Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τριήμερη αποχή των δικηγόρων


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10-1-2012 21.50


Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους θα προχωρήσουν οι δικηγόροι όλης της χώρας. 


Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε έκτακτα σήμερα αποφάσισε πανελλαδική αποχή δικηγόρων την 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2012.
Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κ.Π.

==============

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε έκτακτα σήμερα αποφάσισε πανελλαδική αποχή δικηγόρων την 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις περί δικηγορικών εταιριών και για τα φορολογικά μέτρα. Η Ολομέλεια των Προέδρων θα συνέλθει στην Αθήνα την Τετάρτη 11/1/2012.


http://secundum-legem.blogspot.com/2012/01/11-13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+SecundumLegem+%28Secundum+Legem%29

===============================================

ΑΠΟΧΗ των Δικηγόρων της Αθήνας 11/1 έως και 13/1 2012 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 10ης/1ου/2012 αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, διατρανώνοντας την έντονη αντίθεση του δικηγορικού σώματος στις προωθούμενες - εν κρυπτώ και κατά τρόπο αιφνιδιαστικό - νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν αφενός μεν στη θέσπιση αντικειμενικών φορολογικών τεκμηρίων, δίχως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με κάθε αρμόδιο θεσμικό παράγοντα, πολλώ δε μάλλον με τις θιγόμενες επαγγελματικές ομάδες, ρυθμίσεις μάλιστα οι οποίες κινούνται στα όρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της συνταγματικής νομιμότητας, αφετέρου δε στην επίσης κατά τρόπο αιφνιδιαστικό και δήθεν κατεπείγοντα μεταρρύθμιση του τρόπου ίδρυσης και λειτουργίας δικηγορικών εταιριών. Επισημαίνουμε εκ νέου την έντονη αντίθεσή μας και στην ήδη επελθούσα αιφνιδιαστική αύξηση των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών, κατά τρόπο που πλήττει σημαντικά τους συναδέλφους (κυρίως τους νέους, οι οποίοι χρήζουν ειδικής και προσεκτικής μεταχείρισης από το νομοθέτη και, πιο συγκεκριμένα, εξαίρεσης από τις εν λόγω αυξήσεις), ειδικά σε μια περίοδο ραγδαίας συρρίκνωσης της δικηγορικής ύλης και, κατά συνέπεια των εισοδημάτων τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

8 σχόλια:

  1. ο κλασικος γκαντεμης χωρις καμμια υπηρεσια το τριημερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρουμε αν θα συμμετάσχουν και οι των Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι κάποιοι βαριούνται τη δουλειά τους το ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζουν και στο Διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά κατηγορούμαστε εμείς που οι υποθέσεις αναβάλλονται συνέχεια και το νομοσχέδιο μιλάει για φαινόμενα "αρνησιδικίας", ενώ οι δικηγόροι θεωρούν αυτονόητο ότι αν η υπόθεση έχει αναβληθεί μια φορά λόγω αποχής μπορεί να ξαναναβληθεί χωρίς σπουδαίο λόγο την επόμενη φορά. Φυσικά έχουν το δικαίωμα της αποχής, αλλά δεν θα πρέπει στις επόμενες συζητήσεις να καθυστερούν κι άλλο τις υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απολύτως με τον ανώνυμο των 10:13. Είναι πραγματικά θλιβερό φαινόμενο οι δικαστές να χαίρονται όταν απεργούν οι δικηγόροι και θα χαθεί κάποια δικάσιμος. Είναι άδικο για τους πολίτες που περιμένουν να βρουν το δίκιο τους και βλέπουν τους δικαστές να ευχαριστιούνται που θα αναβληθούν όλες οι υποθέσεις, ενώ είναι και ανόητο, αφού έτσι κι αλλιώς πάλι σε μας ξαναγυρνούν. Δε ματαιώνονται, αλλά αναβάλλονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, Ανώνυμε συνάδελφε, μην προσβάλεσαιτόσο που ο άλλος θα ήθελε να χάσει κανένα Δικαστήριο. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βαριέται, μπορεί να σημαίνει και ότι πνίγεται. Λες και θα τα δικάσουν άλλοι και όχι εμείς οι ίδιοι. Λίγη κατανόηση και ανοχή δεν βλάπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να προλάβω περαιτέρω αψιμαχίες: θεωρώ ότι ο συνάδελφος αστεϊζόταν, καθώς οι πραγματικοί λουφαδόροι αποφεύγουν να κάνουν τέτοιου είδους αστεία δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση ας λήξει το θέμα με το σχόλιό μου. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστά dikastis.gr! Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ