Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ

  EDITORIAL


Ήταν Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010   όταν έκανα την πρώτη ανάρτηση στο blog με θέμα «Καλή αρχή». Τότε δεν περίμενα ότι το εγχείρημά μου θα τύγχανε τέτοιας αποδοχής (καλώς ή κακώς εννοούμενης).
Περισσότερο το θεωρούσα ως  μια εκτόνωση από την ένταση της ημέρας και την ενασχόλησή μου με τις δικογραφίες. Τελικά, όμως, το blog μεγάλωσε και παρά το γεγονός ότι  σκέφθηκα  αρκετές φορές να το εγκαταλείψω, εντούτοις το ίδιο δε με αφήνει, τραβώντας με καθημερινά από το μανίκι. Και πραγματικά όσες φορές έχω σκεφθεί να σταματήσω  το εγχείρημα (διότι πιστέψτε με είναι αρκετά επίπονο να πρέπει να ενημερώνεις καθημερινά το blog, να διαβάζεις όλα τα μηνύματα και τα e-mail που λαμβάνεις και ταυτόχρονα να είσαι συνεπής στις επαγγελματικές και οικογενειακές σου υποχρεώσεις), νιώθω ενοχές τόσο απέναντί του  (λες και το ίδιο έχει συνείδηση) όσο και απέναντι στου αναγνώστες του, πολλοί εκ των οποίων το επισκέπτονται   καθημερινά προκειμένου τόσο να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο  χώρο της δικαιοσύνης όσο και για να εκθέσουν τις απόψεις τους μέσω των σχολίων (δυστυχώς το forum ακόμα δεν έχει βρει την αποδοχή που ήλπιζα να έχει). Και βεβαίως δε θα πρέπει να ξεχάσω  τους αναγνώστες εκείνους οι οποίοι  διαρκώς μου αποστέλλουν υλικό προς ανάρτηση, έχοντας γίνει στην ουσία συνεργάτες του blog, τους οποίους και ευχαριστώ.

Για το λόγο αυτό σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που  έχετε κάνει και εύχομαι να συνεχίσουμε να "τα λέμε" για ακόμα ένα, δύο ή και περισσότερα χρόνια.


dikastis.gr







14 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο συνάδελφο για την πρωτοβουλία του να θέσει σε λειτουργία ένα δικαστικό ιστολόγιο προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δικαιοσύνης. Αξίζει, νομίζω, όλοι να τον συχγαρούμε και τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό το εγχείρημά του, που έχει βοηθήσει όλους μας να βρούμε ένα βήμα έκφρασης και προβληματισμού για την καθημερινότητά μας ως δικαστικών λειτουργών (επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή)!

    Α.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον «Ήταν Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010...» ήθελες να γράψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις ευχές μου για καλή συνέχεια συνάδελφε. Το εγχείρημα είναι απολύτως επιτυχημένο γιατί έδωσε δίαυλο επικοινωνίας σε ανθρώπους που γνωρίζονταν μόνο εξ ακοής. Ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώνεις προς όφελος αυτής της ανάγκης μας. Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Μάλλον «Ήταν...

    =============
    Σωστά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά συγχαρητήρια στο συνάδελφο δημιουργό του blog. Μπορώ να μιλήσω για το Πρωτοδικείο Άθηνών στο οποίο υπηρετώ και έχω να πω ότι όλοι από τους Παρέδρους ως τους Προέδρους Πρωτοδικών, ενημερωνόμαστε από το dikastis.gr. Είναι πολύτιμη η βοήθεια που προσφέρεις στο δικαστικό σώμα συνάδελφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή συνέχεια κ. συνάδελφε. ευχαριστούμε για το ότι δίνεις βήμα σ΄ όλους για την ανταλλαγή απόψεων και αφιερώνεις σημαντικό μέρος του χρόνου σου γι΄ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο.Σας ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς σ ευχαριστούμε θερμά για την επίπονη και χρονοβόρα προσπάθειά σου...
    Να 'σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή του συναδέλφου.
    Οι δικαστές πρέπει να είναι ενήμεροι και γνώστες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, σήμερα για να μπορούν να αφουγκράζονται την κοινωνία γύρω τους. Μόνο έτσι θα γίνονται σοφότεροι και ικανότεροι να αποδίδουν το δίκαιο των πολιτών υπό τις σημερινές συνθήκες.
    Θέλει όντως χρόνο και κότσια για να κάνει κανείς αυτή τη δουλειά του blogging, γιατί μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι που απαξιώνουν κάθε εκσυγχρονισμό και βελτίωση των ηλεκτρονικών μας γνώσεων και του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα ενδιαφέρον νομικό θέμα που μας αφορά και εμάς που συζητάμε εδώ μέσα.

    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/253648/athoose-to-dikastirio-blogger-stin-ileia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου να δημιουργήσεις έναν τέτοιο διαδικτυακό χώρο! Είναι κάτι που έλειπε και το βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό από κάθε άποψη. Θερμές ευχές για καλή συνέχεια και δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα συγχαρητήρια και από μένα στoν εμπνευστή και δημιουργό της ιστοσελίδας αυτής. Και πιστεύω αγαπητέ συνάδελφε οτι δεν πρέπει να σε ανησυχεί η διαφωνία μεταξύ των συναδέλφων, που εμφανίζεται με αφορμή ζέοντα θέματα της δικαιοσύνης. Αυτό άλλωστε είναι το υγιές. Η διαφωνία. Ο Δικαστής δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει σε καλούπια και σε κατευθυντήριες γραμμές. Ακόμη και η συμμετοχή του σε εσωτερικές διεργασίες δεν του αφαιρεί την ιδιότητα του κριτή, να κρίνει δηλ. και να πράττει κατά συνείδηση. Διαφωνία σημαίνει ανεξαρτησία και η λέξη ενότητα αποτελεί έννοια, που ταιριάζει στα κόμματα. Η διαφορετική άποψη και η κρίση κατά συνείδηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και αυτό είναι κάτι, που μας χαρακτηρίζει εμάς τους Έλληνες Δικαστές. Όσοι θεωρούν οτι μπορούν να έχουν ομάδες να τους ακολουθούν έχουν μπει σε λάθος δρόμο. Συγχαρητήρια και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο για την προσπάθεια. Πολύ καλό το αποτέλεσμα. Ακούγονται όλες οι απόψεις. Διαφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο που αναφέρει για ομάδες και αυτούς που τους ακολουθούν και τούτο διότι έχει αποδειχθεί ότι εμείς δεν είμαστε ικανοί να κρίνουμε ποιοί είναι άξιοι να μας εκπροσωπήσουν. Και στις δύο ομάδες υπάρχουν δυναμικοί και με σθένος άνθρωποι, ωστόσο εμείς ψηφίζουμε αυτούς που μας υποδεικνύουν (δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου), τις γνωστές οκτάδες. Μπορεί να μην θεωρώ ικανό να με εκπροσωπήσει έναν Εισαγγελέα, έναν Ειρηνοδίκη, ωστόσο υποχρεούμαι να τον ψηφίσω. Στις επόμενες εκλογές ας επιλέξουμε ως εκπροσώπους αυτούς που έχουν τα προσόντα και το θάρρος να μας εκπροσωπήσουν και όχι τους οκτώ της μιάς ή της άλλης ομάδας. Και ας υπάρξουν επιτέλους και άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι όμως να είναι συνετοί, ψύχραιμοι και σκεπτόμενοι και να μην ενεργούν εν θερμώ (όπως συνέβη πρόσφατα), διότι θεωρώ ότι σ' αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία εμείς έχουμε εγκλωβιστεί σε επιλογές που συρθήκαμε από παρορμητικούς (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό)συνδικαλιστές και από τρεις συναδέλφους, με άγνωστες προς το παρόν φιλοδοξίες. Ας σκεπτόμαστε πριν από κάθε μας ενέργεια, από κάθε απόφαση και ας τελειώσουν οι οκτάδες.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με τον ή την συνάδελφο που αναφέρει ότι πρέπει να τελειώσουν οι οκτάδες. Περιορίζεται παντελώς το δικαίωμα της επιλογής των μελών του δ.σ. με την υποχρέωση να ψηφίσεις όλη την οκτάδα, για να εκλεγεί ο πρόεδρος της αρεσκείας σου. Γι' αυτό κατά την γνώμη μου, οι συνδικαλιστές να το δούν πλέον σοβαρά αυτό το θέμα και να τελειώσουν οι ομάδες και οι ομαδοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ