Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη ηγεσίας Υπουργείου στο ΔΣΑ


Την πρώτη τους επίσκεψη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, πραγματοποίησαν σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Υφυπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης.

Κατά την κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ του ΔΣΑ ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καλώντας τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης - δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους-  να συνεργαστούν και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί ώστε να αντιμετωπιστεί το μέγιστο πρόβλημα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Υπογράμμισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι δεδομένη και είναι καθημερινά πραγματούμενη και ζητούμενη. Και στον τομέα αυτό η συμμετοχή των δικηγόρων είναι μεγίστη».  
Ο κ. Ρουπακιώτης  τόνισε ότι οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές για τον καθένα, τονίζοντας ότι πρέπει να κατακερματιστεί ένα μοντέλο άσκησης εξουσίας που θέλει να κρατεί τους πολίτες σε απόσταση. 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ήρθαμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια με σας τους δικηγόρους και τους δικαστές. Ας αναδείξουμε τη συνευθύνη μας, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, εάν θέλουμε να έχουμε άσπρο πρόσωπο στην κοινωνία. Η επανάληψη εκδουλεύσεων του ενός σώματος προς το άλλο, πέραν του ότι δεν έχει ειδικό βάρος, μας εκθέτει τελικά. Φτάσαμε στο απροχώρητο και το βιώνουμε. Τα δικά σας αιτήματα πρέπει ένα προς ένα να τα δούμε. 
Προγραμματίζουμε πολύ σύντομα, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι να συνεργαστούμε, όχι για να επαναλάβουμε συνεδριακού χαρακτήρα συναντήσεις, αλλά για να βάλουμε και οι τρεις τα χέρια μας στις πληγές προκειμένου να υπερασπιστούμε τα υγιή κύτταρα της Δικαιοσύνης. Εκεί θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία. Πριν ακόμη η οργή του κόσμου, δικαιολογημένη από κάθε άποψη, ξεσπάσει ακόμη και σε εκείνους που δεν φταίνε. Αυτό ως εναρκτήρια κίνηση σε ένα μεγάλο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. 
Εκτός από το πεδίο της Δικαιοσύνης, είναι και ο χώρος των φυλακών. Το φυλακιστικό σύστημα, που κάποιοι το αποκαλούν σωφρονιστικό πρέπει να αποτελέσει μαζί με τις δικές σας ευαισθησίες ένα δεύτερο ισοδύναμο πεδίο. Χρέος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η αναζήτηση λύσεων. Οι καταστάσεις είναι τραγικές. Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία υφίσταται τις κακουχίες άσκησης των όποιων πολιτικών, είναι γνωστό ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε δεινή θέση. 
Το χρέος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι να πράξει ό, τι είναι δυνατό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πιστεύουμε ότι τα έργα του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι περισσότερα από τα λόγια».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ