Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Νέο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


Νέο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
14/6/2012
                     ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                Τ.Κ. 101 71


                                                                                      Αθήνα  14-6-2012
                                                                                           Αρ. Πρωτ. : 65

                                                                                                                   

                        
                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               Νέο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

   Τα μέλη του νεοεκλεγέντος , κατά τις πρόσφατες εκλογές ( 27 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2012 ), Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , συνήλθαν σήμερα στις     14 Ιουνίου 2012 σε συνεδρίαση και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως ακολούθως :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θάνου –Χριστοφίλου Βασιλική, Αρεοπαγίτης
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σεβαστίδης Χριστόφορος, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βλάχος Δημοσθένης ,Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Μανωλίδης Γεώργιος , Πρόεδρος Εφετών Αθηνών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Στενιώτη Μαργαρίτα, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
ΤΑΜΙΑΣ:Γκαρά –Δημουλέα Σταματία ,Ειρηνοδίκης Λάρισας

Τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου :
Ευστρατιάδης Γεώργιος , Εφέτης Θράκης
Λυμπερόπουλος Παναγιώτης , Εφέτης Αθηνών
Σαλάτας Νικόλαος , Εφέτης Πειραιά
Βουλγαρίδης Κωνσταντίνος , Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης
Παπαϊωάννου Ιωάννης , Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών
Πάπαρη Βαρβάρα , Εφέτης Λάρισας
Σεβαστίδης Χαράλαμπος , Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης
Σιμιτσή-Βετούλα Μαρία, Εφέτης Αθηνών
Στραγάλης Παντελής , Εισαγγελέας Εφετών Β. Αιγαίου

                                                      Με τιμή

         Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

20 σχόλια:

  1. sygxarhthria sta melh tou dioikhtikou sumbouliou.Einai pragmatika ena enwtiko proedreio pou gia prth fora blepoume sthn enwsh mas. Shmantio to oti neoi se ba8mo synadelfoi, alla apodedeigmena maxhtikoi, katelaban th 8esh pou tous aksizei. Kalh epityxia sto ergo sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ καλή δύναμη στο έργο, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας σε πραγματικά δύσκολους καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ αν είναι δυνατόν να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο καλή τύχη μπορεί να ευχηθεί κάποιος στο νέο προεδρείο. Μακάρι να εργαστούν ενωτικά για το καλό του κλάδου, χωρίς υπερβολές. Όλοι είναι απαραίτητοι στις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθεύει κάτι που ακούγεται για περίεργα αποτελέσματα στις ψηφοφορίες ; Ξέρεις κανένας κάτι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ Ως ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Εξωτερική ενωτική εμφάνιση αποκρύπτει την βαθύτατη διχαστική εσωτερική υφή...όχι μονο μεταξύ των αντίπαλων οκτάδων αλλα μέσα και στις ίδιες οκτάδες πλεον...κυρίαρχο στοιχείο και σφραγίδα του παρασκηνίου φέρει το νέον των εκλογών που ακούει στο όνομα "Σεβαστίδης".... βέβαια τα προβλήματα είναι κοινά και μεγάλα και επιβάλλουν κοινή αντιμετώπιση και ενωτικές πρωτοβουλίες κάτι που μπορούν να εγγυηθού μονο τα απλά μέλη του Συμβουλίου που είναι και τα τύποις και ουσία αμέτοχα του παρασκηνίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο συνάδελφοι. Μη διστάσετε ν'απευθύνεστε στο δικαστικό σώμα για τα δύσκολα. Θα είμαστε στο πλευρό σας. Δύσκολοι καιροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αγαπητός ΦΑΙΔΩΝ φαίνεται να ξέρει πολλά για τα παρασκήνια που οδήγησαν στην εκλογή του νέου προεδρείου. Να υποθέσω ότι είναι κάποιος πικραμένος από την ομάδα του που δεν κατέλαβε θέση και τώρα προσπαθεί να βγει από την αφάνεια; Μόνο σε ένα πρόσωπο πάει το μυαλό μου, που θεωρεί ότι δίνει αγώνες και εμφανίζεται ως κυρίαρχος στην πλειοψηφούσα ομάδα... Που ακούστηκε το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο να αμφισβητείται την πρώτη ημέρα από απλό σύμβουλο που δεν ικανοποίησε τις προσωπικές του φιλοδοξίες; Αυτά εκφράζουν παλιές αντιλήψεις, που οι συνάδελφοι απέρριψαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες. Καλό κουράγιο και δύναμη, ιδίως στους νέυος συναδέλφους, για τους οποίους χαιρόμαστε ιδιαίτερα. Για τους παλαιότερους και απογοητευμένους καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν την στάση τους και αν δεν αντέχουν να είναι στο περιθώριο καλύτερα να παραιτηθούν για το καλό της Ένωσής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήταν επιτέλους καιρός να δούμε την Ένωση να απαρτίζεται από πρόσωπα όλων των τάσεων. Χρειαζόταν ο συνδετικός κρίκος των 2 ανεξάρτητων συναδέλφων για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι η κ. Θάνου και ο κ. Μανωλίδης; Κάθε αρχή και δύσκολη... Καλή δύναμη και υπομονή συνάδελφοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ Ανώνυμο - 15 Ιουνίου 2012 9:59 π.μ.: Κατ' αρχήν υποθέτετε ποιός μπορεί να είναι ο ΦΑΙΔΩΝ και στη συνέχεια, βάσει της υπόθεσής σας, καλείτε "τους παλαιότερους και απογοητευμένους .. να ξανασκεφτούν την στάση τους και αν δεν αντέχουν να είναι στο περιθώριο καλύτερα να παραιτηθούν για το καλό της Ένωσής μας".
    Αν για σας "το καλό της Ένωσής μας" είναι η παραίτηση μελών του Δ.Σ. που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξέλεξαν οι συνάδελφοι (μάλιστα δυο απ' αυτούς με περισσότερες ψήφους από την κ. Θάνου και ήδη Πρόεδρο του Δ.Σ.), τότε λυπάμαι πολύ. Όσο για το "παρασκήνιο", προφανώς πρέπει να υπήρξε, αφού ο ένας εκ των "ρυθμιστών" κατέλαβε την θέση του Α' Αντιπροέδρου, ενώ εύλογο θα ήταν να την καταλάβει λ.χ. ο συνάδελφος κ. Ν. Σαλάτας, παλιό και δοκιμασμένο μέλος του Δ.Σ. Δεν σας φαίνεται περίεργο που ο παραπάνω συνάδελφος δεν συμμετέχει στο Προεδρείο; Υ.Γ: δεν είμαι ο ΦΑΙΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορει το προεδρειο να φαινεται ενωτικο,αλλα δεν ειναι,διοτι,οπως πληροφορηθηκα,ειναι προιον απαραδεκτων μεθοδευσεων και διαδικασιων.Ακομα κιετσι ολοι οι συναδελφοι ελπιζουμε για κατι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι το ενδιαφέρον για το σωματείο μας να μην περιορισθεί σε κουτσομπολίστικες προσεγγίσεις. Το δικαστικό σώμα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη περίοδο, αμφισβητείται το κύρος και η ανεξάρτητη κρίση των δικαστών, η νομιμότητα επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, οι προσδοκίες των πολιτών για διορθωτική παρέμβαση των δικαστών πότε είναι βάσιμη και πότε παραδοξολογία. Ας δώσουμε όλοι τη στήριξή μας στο νέο ΔΣ και ας στηριχθούμε απ'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι λογικό τα μέλη του Δ.Σ. να έχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις στα επιμέρους θέματα που απασχολούν τους δικαστές. Το αντίθετο θα ήταν προβληματικό. Το Δ.Σ. όμως πρέπει να εκφράζει προς τα έξω ΜΙΑ, ενιαία,συγκεκριμένη, σαφή και τεκμηριωμένη θέση. Με τον τρόπο αυτό θα είναι αξιόπιστο. Να μην έχουμε πια, όπως δυστυχώς στο παρελθόν, δύο διαφορετικές ανακοινώσεις για το ίδιο θέμα, μία της"πλειοψηφίας" και μία "μειοψηφίας". Τέλος, όσοι κατέλαβαν αξιώματα στο νέο Δ.Σ. - και, κυρίως, η Πρόεδρος - είναι σκόπιμο μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα να παραιτηθούν από αυτά και να τα παραχωρήσουν σε άλλα μέλη του Δ.Σ..Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Ετσι θα δοκιμασθούν όλοι και σίγουρα θα αποδυναμωθεί η λογική της "ομάδας", όπως σχεδόν όλοι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αποψη μου ειναι οτι ο κ.Μανωλιδης πηρε τις περισσοτερες ψηφους γιατι οι συναδελφοι αναγνωριζουν την προσφορα του τοσα χρονια στην Ενωση,σε οικονομικα κυριως ζητηματα.Ο κ.Ευστρατιαδης ηρθε δευτερος σε ψηφους γιατι διδασκει πολλα χρονια στη σχολη δικαστων και εχει βοηθησει,με σχεδια αποφασεων κλπ,πολλους νεους δικαστες.Φτανουν ομως αυτα για διοικει κανεις την Ενωση ειδικα τωρα?Νομιζω οτι η παρουσια του Σεβαστιδη στο προεδρειο ειναι απαραιτητη,γιατι εχει διαθεση και δυναμισμο.Καλη θητεια αγαπητε Χριστοφορε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στον σχολιαστή της 15-6 1.30'

    Ας είσαι καλά συνάδελφε μας έκανες και ευθυμήσαμε μέρες που είναι: Η πρότασή σου λοιπόν για "ΕΝΩΤΙΚΟ" προεδρείο όπως διατυμπανίζει η Σιδηρά Κυρία της Ένωσης είναι: Πρόεδρος Β. Θάνου, Αντιπρόεδρος Ν. Σαλάτας, Β' Αντιπρόεδρος Βλάχος, Αναπληρωτής ΓΓ Στενιώτη και Ταμίας Γκαρά.... ¨Εμεινε κανείς εκτός "ομάδας Θάνου" που να μην συμμετέχει;; Α.. ναι .. ο Βουλγαρίδης... Γιατί δεν τον πρότειναν για τη θέση του ΓΓ και έβαλαν στη θέση του τον κ. Μανωλίδη;; Ακόμα δεν ξεκινήσαμε και έδειξαν πολλοί φίλοι της Προέδρου τι πραγματικά εννοούν ενότητα... Προφανώς ΕΝΩΤΙΚΟ προεδρείο μεταξύ της ίδιας ομάδας.. Οι υπόλοιποι είστε ικανοί μόνο για απλά μέλη.. και πολύ σας είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρωτάω ξανα :ξέρει κανένας κάτι συγκεκριμένο για τις ψηφοφορίες και το πόσους ψήφους πήραν τα εκλεγέντες μέλη του προεδρείου ; Γιατι κανένας δεν τα λέει επισημα για να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε γιατι Πολλα λέγονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαίρομαι πολύ που βλέπω να κάθονται στο ίδιο τραπέζι η κ. Θάνου και ο κ. Μανωλίδης. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει δυναμική και από κοινού αμτιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε κυρίως σε ΘΕΣΜΙΚΟ επίπεδο (ας μη γελιόμαστε άλλα ζητήματα που θίγονται, όπως το μισθολογικό είναι παράπλευρη απώλεια, όταν ακόμα και συνάδελφοι μιλάμε συλλήβδην για τα 'ειδικά μισθολόγια' ωσάν να έχουμε όλοι τον ίδιο θεσμικό ρόλο, τη στιγμή που ο δικός μας κατοχυρώνεται εκ του ίδιου του Συντάγματος). Θεσμικό είναι το θέμα και αγγίζει τα πλέον σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως είναι και το μείζον πρόβλημα της ταχύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης. Εύχομαι σε όλο το Προεδρείο καλή επιτυχία,καλή δύναμη και καλό κουράγιο και βεβαίως, θα σας στηρίξουμε όποια 'ομάδα και αν ψηφίσαμε'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς τον ανώνυμο 16 Ιουνίου 12.04: Δεν είναι ορθό νομίζω να χρησιμοποιείται ο όρος σωματείο για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η συζήτηση περί αυτού. Απλά μία επισήμανση έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή η ενωτική τάση που επικράτησε στη συγκρότηση σε σώμα του νέου Προεδρείου της Ένωσής μας. Ευχή όλων, φυσικά, να μην χρειασθεί να συγκρουσθεί με την αυθαιρεσία της Εκτελεστικής Εξουσίας. Τότε, θα δοκιμασθεί η αντοχή του Προεδρείου και των μελών και φυσικά η αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουμε στο ΕΠΑΚΡΟΝ τα ανήκοντα σε μας ως Δικαστική Εξουσία, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και υποκειμενικές κρίσεις περί ....αντισυνταγματικότητος! Και ο νοών, ....νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ