Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αθανασίου: Θα αυστηροποιηθεί το καθεστώς χορήγησης αδειών για επικίνδυνους εγκληματίες


11/02/2014
23:12

Προανήγγειλε δημιουργία ειδικών ποινικών τμημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εκδίκαση υποθέσεων τρομοκρατίας - «Αστόχημα» της δικαιοσύνης η υπόθεση Μαζιώτη

Την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών σε ειδικές κατηγορίες επικίνδυνων εγκληματιών μέσω αυστηρότερων προϋποθέσεων, όπως π.χ. η μεγαλύτερη έκτιση ποινής, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάραλαμπος Αθανασίου.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εισηγηθεί την κατάργηση των αδειών ακόμα και για αυτούς τους κρατούμενους, παρά τα όσα συνέβησαν με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε, με αφορμή και την υπόθεση του Κώστα Σακκά, και στην υπόθεση Μαζιώτη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την παρέλευση του 18μηνου της προφυλάκισης χωρίς, όμως, η υπόθεσή του να οδηγηθεί στο ακροατήριο κάνοντας λόγο για «αστόχημα της δικαιοσύνης». Επειδή, μάλιστα, αναγνώρισε ότι αυτού του είδους υποθέσεις είναι «βαριές» και έχουν πολλές παραμέτρους, ανακοίνωσε ότι δημιουργείται άμεσα ειδικό ποινικό τμήμα στα εφετεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα στελεχωθούν με έμπειρους δικαστικούς προκειμένου να εξετάζουν κατά προτεραιότητα αυτές τις υποθέσεις που συνήθως φτάνουν στο ακροατήριο στα όρια του 18μηνου ή της παραγραφής.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. 1) "Την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών σε ειδικές κατηγορίες επικίνδυνων εγκληματιών μέσω αυστηρότερων προϋποθέσεων, όπως π.χ. η μεγαλύτερη έκτιση ποινής . . ."
    Δηλαδή, αν ο Ξυρός το έσκαγε μετά από 3 χρόνια όλα θα ήταν εντάξει. Στα 11 μας πειράζει να παραβιάσει τους όρους της αδείας και να φύγει στα 14 όχι.
    2) ". . . ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εισηγηθεί την κατάργηση των αδειών ακόμα και για αυτούς τους κρατούμενους, παρά τα όσα συνέβησαν με τον Χριστόδουλο Ξηρό."
    Δηλαδή με απλά λόγια, εγώ και η κυβέρνηση είμαστε καλοί άνθρωποι και θέλουμε τις άδειες αλλά μόνο σε όσους δε θα το σκάσουν αλλά άμα το σκάσουν θα φταίνε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εισαγγελείς, διευθυντές φυλακών κτλ.
    Επομένως . . . - μυρίζω τα δάκτυλά μου - . . . Ο.Κ. εσύ παίρνεις άδεια αλλά εσύ (το είδα στα χαρτιά) και εσύ (το είπε το φλιτζάνι) πως θα την κοπανήσετε ΟΧΙ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ