Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση κ. Ακριβής Ερμίδου, Ειρηνοδίκη από το δ.σ. της Ε.Δ.Ε

τελευταία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28-11-2011
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
2/11/2011
Κύριε Πρόεδρε
Παρακαλώ, όπως δεχθείτε την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας,  την οποία μετά λύπης μου , αλλά ύστερα από ώριμη σκέψη αναγκάζομαι να υποβάλω.

Ο βασικός λόγος που  με οδήγησε στην απόφασή μου αυτή, είναι η ριζική  διαφωνία μου με τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως μέλος του Δ.Σ. ,  εργάσθηκα,  όπως γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς, αλλά  και όλα τα υπόλοιπα μέλη του, προς  τον σκοπό  της ενότητας  και  της σύμπνοιας  όλων  μεταξύ μας καθώς και της σύνθεσης των αντίθετων απόψεων, που καθένας μας έχει  ως  άτομο και προσωπικότητα, με σκοπό μόνο και μόνο την ευόδωση των στόχων   της ένωσής μας και το συμφέρον των συναδέλφων μας.   Ηδη  όμως   σ΄αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές, που διέρχεται η δικαιοσύνη, σε στιγμές που εμείς οι δικαστές δεχόμαστε θεσμική και οικονομική επίθεση, αλλά και στην γενικότερη  πρωτοφανή  κρίση  που διέρχεται η χώρα μας,   το Δ.Σ. της ΕΔΕ αποδεικνύεται, κατά την προσωπική μου άποψη,   ανήμπορο να εξασφαλίσει την άκρως αναγκαία στην προκειμένη στιγμή, ενότητα και συνοχή του δικαστικού σώματος. Προσωπική    μου   πάντα  άποψη και δεσμεύοντας μόνο τον εαυτό μου με όσα αναφέρω, ( και χωρίς να έχω ανάγκη εκπροσώπων), είναι ότι  σ΄αυτές τις κρίσιμες ώρες , πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε   όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά, τα τεράστια προβλήματα  στο χώρο της δικαιοσύνης, παραμερίζοντας  τις όποιες τυχόν διαφορές και αντιπαραθέσεις. Γεγονός όμως, που μετά λύπης μου διαπιστώνω, δεν συμβαίνει, ιδίως μετά την σύγκληση της έκτακτης γ.σ.  της 15/10/2011 και του τρόπου σύνταξης  του ψηφίσματος, το οποίο έγινε αιτία να δημιουργηθούν διιστάμενες απόψεις μεταξύ πάμπολλων συναδέλφων αλλά και μεταξύ των ίδιων των μελών  του Δ.Σ.. Αποτέλεσμα ήταν η δίκαιη (κατά την γνώμη μου) , αντίδραση   μελών του Δ.Σ, ένα εκ των οποίων ήμουν και η ίδια και η οποία αντίδραση είχε  σκοπό  την ενημέρωση των συναδέλφων για τις μη καταγραφείσες, στο ψηφισμα,  διαφορετικές απόψεις, αλλά και στην συνέχεια, η άκρως προσβλητική, κατ’ εμέ, απάντησή σας, στην οποία κάνετε λόγο για  «τριτοφαλαγγίσεις», «υπονόμευση» και «πλαγιοκοπήματα» του αγώνα των δικαστών,  γεγονότα που όχι μόνο  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά  και δεν αρμόζουν στο ήθος  μου, τις αρχές μου, τις ιδέες μου και στην εν γένει στάση της ζωής μου, ως ατόμου και ως δικαστή.
Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων και μη αρκούμενη σε  οποιονδήποτε άλλο τρόπο απάντησης ή αντίδρασης, Σας δηλώνω ότι  μου είναι πλέον  αδύνατο να εξακολουθήσω  να είμαι μέλος του  Δ.Σ. της ΕΔΕ,  προσπαθώντας  την επίτευξη των αδυνάτων  .
Για τους λόγους αυτούς υποβάλλω την παραίτησή μου.
Ευχαριστώ.
Ακριβη Ερμίδου-Ειρηνοδίκης



=========================


ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ κ. ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΡΜΙΔΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Ε.Δ.Ε., την 24-11-2011, το μέλος αυτού κ. Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης, μετά από επιμονή τόσο των μελών της ομάδας μας όσο και όλων των λοιπών μελών του δ.σ. ανακάλεσε  την υποβληθείσα παραίτησή της.
Η παραμονή της στο δ.σ. θεωρήθηκε απαραίτητη για την εκπροσώπηση των Ειρηνοδικών - Πταισματοδικών, για τα ζητήματα των οποίων αγωνίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δυναμισμό, επιδεικνύοντας πάντοτε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας προς όλους.

12 σχόλια:

  1. Η έκτακτη γενική συνέλευση προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Δικαιοσύνη, παρά συνέβαλε στη λύση τους.Επειδή ήμουν και μάλιστα παρέμεινα έως το τέλος και επειδή πρέπει να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα και στην τακτική συνέλευση θεωρώ ότι το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την έλλειψη τήρησης της διαδικασίας. Πρώτα απ' όλα η πλειοψηφία των ομιλητών πολιτοκολογούσε ασύστολα (θύμιζε ομιλίες Παπαρήγα και Τσίπρα, πετυχημένο αυτό που έγραψε συνάδελφος μόνο οι κόκκινες σημαίες έλειπαν) και είχε και άποψη γι όλα και κυρίως για το πως θα βγει η χώρα μας από το οικονομικό αδιέδοξο (ο δικαστής άλλωστε πρέπει να έχει πολύπλευρη ενημέρωση και σφαιρική γνώση), δεύτερον εάν δεν συμφωνούσες με την πλειοψηφία του σώματος και εξέφραζες διαφορετική άποψη.....μεγάλο πρόβλημα (σου...) και ακόμα μεγαλύτερο εάν διατύπωνες και με δυνατή φωνή τη διαφωνία σου, τρίτον εάν δεν υπερψήφιζες το "ανύπαρκτο", "αγνώστου περιεχομένου" μέχρι την αποχώρησή σου από τη συνέλευση ψήφισμα, το οποίο όμως θα το μάθαινες από Δευτέρα από τα Μ.Μ.Ε. τότε ήσουν άξιος της μοίρας σου, αφού παραβίαζες τον κανόνα "στη συνέλευση προσέρχεται όποιος συμφωνεί με εμάς".
    Η συνάδελφος που παραιτήθηκε από το δ.σ. προφανώς δεν άντεξε το βάρος να υπερασπίζεται αντισυνταγματικές αποφάσεις μίας γ.σ. "παρωδίας".
    Όσον αφορά δε τις φράσεις τριτοφαλαγγίσεις και πλαγιοκοπήματα αγώνων συνάδουν με τις παραπάνω κόκκινες σημαίες (που λέγαμε)και τι να σας πω αρμόζουν πολύ σε Δικαστή, που παλεύει (υποτίθεται) για το κύρος της Δικαιοσύνης.
    Ας επιδείξουμε σοβαρότητα στις δύσκολες στιγμές και ας επικρατήσει η λογική και η σύνεση. Γιατί θεωρώ ότι τα χειρότερα έρχονται (βλ. σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις για επιτάχυνση Δικαιοσύνης, ωράριο, δικαστικές διακοπές κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν πρακτικά και προεδρείο της συνέλευσης, με αυξημένη μάλιστα αποδεικτική ισχύ που δεν μπορούν να καταργούνται απο τον κάθε όψιμα ανανήψαντα, ας ανατρέξουμε σε αυτά εκτός εαν δεν αναγνωρίζουμε τα θεσμικά μας όργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν πρακτικά και προεδρείο της συνέλευσης, με αυξημένη μάλιστα αποδεικτική ισχύ που δεν μπορούν να καταργούνται απο τον κάθε όψιμα ανανήψαντα, ας ανατρέξουμε σε αυτά εκτός εαν δεν αναγνωρίζουμε τα θεσμικά μας όργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντώντας στον ανωτέρω συνάδελφο: όχι μόνο αναγνωρίζουμε τα θεσμικά μας όργανα αλλά και τα σεβόμαστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν το αλάθητο ούτε ότι απαγορεύεται η κριτική του τρόπου λειτουργίας τους. Όσον αφορά τα πρακτικά είναι γνωστό πλέον ότι παραδόθηκαν με καθυστέρηση δέκα πέντε ημερών γιατί καθαρογράφονταν ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάμαι οτι η περι ου ο λόγος προεκλογικά με τον ίδιο τρόπο προσπαθησε να δυναμιτίσει το ήπιο προεκλογικό μας κλίμα απαγγέλοντας κατηγορίες ξανά περι δήθεν αποκλεισμού της και μη δημοσίευσης επιστολής της στα "δικαστικά νέα".... νωρίς ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο και σε μια περίοδο που απαιτείται σύμπνοια και ενότητα απο το δικαστικό σώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ συνάδελφε πρώτον μαθαίνουμε ελληνικά, δεν λέμε "η περι ου", όταν μιλάμε για θηλυκό γένος και δεύτερον ανατρέχουμε στα προεκλογικά "Δικαστικά Νέα", έτους 2010 και αν διαβάσουμε επιστολή της συναδέλφου, τότε μπορούμε να την κατηγορήσουμε ότι ψεύδεται και δυναμιτίζει το κλίμα. Όσο για την ενότητα και συνοχή άλλοι... φρόντισαν να διχασθούμε σε βόρειους και νότιους, σε Αθηναίους και επαρχιώτες, σε απεργούντες και μη απεργούντες, με τις ακραίες και αντισυνταγματικές αποφάσεις που λαμβάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πραγματικότητα είναι μία: οτι το μισθολόγιο πάει περίπατο πλέον. Αλλά όταν ξεκίνησαν οι αγωγές μας περί το έτος 2005 το αρχικό σχέδιο αγωγής, που συντάχθηκε επί Προεδρίας, αν δεν κάνω λάθος, του κ. Αθανασόπουλου και όσων συναδέλφων περιστοίχιζαν αυτόν στην Ένωση, είχε μία αναμφισβήτητη θεσμική βάση: την εξίσωση του μισθού του Προέδρου Ανώτατου Δικαστηρίου με αυτόν του Βουλευτή. Αυτό ήταν το αρχικό κείμενο. Στην πορεία μετά την αποχώρηση του άνω Προέδρου οι μισθοί των δικαστών στα σχέδια των αγωγών πήραν άλλη τροπή και τέθηκαν σε αντιπαραβολή αφενός με το μισθό επονομαζόμενων τότε από πολλούς ως γκόλντεν μπόις (Ε.Ε.Τ.Τ.)και αφετέρου με αυτούς δημοσίων υπαλλήλων (προισταμένων ΔΟΥ κλπ.). Ευτυχώς δεν μπήκαμε σε τροχιά και με τους κλητήρες... Και αυτά προφανώς με το επιχείρημα οτι αυτό δεν συνέφερε διότι η Βουλευτική αποζημίωση υπέστη μείωση, λες και δεν συνιστούν αποδοχές Βουλευτών οι σχετικές αμοιβές που προβλέπονται για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Αλλά ανεξαρτήτως μειώσεων ή όχι των μισθών των βουλευτών οι μισθοί μας μόνο με το μισθό αυτών τελούν σε αντιστοιχία και με κανενός άλλου. Και τώρα παρακαλάμε να μην έχουμε την αντιμετώπιση δημοσίων υπαλλήλων. Στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν άκουσα έναν πολιτικό να λέει ΄΄μας εσείς εξισώσατε τους εαυτούς σας με δημοσίους υπαλλήλους΄΄. Ας μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να αφήνουν υπαινιγμούς για την κ. Πρόεδρο διότι αν μη τι άλλο, ουδεμία ευθύνη φέρει για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες μάλιστα αρνητικές εξελίξεις είχαν αρχίσει δειλά δειλά να διαφαίνονται πολύ πριν ξεσπάσει η περιβόητη κρίση. Αν μη τι άλλο αποδέχομαι περισσότερο την ήρεμη, συγκρατημένη και θεσμική στάση και της κ. Προέδρου και του Προέδρου κ. Μαζαράκη, που αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τρόπο θεσμικό και ειλικρινή χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η γενικότερη υποβάθμιση των θεσμών που παρατηρείται δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο το σώμα των δικαστών και είναι λάθος να θεωρούμε την σύνταξη της αγωγής του μισθολογίου μας αιτία της υποβάθμισής μας. Οπως επίσης είναι λάθος να μην αναγνωρίζονται οι αγώνες όλων αυτών των συναδέλφων του διοκητικού μας συμβολίου για την μισθολογική και θεσμική αναβάθμισή μας τώσα χρόνια τώρα, κατόρθωσαν αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας κύριε συνάδελφε 21 ΝΟΕ 5.03μ.μ. Με μία όμως βασική προυπόθεση: Ή θεωρούμε οτι οι επιτυχίες είναι επιτυχίες όλων ανεξαιρέτως, ή εάν θεωρήσουμε οτι οι επιτυχίες αποτελούν έργο της εκάστοτε πλειοψηφίας, τότε και οι αποτυχίες βαρύνουν την εκάστοτε πλειοψηφία και όχι τη μειοψηφία. Λογικό δεν είναι αυτό; Αναφορικά με τις αγωγές τώρα το ζήτημα είναι σημαντικό και όχι βέβαια καθοριστικό για την υποβάθμιση των θεσμών όπως λαθεμένα αναφέρετε. Και είναι σημαντικότατο ζήτημα ξέρετε γιατί; Διότι όταν γράφεις ως δικαστής μία αγωγή, ένα επίσημο δηλ. νομικό κείμενο (το πιο επίσημο) στην οποία περιλαμβάνεται (επικουρικά) ως μείζονα σκέψη του δικανικού συλλογισμού η μισθολογική ισοτιμία (ουσιαστικά) Πρωτοδίκη και Προισταμένου Δ.Ο.Υ. υπό την έννοια οτι ο Πρωτοδίκης ή ο Πρόεδρος Πρωτοδικών δεν μπορεί να έχει μισθό κατώτερο συγκριτικά με τον Δ.Ο.Υ. τότε... τι να πω... δεν ξέρω... στην κρίση του καθενός... Και αυτό κάποιους δεν τους ενοχλεί και θεωρούν υποβάθμιση επειδή σε ένα έντυπο απογραφής ξέχασαν να μας συμπεριλάβουν... Τέλος πάντων περασμένα ξεχασμένα. Από εδώ και στο εξής τουλάχιστον ας είμαστε πιο διορατικοί. Έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και μάλιστα δυσανάλογα και σε πλήρη αναντιστοιχία με το λειτούργημα μας. Στην επερχόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση πρέπει να ανευρεθεί μέσα από ώριμο διάλογο η σωστή λύση. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί...μέχρι το τέλος και όχι μόνο στο πανηγυρικό μέρος της συνέλευσης. Για να μην αναγκαζόμαστε να μιλάμε άσκοπα εκ των υστέρων... Ας αναλάβει ο καθένας χωριστά την ευθύνη, που του αναλογεί σε σημαντικές για τη Δικαιοσύνη συμμετοχικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον συνάδελφο της 21.11. ώρα 10.56: Απ'ότι έμαθα(είχα υπηρεσία και δεν παραβρέθηκε στην συνέλευση)μετά τις 14.00 ώρα παρέμειναν στην αίθουσα 65 άτομα, τα οποία μετά από 6 ώρες περίπου κατέληξαν στο γνωστό ψήφισμα.
    Ερώτημα πρώτο: όλοι αυτοί που εδώ σε αυτές τις στήλες και αλλού(αίθουσες δικαστών κλπ.) ήταν αντίθετοι με το ψήφισμα της προηγούμενης έκτακτης γενικής συνέλευσης γιατί την κοπάνησαν μετά τις 14.00?Προφανώς είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν. Τότε όμως δεν δικαιούται ΚΑΝΕΙΣ να αμφισβητεί τις αποφάσεις της Γ.Σ.
    2)Ερώτημα δεύτερο: Αν η απόφαση 400 περίπου δικαστών αμφισβητήθηκε τι θα συμβεί όταν με την απόφαση των 65 η οποία "δεσμεύει" 2.800 δικαστές περίπου παρθούν τον Ιανουάριο αποφάσεις για διακοπές συνεδρίασης κλπ.?Ποιος θα φταίει τότε?Οι 65 που το αποφάσισαν ή οι υπόλοιποι που έφυγαν από τη συνέλευση?Ή μήπως αυτοί που δεν πήγαν ενώ μπορούσαν?
    3)Όσον αφορά τις νέες επερχόμενες και σίγουρες μειώσεις: Διαβάστε το νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο. Εκεί προβλέπονται για την τριετία 2012-2015 μειώσεις μισθών 20-25%(επί του συνόλου των αποδοχών, όχι επί ενός ή 2 επιδομάτων)με έμφαση στους υψηλά αμοιβόμενους, στους οποίους δυστυχώς εξακολουθούμε να περιλαμβανόμαστε και εμείς οι δικαστές(να δούμε μέχρι πότε). Αυτό σημαίνει ότι ο νέος πρωτοδίκης θα παίρνει λιγότερο από 1800 ευρώ, ο πρωτοδίκης με 7 έτη υπηρεσίας(που δεν πρόλαβε να πάρει την μισθολογική προαγωγή)1800-1900, ο παλιός πρωτοδίκης (9-11 έτη υπηρεσίας)2300-2400 και ο πρόεδρος πρωτοδικών λίγο παραπάνω. Αυτά, με τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι θα συνεχίσουν να μας πληρώνουν, δεν θα τυπωθούν δραχμές, θα μείνουμε στο ευρώ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να διαφωνήσω μαζί σας συνάδελφε των 29 11 ώρα 2.28 μ.μ. Καταλήγουμε οτι δεν έχουμε μαζικές συμμετοχικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...ξέχασα βέβαια να αναφέρω και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα με αφορμή τα όσα έγραψε ο συνάδελφος 29-11-2.28μ.μ. Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου, χωρίς να θέλω να επικρίνω το συνάδελφο, να κινδυνολογούμε και με τα λεγόμενα μας να θεωρούμε ως δεδομένο οτι οι μισθοί θα μειωθούν σε 1.800 ή 1.500 ευρώ. Επειδή το μπλογκ παρακολουθεί αρκετός κόσμος, που μπορεί να βρίσκεται και σε κάποιο υπουργείο, δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση οτι όλοι μας οι δικαστές αναμένουμε, πλέον, τέτοιες μεγάλες μειώσεις και οτι συμβιβαζόμαστε με την ιδέα αυτή. Και αυτό εξυπηρετεί αυτούς, οι οποίοι στοχεύουν και σε άλλες μειώσεις μας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όταν δημιουργείται η φήμη οτι αναμένονται περικοπές της τάξης των 1.000 ακόμη ευρώ, γιατί περί αυτού ομιλεί ουσιαστικά ο συνάδελφος και εμπεδώνεται σε όλους η ιδέα οτι αυτό είναι αναπόφευτκο τότε εύκολα ο επί των οικονομικών θα σου περικόψει ένα 10% και στο τέλος θα σε κάμει με ανακούφιση να αναφωνήσεις ευτυχώς. Για το λόγο αυτό θεωρώ οτι τέτοιου είδους φήμες δεν πρέπει να αναφέρονται διότι εξυπηρετούν αυτούς, που στοχεύουν σε έτι περαιτέρω μειώσεις των μισθών μας. ΟΥΔΕΙΣ συνάδελφος αυτή τη στιγμή γνωρίζει περί των μεγεθών, που αναφέρθηκαν και όλοι μας ξεκινάμε αγώνα για ανάκτηση των απολεσθέντων εισοδημάτων μας εκεί που ευρίσκοντο πριν τις περικοπές. Αυτός είναι ο στόχος και θα επιτευχθεί με προσφυγές και αγωγές ακόμη και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια. Ως εδώ και μη παρέκει. Τέλος η κοροιδία. Το μισθολογικό δεν είναι ούτε ρουλέτα, ούτε πόκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ