Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΕΔΔΑ: Νέες αποφάσεις κατά της Ελλάδας


Το ΕΔΔΑ δημοσίευσε χθες νέες αποφάσεις που στρέφονται κατά της χώρας μας.
(κάντε κλικ στον τίτλο κάθε απόφασης για να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου) 

Zountul v. Greece: παραβίαση άρθρου 3 λόγω βασανισμού παράνομου μετανάστη 
Χορευτάκης κατά Ελλάδας: καμία παραβίαση του άρθρου 2
Το ΕΔΔΑ εξέτασε την συμβατότητα του θεσμού της υφ’ όρον απόλυσης με την ΕΣΔΑ, κατόπιν μάλιστα αιτήσεως πολιτικώς εναγόντων σε υπόθεση ανθρωποκτονίας. Το Δικαστήριο απεφάνθη πως ο θεσμός δεν αντίκειται στην ΕΣΔΑ, καθώς προσφέρει επαρκή εχέγγυα για την προστασία της κοινωνίας. 
Takush v. Greece:   παραβίαση α. 1 7ου Πρωτοκόλλου (απέλαση Αλβανού υπηκόου) 
Tsitsiriggos v. Greece:   παραβίαση α. 5 παρ. 1 και 5. παρ. 4 ΕΣΔΑ (προσωρινή κράτηση και ταχύτητα έκδοσης απόφασης περί συνέχισής της)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Ιδού ευκαιρία γρήγορου και σχετικά εύκολου πλουτισμού σε καιρούς χαλεπούς: ο κ. Δημήτριος Τσιτσιρίγγος, από προσωρινά κρατούμενος, κατάφερε, με τη βοήθεια φυσικά ικανών νομικών παραστατών που μόνη έγνοια τους έχουν τον ανθρωπισμό και την ΕΣΔΑ, να βγάλει 20.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια από τότε που κρατήθηκε προσωρινά (Φεβρ. 2008 - Ιαν. 2012)... Όμως όχι! Οι νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες θα ανταμειφθούν περισσότερο, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τελευταια Ποινικη Δικαιοσυνη υπαρχει αποφαση του ΕΔΔΑ που θεωρει οτι η απειλη απ' τη Γερμανικη αστυνομια βασανιστηριων σε υποπτο, δεν συνιστα παραβιαση του ΕΔΔΑ!!!
    Σε προηγουμενο τευχος το ΕΔΔΑ εκρινε οτι η μη υπ[αρξη ενδικων μεσων στο αγγλικο δικαιο δεν παραβιαζει την ΕΔΔΑ..

    Κατοποιν αυτου, οι συνεχομενες καταδικαστικες αποφασεις κατα της Ελλαδας, με τα απειρα ενδικα μεσα, με τον κατηγορουμενο να ακουγεται καθε τρεις και λιγο, και την καθυστερηση να οφειλεται σε απειρες αναβολες, που ζηταει ο ιδιος ο κατηγορουμενος, μηπως πρεπει να μας προβληματισουν για το ΕΔΔΑ και το ποσο αμεροληπτο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια προσεκτική μελέτη των αποφάσεων του ΕΔΔΑ,είναι αρκετή να μας πείσει ότι υπάρχουν κράτη (και συνακόλουθα και πολίτες) πρώτης και δεύτερης κατηγορίας όχι μόνο σε πολιτικοικονομικό επίπεδο αλλά και σε δικαστικό,γεγονός,εξάλλου, που έχει επισημανθεί από ημέτερους συνταγματολόγους σε ημερίδες,συνέδρια κλπ.Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι το ΕΔΔΑ εμφορείται από δικαιϊκό πνεύμα αγγλοσαξωνικού τύπου.Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί σχολιαστές,

    εφόσον το ΕΔΔΑ "εμφορείται από δικαιϊκό πνεύμα αγγλοσαξωνικού τύπου" (δηλ;), και στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος "ακουγεται καθε τρεις και λιγο, και η καθυστερηση οφειλεται σε απειρες αναβολες, που ζηταει ο ιδιος ο κατηγορουμενος", προτείνω τα εξής:
    -καταγγελία της ΕΣΔΑ και αποχωρηση της Ελλάδας από τα δικαιοδοτικά όργανά της.
    - κατάργηση των υπερνομοθετικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα του τεκμηρίου αθωότητας και του δικαιώματος υπεράσπισης.
    - σε συνέχεια του ανωτέρω, η απαγγελία προσωρινής κράτησης να συνιστά αμάχητο τεκμήριο ενοχής εις βάρος του κατηγορουμένου στην δίκη που θα ακολουθεί.

    Είναι αδιανόητο και ιδιαίτερα επικίνδυνο να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις για την ΕΣΔΑ και το ΕΔΔΑ εν έτει 2012. Εαν δε η επιστημονική συνεισφορά και κρίση εξαντλείται στ' ανωτέρω σχόλια και παρατηρήσεις, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι ο γυαλός στραβός, αλλά μάλλον στραβά αρμενίζουμε. Όπως πάντα φταίνε οι "άλλοι" για κάτι που είμαστε εμείς υπεύθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ