Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Π. (3/10/2013)



Στην επαναληπτική, έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΔΣΠ στις 3/10/2013, με θέμα ημερήσιας διάταξης την μετεγκατάσταση η μη των Δικαστηρίων Πειραιά στην οδό Θηβών, αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η μη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στην οδό Θηβών.
 
            Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                                        Ο Γραμματέας της Γ.Σ.
 
             Ε. Τσουρούλης                                                   Γ. Σταματογιάννης 

===========
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

6 σχόλια:

  1. Προφανώς γιατί το νέο κτήριο ειναι μακρυά από τα δικηγορικά γραφεία των μεγαλοδικηγόρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα ποιο ειναι το κριτηριο με το οποιο επιλεγεται η εγκατασταση των δικαστηριων της χωρας, η αποσταση απο τα δικηγορικα γραφεια; Η αποφαση τουλαχιστον εχει αιτιολογια; Αντιπροταση υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πότε οι δικηγόροι αποφασίζουν για τη μετεγκατάσταση ή μη των δικαστηρίων; Μήπως θα πρέπει να γίνει το ( συσταθεν από το έτος 1981) Πρωτοδικείο Ανατολικής Αττικης έτσι ώστε να αποσυμφωρηθει το Πρωτοδικείο Αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μαθαίνουμε βέβαια από την ανακοίνωση για ποιο λόγο οι συνάδελφοι του Πειραιά διαφωνούν κατά μεγάλη πλειοψηφία με τη μετεγκατάσταση στον "Κεράνη".
    Το κτίριο που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες μόνο "κόσμημα" δεν το λες -έτσι να χρησιμοποιήσω κι εγώ μια κλισέ φράση.
    Απλώς αναρωτιέμαι μήπως απλώς θέλουμε να μη χάσουμε τη βολή και την άνεσή μας;
    Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι δικηγόρος Αθηνών και δε μου κάνει καμία αίσθηση η απόσταση. Μου είναι αδιάφορο αν θα πηγαίνω στη Σκουζέ ή στον Κεράνη. Θεωρώ δε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι Πειραιά δεν έχουν πρόβλημα καθώς είναι κι αυτοί στο καθημερινό τρέξιμο και τα δικαστήρια του πειραιά είναι διάσπαρτα, οπότε όπου κι αν είναι το γραφείο σου, όλο και χρειάζεται να πηγαίνεις σε διάφορα σημεία της πόλης.
    Δεν μου είναι όμως αδιάφορα τα εξής: πόσο κόστιζαν μέχρι τώρα τα δικαστήρια Πειραιά στο δημόσιο και πόσο θα κοστίζει ο Κεράνης? Είναι ή δεν είναι ιδιόκτητο τουλάχιστον το κτίριο της Σκουζέ, ίσως και άλλα? Γι'αυτά ποιος θα μας ενημερώσει?
    Ποιος θα μας ενημερώσει για ποιο λόγο το κτίριο του Κεράνη απορρίφθηκε μετά βδελυγμίας από τους υπαλλήλους του ΥπΟικ? Αυτοί είχαν δίκιο ή άδικο? Για ποιο λόγο ακούγονταν τότε διάφορα περί ακαταλληλότητας του κτιρίου? Θα μας ενημερώσει κανείς?
    Επιπλέον: μην κάνετε τους έκπληκτους, οι δικηγόροι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι κι έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τέτοιο δικαίωμα? Δεν καταλαβαίνω το απαξιωτικό ύφος προηγούμενων σχολίων προς τους δικηγόρους.
    Ακόμη: οι έκπληκτοι δεν θα έχετε ακούσει για τις "δουλειές" πίσω από τις αποκεντρώσεις και μετεγκαταστάσεις δημοσίων υπηρεσιών υψηλής επισκεψιμότητας. Δεν έχετε ακούσει για τις άυλες αξίες που δημιουργούνται ή εξαφανίζονται με μια τέτοια απόφαση και τα παιχνιδάκια που παίζονται πίσω από την κουρτίνα για μια έγκαιρη και έγκυρη πληροφορία. Ξέρω, ξέρω, αυτά δεν είναι σημαντικά, θα μου πείτε. Κι ίσως έχετε δίκιο, αλλά πολλές φορές αυτά τα μικρά εξηγούν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σοβαροί οι προβληματισμοί του προηγούμενου σχολιαστή. Όμως απ´ ότι ξέρω, η απόφαση της γ.σ του ΔΣΠ δεν αναφέρει κάτι σχετικό με την ακαταλληλότητα του κτηρίου.Ούτε αναφέρεται κάποια αντιπρόταση για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων.Αν έχετε στοιχεία για τις "δουλειές" που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο ή σε άλλα κτήρια, ως συμπράττων λειτουργός της δικαιοσύνης, οφείλετε να τα καταθέσετε αρμοδίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ