Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η κ. Θάνου-Χριστοφίλου Βασιλικής, Αρεοπαγίτη κλπ


λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail   

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

             Θάνου-Χριστοφίλου Βασιλικής,Αρεοπαγίτη
             Σαλάτα Νικολάου,Εφέτη
             Πάπαρη Βαρβάρας,Εφέτη
             Κασαλιά Ευαγγέλου,Αντεισαγγελέα Εφετών
             Στενιώτη Μαργαρίτας,Προέδρου Πρωτοδικών
             Βλάχου Δημοσθένη,Προέδρου Πρωτοδικών
             Βουλγαρίδη Κωνσταντίνου,Πρωτοδίκη
             Γκαρά-Δημουλέα Σταματίας,Ειρηνοδίκη


          Θα θέλαμε,κατ’αρχή,να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους,Δικαστές και Εισαγγελείς,οι οποίοι,κατά τις πρόσφατες εκλογές της Ένωσής μας,μας ανέδειξαν,με την ψήφο τους,ως πλειοψηφούσα ομάδα ( με επτά -7- έδρες) και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους ως προς όλα τα ζητήματα.Θέλοντας,επίσης,να είμαστε συνεπείς,προς τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις μας,τις οποίες εκφράσαμε σε όλη της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,γραπτά και προφορικά,για την επίτευξη ενότητας και αρμονικής συνεργασίας εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης,απευθύνουμε και πάλι σχετική πρόταση προς τα λοιπά μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου,για την συγκρότηση Ενωτικού Προεδρείου.Η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, σε συνάντηση,η οποία πραγματοποιήθηκε,μετά από δική της πρωτοβουλία,το μεσημέρι της Παρασκευής,8-6-2012,στα Γραφεία της Ένωσης,με τον Πρόεδρο Γεώργιο Μανωλίδη,του ανακοίνωσε την απόφαση όλων των μελών της ομάδας μας,να τον στηρίξουμε με την ψήφο μας,στη συνεδρίαση της 14-6-2012,για τη θέση του Γενικού Γραμματέα.Επίσης,θα στηρίξουμε με την ψήφο μας,σε θέση του Προεδρείου τον ένα εκ των δύο νεοεκλεγέντων Συμβούλων,Χριστόφορο ή Χαράλαμπο Σεβαστίδη.Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουμε και εμπράκτως από την πλευρά μας,την πραγματική βούλησή μας για ενότητα και συνεργασία,την οποία, επίσης,επιθυμούν και αναμένουν και όλοι οι συνάδελφοι,Δικαστές και Εισαγγελείς,όπως αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα των εκλογών,τα οποία όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να σεβασθούμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι η πρότασή μας για ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ θα γίνει αποδεκτή και από τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,ώστε να εξασφαλισθεί τόσο η ισχυρότερη εκπροσώπηση της Ένωσής μας και η καλύτερη επίλυση των ζητημάτων μας,όσο και η ύπαρξη αρμονικών σχέσεων μεταξύ όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

13 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα! Και πάλι τα ίδια! Εάν με αυτή τη λογική νομίζουν κάποιοι ότι θα εξασφαλιστεί η "ενότητα" , τότε ή αεροβατούν, ή ο μοναδικός τους στόχος είναι η καρέκλα και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι δικαστές γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το καταστατικό της Ένωσης προβλέπει ρητά ότι το Προεδρείο εκλέγεται σύμφωνα με τον αριθμό των συμβουλων(των εδρων) του ΔΣ(άρθρο 13) και όχι ανάλογα με τον αριθμό των σταυρων,που έλαβε κάθε εκλεγμένος σύμβουλος.Όλα τα άλλα επιχειρήματα είναι 'παραφιλολογια' και ας σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να παρασύρουν τους δύο ανεξάρτητους συναδέλφους,για να παραβιασουν το καταστατικό και να φαλκιδευσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτή τη λογική αρνείσθε τη σημασία του ενιαίου ψηφοδελτίου με το οποίο διενεργήθηκαν οι εκλογές.
    Αλήθεια έίναι ότι η ομάδα σας δεν είναι ευρύτερης αποδοχής από την ομάδα του κ.Μανωλίδη, αλλά είναι πιό πειθαρχημένοι οι "οπαδοί"σας-θλιβερή διαπίστωση- και συγκέντρωσαν τις λιγότερες ψήφους τους πειθαρχημένα στους υποψηφίους σας, αντίθετα η ομάδα του κ. Μανωλίδη ψήφισε πιό συναδελφικά και έφερε στις 3 από τις 4 πρώτες θέσεις προτίμησης συμβούλους της ομάδας αυτής, χωρίς οι ίδιοι συνάδελφοι που τους ψήφισαν να πειθαρχήσουν στην υπόδειξη αυτής της 8άδας. Καθένας από τους 2 υποψήφιους προέδρους έχει κάποια "πρωτειά". Γι αυτό νομίζω ότι ενωτικό προεδρείο θα εξασφαλίζετο εάν τη θέση του προέδρου κατείχαν ανά έτος και οι δύο, ο ένας μετά τον άλλο.Είθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν επόμενο ότι αφενός η κα Θάνου θα γαντζωνόταν στην καρέκλα του Προέδρου και αφετέρου ότι οι αδερφοί με άρωμα οικογενειοκρατίας, θα καρπώνονταν μία θέση, ταμία ή γενικού γραμματέα, στο νέο Δ.Σ, μέχρις ότου απορροφηθούν από την έτερη ομάδα, την νυν πρωτεύσασα πλην ατυχήσασα, με άλλον, πιο ζωηρό, υποψήφιο Πρόεδρο..... Οι λοιποί συνάδερφοι δουλέψτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνεδρίαση του ΔΣ για την εκλογή του Προεδρειου έπρεπε να έχει γίνει αμεσως μετά τα αποτελέσματα,ώστε να έχει τελειώσει αυτή η στειρα συζήτηση και να είναι ετοιμο το ΔΣ για αγώνα.Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πολύ σαφή.Σύμφωνα με το καταστατικό,ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ένωσης εκλέγεται 'οποιος ψηφισθει από τους περισσότερους συμβούλους.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ΠΡΟΕΔΡΟΣ δικαιωματικά είναι η κα Θάνου,αφού η ομάδα της έχει την σχετική πλειοψηφία των 7 συμβουλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄Ηλπιζα ότι μετά τις εκλογές δε θα υπήρχαν ομάδες αλλά όλοι θα ακολουθούσαν το μήνυμα της κάλπης, δηλαδή ενότητα.
    Μάλλον όμως ο όρος της ενότητας έχει διαφορετική ερμηνεία στο λεξικό του καθενός μας.
    Επειδή λοιπόν διαβάζω διάφορα σχόλια, που παραπέμπουν σε αλισβερίσι και διερευνητικές εντολές, καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι στο χώρο του συνταγματικού δικαίου είναι επιτρεπτός ο σχηματισμός κυβέρνησης και από το δεύτερο κόμμα, αρκεί να έχει τη δεδηλωμένη. Αυτή λοιπόν είναι η λέξη κλειδί: ΔΕΔΗΛΕΩΜΕΝΗ. Ούτε σταυροί, ούτε σχετική πλειοψηφία, ούτε διάφορα άλλα εφευρήματα.
    το 50+1% των 15 θέσεων του ΔΣ είναι το 8.
    Αν βρεθούν οκτώ σύμβουλοι και ψηφίσουν για πρόεδρο αυτόν που έχει τις λιγότερες ψήφους (ένα απλό Πρωτοδίκη), τότε η εκλογή είναι απολύτως νόμιμη διότι θα έχει τη ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ. Δηλαδή δεν ενδιαφέρουν οι σταυροί αλλά οι σύμβουλοι.
    Όλα τα άλλα είναι ευσεβείς πόθοι των δύο "ομάδων". Και θα ήταν να τα βρουν πρώτα μεταξύ τους και να αφήσουν τους κ.κ. Σεβαστίδη στην άκρη. Διότι όπως το βλέπω το πράγμα, μάλλον κάποιοι θα επιχειρήσουν με ένα σπάρο δυο τριγώνια. Δηλαδή και πρόεδροι να γίνουν και να στιγματίσουν - μειώσουν - αφομοιώσουν (βάλτε όποιο ρήμα θέλετε) την προσπάθεια των κ.κ. Σεβαστίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ ΔΙΔΥΜΟ, ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

    Υ.Γ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωριστά ψηφοδέλτια άλλη φορά.....για να δούμε τι θα κάνουν οι Σεβαστήδηδες και ποσους εκλέκοτρες θα εκλέξουν.... δύο άνθρωποι μπορούν να παίζουν με την εκλογή του Προεδρείου εξυπηρετώντας τους δικούς των ιδιοτελείς και για την παράταξή τους στόχους.... όταν γνωρίζουμε οτι με χωρτιστά ψηφοδέλτια δεν θα έβλεπαν ποτέ θέση στο συμβούλιο...το ενιαίο ψηφοδέλτιο ή είναι ενιαίο ή οδηγεί σε αντιδημοκρατικά αποτελέσματα...και είναι ντροπή στ χώρο της δικαιοσύνης να λειτουργούμε με χαμηλότερη ποιότητα δημοκρατίας απ ότι στον τελευταίο εργατικό σωματείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί είναι τόσο σίγουροι ότι με χωριστά ψηφοδέλτια οι Σεβαστήδηδες (παρεμπιπτόντως, δεν άκουσα το «οι Θανικοί» ή «οι Μανωλιδικοί». Μάλλον όσοι χρησιμοποιούν την έκφραση Σεβαστήδηδες γνωρίζουν πόσο απαξιωτική είναι) δε θα εξέλεγαν τέσσερις συμβούλους. Είναι ή δεν είναι έπαρση το να θεωρείς ότι έχεις τους ψηφοφόρους στο τσεπάκι σου λες και είναι πρόβατα; Επίσης δεν κατάλαβα πως οι κύριοι συνάδελφοι παίζουν με την εκλογή του Προεδρείου, επειδή έκαναν το μέγα ατόπημα να κατέβουν ως ανεξάρτητοι. Μήπως να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους; Προσβάλετε το εκλογικό σώμα και τους συναδέλφους σας όσοι αντί να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της κάλπης και κυρίως το μήνυμά της, κάνετε σχόλια του τύπου «οι Σεβαστήδηδες κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ..». Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι συνάδελφοι σας έστρεψαν την πλάτη και δεν έδωσαν την πλειοψηφία σε κάποια εκ των δύο οκτάδων; Μάλλον όχι. Να σας πω εγώ: Διότι βαρέθηκαν να βλέπουν του οκτώ να διοικούν χωρίς να ρωτάνε και τους επτά να κλαψουρίζουν και να καταγγέλλουν τα πάντα. Αλλά μάλλον οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει με ευθύνη όλων (Δ.Σ. και μειοψηφίας) η Ένωση, έχουν βρεθεί. Είναι οι Σεβαστήδηδες.

    Τελικά μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό για τους εκάστοτε συντάκτες τέτοιου είδους σχολίων

    Πίκρααααα………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαιδωνα δίκιο έχεις .τελικα μου φαίνεται ότι η ´´δικτατοριά´´ της οκταδας έγινε η ´´δικτατοριά´´ της δυαδας!
    Θα έχουν πολυ ενδιαφέρον οι ψηφοφορίες για το προεδρειο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει μάλλον να σκεφτούμε ότι είναι καιρός να αλλάξει το καταστατικό και να εκλέγονται ως μέλη του Δ.Σ. οι πρώτοι 15 σε στραυτους προτίμησης (όχι υποχρεωτικά ένας Εισαγγελέας ή Ειρηνοδίκης κ.λ.π. γρίφοι, επειδή έτσι δήθεν διασφαλίζεται ευρύτερη εκπροσώπηση). Το εκλογικό σώμα είναι αυτό που θα κρίνει ποιοί θέλουν να το εκπροσωπήσουν και όχι μια ακατανόητη διάταξη του καταστατικού που οδηγεί στο να ψηφίζεις τον "Α" και να εκλέγεται ο "Β". Πρόεδρος πρέπει να είναι όποιος σύμβουλος πλειοψήφισε. Διαφορετικά θα ακούμε για "ενωτικό ψηφοδέλτιο", αλλά "ομάδες που πλειοψηφούν". Πώς γίνεται αυτό, αφού το ένα αποκλείει το άλλο; Η πιο κομψά "τιθεμένου του ενός, αίρεται το έτερον"...Ωσότου όμως γίνουν, αν γίνουν αυτά, εμείς θα στηρίζουμε την προσπάθεια των "Σεβαστίδηδων" να εξασφαλίσουν την ενότητα που θέλουμε. Μακάρι τέτοια διάθεση να έχουν και τα άλλα μέλη του νέου Δ.Σ., γιατί τα προβλήματα είναι για όλους τα ίδια...Καλή δύναμη σε όλους τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H δικαιότερη λύση είναι η απλή αναλογική, οπως στις εκλογές κάθε σωματείου που σέβεται τα μέλη του και δεν επιχειρεί να τα παραπλανήσει και να τα παγιδεύσει με δήθεν "ενιαίο" ψηφοδέλτιο, που από κανέναν δεν αντιμετωπίζεται σαν τέτοιο. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι μία λύση που προϋποθέτει ειλικρίνεια και ψυχραιμία. Την έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πείραξε προφανώς πολλούς συναδέλφους εγκάθετους και με κομματικές παρωπίδες το γεγονός ότι βρέθηκαν 4 ανεξάρτητοι συνάδελφοι να διεκδικήσουν θέση στο ΔΣ της Ένωσης. Από δω και πέρα πρέπει να το συνηθίσουν. Αυτή νομίζω ότι ήταν μόνο η αρχή. Θα βρεθούν με τον καιρό και άλλοι Δικαστές άξιοι που έχουν όρεξη να προσφέρουν και ήταν τόσα χρόνια στην αφάνεια. Για τους απογοητευμένους... ΞΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ