Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ - ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ




Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 17/7/2013
Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών

 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δήλωσε:
«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας εναντίον τους, απ’ όπου και αν προέρχονται.
Θα συνεχίσουν δε να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντα τους, προασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δίκαια των πολιτών.
Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».

ΥΠΔΙΚ




Ανακοίνωση με θέμα την τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
19/07/2013
   Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων                                                                                                                                                                                                                                                              Αθήνα,19 Ιουλίου 2013
                                                                                           Αρ. Πρωτ. 97
                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Θέμα:Η τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα την 17 Ιουλίου 2013, με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία της Ένωσής μας, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση καιδιαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους και ότι οι προσπάθειες προς εκφοβισμό τους πέφτουν στο κενό.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη βίας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανύποπτων πολιτών και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους φορείς και τους μεμονωμένους πολίτες, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασής  τους.
Καλούμε την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσει ότι το Λειτούργημα του Δικαστή, πέραν των μεγάλων ευθυνών και του μεγάλου φόρτου εργασίας, ενέχει και ιδιαίτερη επικινδυνότητα και αξιώνουμε να υλοποιηθούν ταχύτατα τα μέτρα ασφαλείας, για τη φύλαξη των Δικαστηρίων και για την προστασία των Δικαστών, των Δικηγόρων, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των διαδίκων.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου          Γεώργιος Μανωλίδης
Αρεοπαγίτης                                      Πρόεδρος Εφετών




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
        Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα
            Τηλ. 210-33.98.270, 71

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013
 
 
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΤ
O ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, όπως αυτή που σημειώθηκε σήμερα με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Όποιοι κι αν είναι οι «λόγοι», οι «δικαιολογίες» ή τα «επιχειρήματα» των τρομοκρατών, η τυφλή βία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας θα εξακολουθήσει να βρίσκει απέναντί της το σύνολο των ευσυνείδητων και δημοκρατικών πολιτών.
Η Ελληνική Πολιτεία καλείται, όπως έχει υποχρέωση, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας να διασφαλίζεται από πράξεις βίας ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, προκειμένου οι συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης να είναι σε θέση να ασκούν απτόητοι και απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους.
Η βία όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως επιτείνει το κλίμα φόβου που κυριαρχεί στην κοινωνία, λαμβανομένου υπόψη και του γενικότερου κλίματος λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Όλες οι επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, όλοι οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς έχουν καθήκον να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Σε μία δημοκρατική κοινωνία, μόνος αποδεκτός τρόπος αντίκρουσης των ιδεολογιών είναι η υγιής αντιπαράθεση επιχειρημάτων, στο πλαίσιο του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου, υπό συνθήκες πολυφωνίας και ανεκτικότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

  1. O Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να στηρίξει τους δικαστές και όχι να ξεκινάει με τέτοιες διατάξεις, που "φουσκώνουν" τα πινάκια και να βάζει τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες, ώστε να είμαστε εκτεθειμένοι στον Επιθεωρητή & στον Προιστάμενο Επιθεώρησης.Εκτός αν στόχος είναι να υπάρχουν φοβισμένοι δικαστές , για να τους έχουν υπό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα έβαλαν βόμβα σε πολυκατοικία στη Λάρισα που μένει Εισαγγελέας. Είπατε τίποτα κύριες και κύριοι για το πόσο απλό είναι το λειτούργημά μας; Πόσοι κινδυνεύουν να βρεθούν νεκροί λόγω της φύσεως της εργασίας τους; Να σας τους πώ λοιπόν. Αστυνομικοί, Δικηδόροι και Δικαστικοί Λειτουργοί! Μέτρα φύλαξης σε ΟΛΑ τα Πρωτοδικεία της χώρας ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ κατ' ουσίαν. Προφύλαξη εκτός εργασιακού χώρου; ΚΑΜΙΑ! Γνώριζα πριν μπώ στο χώρο τους κινδύνους και τους έχω αποδεχθεί. Για τους ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που δεν φταίνε σε τίποτε όμως θα παρθούν επιτέλους κάποια μέτρα; Η πρέπει να έχουμε νεκρούς για να αφυπνιστούν κάποιοι; Τελικά μήπως ανήκουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα νομικά στα βαρέα "επαγγέλματα"; Ας τολμήσει κανείς να πεί ότι οι Δικαστές είναι βολεμένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσον άκουσον όνομα οργάνωσης που έστειλε το φάκελο. "Ανυπότακτες επιθυμίες". Άντε και με σίριαλ σε κανάλι παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ