπόδιση της πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της Δικαιοσύνης για την πλειοψηφία των πολιτών.  Ταυτόχρονα διακηρύσσουμε ότι τα παραπάνω ζητήματα συνιστούν «κόκκινες γραμμές» για τους νέους, μαχόμενους, αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων να τις παραβιάσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔIOIKHTIKO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                               ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Σημείωση: Για την αποχή της 01.12.2011 ισχύει το πλαίσιο των τελευταίων αποχών δηλαδή πλην των παραστάσεων σε δικαστήρια άνευ αδείας, ΔΕΝ επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια δικηγορικών πράξεων σε Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία (έρευνες, υποβολή αιτήσεων, κατάθεση εγγράφων κλπ).

======================================

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 1-12-2011

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας οι δικηγόροι του Δ.Σ.Δράμας απέχουν από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 1-12-2011.

=======================================

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-12-2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας από τα καθήκοντα τους την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφραστεί σύσσωμη η αντίδραση των πολιτών στο νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επικυρώσει τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» και τον «Πολυνόμο» στο πλαίσιο της εξακολουθητικά εφαρμοζόμενης άδικης και αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Παράλληλα απέχουμε διαμαρτυρόμενοι για την άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί και ειδικά ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών, ο οποίος ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές του παροχές, αλλά και για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε εκ νέου «άνοιγμα» του δήθεν κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, με στόχο την αποδυνάμωση των δικηγορικών συλλόγων, την λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιριών στο χώρο της δικηγορίας, αλλά και δικηγορικών εταιριών με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, εξελίξεις που ευνοούν την επικράτηση μονεταριστικών αρχών στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της παροχής δικηγορικών υπηρεσιών και την συνακόλουθη παρεμπόδιση της πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της Δικαιοσύνης για την πλειοψηφία των πολιτών. Ταυτόχρονα διακηρύσσουμε ότι τα παραπάνω ζητήματα συνιστούν «κόκκινες γραμμές» για τους μαχόμενους, αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων να τις παραβιάσει.
Την ημέρα της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο:
α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφές - λήξη προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεις
δ) αναστολές πλειστηριασμού και εκτέλεσης αποφάσεων
Ο ρόλος των Δικηγόρων ως συλλειτουργών στην απονομή της Δικαιοσύνης καθιστά επιβεβλημένη τη διεξαγωγή διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να υιοθετηθούν λύσεις που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και στην ουσιαστική αναμόρφωση της ως θεσμού. Στο διάλογο αυτό προσερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις, ευελπιστώντας σε μία ουσιαστική συζήτηση, η οποία δεν θα υπονομευτεί από εξωθεσμικούς παράγοντες.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ