Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποδοχές του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και των Υπουργώ


Ανακοίνωση σχετικά με τις αποδοχές του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και των Υπουργών

10-06-2012 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2012

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίσθηκε ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης να μην λάβουν τις προβλεπόμενες αποδοχές.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ήδη έχει υποβάλλει δήλωση με την οποία παραιτείται από την λήψη των αποδοχών του.
Το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι υπουργοί σε εκτέλεση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

2 σχόλια:

  1. Η απόφαση αυτή συμβαδίζει μεν με την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, εντούτοις θεσμικά δεν κινείται προς την ορθολογική κατεύθυνση. Διότι όταν επί σειρά δεκαετιών υπάλληλοι διαφόρων ΔΕΚΟ αμείβονταν δυσανάλογα με τις υπηρεσίες τους και μάλιστα με αποδοχές υπέρτερες των δικαστών κατά τρόπο αντισυνταγματικό αυτό δεν ενοχλούσε κανένα. Όταν μεγάλη πλειοψηφία εμπόρων της χώρας με την ανοχή και συμμετοχή των περισσοτέρων αδιαφορούσαν για τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους και δη φορολογικές αυτό δεν ενοχλούσε κανένανε. Και τώρα πρέπει να γίνουν οικονομικές εκπτώσεις σε όλους τους θεσμούς για να ικανοποιηθεί το ΄΄κοινό αίσθημα΄΄ και η οργή του κόσμου απέναντι στην εξουσία όποια και να είναι αυτή (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική). Διαφωνώ ριζικά. Αυτές οι λογικές οικονομικού εντυπωσιασμού και οικονομικής έκπτωσης των θεσμών στο όνομα του λαικισμού είναι ότι το χειρότερο. Ο λαικισμός καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι νόημα έχει και ποια η χρησιμότητα της γενικής και αόριστης παραίτησης από το μισθό τους, αν δεν πουν συγκεκριμένα υπέρ ποίου ακριβώς τομέα του δημοσίου παραιτούνται προκειμένου να διατίθεται εκεί το σχετικό κονδύλιο του προϋπολογισμού το οποίο ο υπάλληλος οφείλει να εκταμιεύσει στο όνομα του δικαιούχου και εφόσον αυτός δεν το λάβει να το παρακαταθέσει στο ΤΠΔ στο όνομα του δικαιούχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ