Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το Νέο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 2014



    ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
    ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
    ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
    ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
    Τ.Κ. 101. 71
    e- mail: endikeis@otenet.gr
    Αθήνα, 20-5-2014
    Αρ. Πρωτ.: 63
    Νέο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

    Τα μέλη του νεοεκλεγέντος, κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες (4 Μαΐου και 11 Μαΐου 2014), Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων , συνήλθαν σήμερα στις 20 Μαΐου 2014 σε συνεδρίαση και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως ακολούθως :
    ΠΡΟΕΔΡΟΣΘάνου –Χριστοφίλου Βασιλική, Αρεοπαγίτης
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μπάσης Βασίλειος, Πρόεδρος Εφετών
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΚασαλιάς Ευάγγελος, Αντεισαγγελέας Εφετών
    ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣτενιώτη Μαργαρίτα, Εφέτης
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βουλγαρίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
    ΤΑΜΙΑΣ:Γκαρά – Δημουλέα Σταματία, Ειρηνοδίκης
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Παπαδήμας Χρήστος, Πρωτοδίκης
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Μανωλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Εφετών
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ: Μαυρίδης Χαράλαμπος, Εφέτης
    Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
    Σεβαστίδης Χριστόφορος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
    Μαυρίδης Χαράλαμπος, Εφέτης
    Μανωλίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Εφετών
    Σεβαστίδης Χαράλαμπος, Πρωτοδίκης
    Ευστρατιάδης Γεώργιος, Εφέτης
    Σαλάτας Νικόλαος, Εφέτης
    Λυμπερόπουλος Παναγιώτης, Εφέτης
    Πάπαρη Βαρβάρα, Εφέτης

    19 σχόλια:

    1. Να θυμίσω ότι εδώ και πολλές δεκαετίες ήταν παράδοση στην ένωση να παραχωρούνται θέσεις τιμητικές, όπως του αντιπροέδρου, σε μέλη της μειοψηφίας (μιλάω για τις εποχές που υπήρχαν 2 ομάδες και η πλειοψηφούσα καταλάμβανε τις θέσεις προέδρου και γ.γ.). Τώρα δεν τηρείται ούτε καν αυτός ο κανόνας αβρότητας. Πήραμε πλειοψηφία, άρα πήραμε όλες τις θέσεις στο συμβούλιο. Τέτοια εμπάθεια και μένος δεν υπήρχε ποτέ, ακόμα και στις εποχές Αθανασίου vs Αθανασόπουλου. Πολύ καλά... για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δηλαδή η ΜΙΑ και μοναδική...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Η κ. Θάνου κατάφερε να συσπειρώσει το δικαστικό σώμα και να κάνει τους συναδέλφους συμμέτοχους στα δρώμενα στην ΕΔΕ. Ψήφισαν 500 συνάδελφοι περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές. Όσο για τις θέσεις του Προεδρείου τις κατέλαβαν οι ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και όχι οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Η συσπείρωση αγαπητέ/η συνάδελφε φαίνεται στις γενικές συνελεύσεις των 150 ατόμων.Πράγματι ψήφισαν 500 συνάδελφοι παραπάνω,θα πρέπει,όμως,να σημειωθεί ότι μόνο οι νέοι Ειρηνοδίκες,που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι 200.Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, αντικατοπτρίζεται η εικόνα μας, ως δικαστικό σώμα. Η ευθύνη για την εικόνα και το έργο του είναι προσωπική και την αναλαμβάνει ο καθένας μας με την επιλογή του. Και η επιλογή αυτή οφείλει να είναι η προσωποποίηση των προτάσεων και των λύσεων που προσδοκούμε στην επαγγελματική μας ζωή. Οφείλει να εξουδετερώνει τον εφησυχασμό και την απραξία και να οδηγεί στη συμμετοχή. Και η συμμετοχή δεν είναι απλώς ένα δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά πρωτίστως ηθική υποχρέωση.Ειδικά τώρα, που η δικαιοσύνη κλυδωνίζεται συστηματικά, που υφίσταται δριμεία κοινωνική κριτική και που ταλανίζεται η αξιοπιστία των δικαστών ως λειτουργών της δικαιοσύνης.

        Διαγραφή
    4. Χωρίς να ξέρω γαργαλιστικές ή άλλες λεπτομέρειες, από αυτά που άκουσα κατά την "προεκλογική" περίοδο, διαπίστωσα ότι υπήρχε τρομερή πολεμική σε βάρος της κας Θάνου από όλες τις υπόλοιπες "ομάδες". Πολεμική η οποία σαφώς κατ' εμέ, αντικατοπτρίζει, την κατάσταση η οποία επικρατούσε στο ΔΣ κατά τα τελευταία 2 χρόνια. Κάποιοι συνάδελφοί μας προφανώς έχουν πάρει το ρόλο τους κατά κυριολεξία ως ρόλο συνδικαλιστή. Διαφώνησα και ενώπιόν τους όταν τους συνάντησα. Κατ' εμέ, η επιλογή της εκλογής των θέσεων με τον τρόπο που έγινε είναι σωστή, αφενός μεν μιας και η επιλογή έρχεται σε αντιστοιχία με την ψήφο των συναδέλφων μας, αφετέρου μιας και η επιθυμία των λοιπών να αναλάβουν κάποιο πόστο στο ΔΣ της Ένωσης δεν κατανοώ σε τι θα ωφελήσει. Στο προηγούμενο ΔΣ κάποιοι εξ αυτών κατείχαν τις θέσεις αυτές. Όμως η προεκλογική τους φωνή είχε να κάνει μόνο με την Πρόεδρο και τα κακά που αυτή έκανε. Προς τι λοιπόν η "επιθυμία" τους να λάβουν κάποιο αξίωμα, αφού δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβουν καμία ευθύνη για τίποτα;; Άλλωστε κατά τους ισχυρισμούς τους η Πρόεδρος δεν τα κάνει όλα λάθος;;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Να μην ξεχνάμε ότι και ο κ.Σαλάτας και ο κ.Σεβαστίδης , ήταν Αντιπρόεδροι του ΔΣ και παραιτήθηκαν χωρίς αιτία. Θα έπρεπε να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο; Το ΔΣ της Ένωσης επιβάλλεται να έχει σοβαρότητα και σταθερότητα.
      Εφέτης Αθηνών

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ο κος Σαλάτας ολόκληρη προεκλογική επιστολή έγραψε γι'αυτό το θέμα,πως λοιπόν λέτε ότι παραιτήθηκε χωρίς αιτία?Δεν την διαβάσατε μάλλον.Άλλο θέμα βέβαια εάν θεωρείτε το λόγο της παραίτησής του ήσσονος σημασίας ή προσχηματικό.

        Διαγραφή
    6. Αν θυμάμαι καλά, στην προηγούμενη εκλογή παραχωρήθηκαν όντως θέσεις "τιμητικές" σε μέλη της μειοψηφίας, τα οποία όμως αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των περιστάσεων, οπότε, προσωπικά τουλάχιστον, κατανοώ για ποιο λόγο δεν έγινε και αυτή τη φορά το ίδιο. Κατά τη γνώμη μου, η ευθύνη είναι αυτών που δεν τίμησαν την ευγενική αυτή παραχώρηση την προηγούμενη φορά.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Ποτέ ο Αθανασόπουλος και ο Αθανασίου δεν έδωσαν θέσεις Αντιπροέδρου στην άλλη ομάδα. Αφήστε την παραπληροφόρηση. Μοναδική εξαίρεση ήταν η αντιπροεδρία του κ.Μαζαράκη , ο οποίος όμως δεν έχει καμία σχέση με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές άλλων συνδικαλιστών.
      Πρ.Πρωτοδικών

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Όταν η κυρία Θάνου καλούσε τους λοιπούς υποψηφίους σε κατάρτιση ενωτικού ψηφοδελτίου, οι τελευταίοι εκώφευαν και προχωρούσαν σε συγκρότηση οκτάδων. Μετά την αποδοκιμασία τους από τη συντριπτικη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, το οποίο έδωσε βροντερό "παρών" στις αρχαιρεσίες της Ένωσης, ζητούν συνεργασία αλλά με θέσεις στο Προεδρείο. Φαίνεται σε κανέναν λογικό αυτό;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 10.58' ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΣΤΕ!!) ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ Δ Ε Κ Α Ε Τ Ι Ε Σ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ;; ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Η ΠΟΣΗ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Καλή δύναμη στο νέο Προεδρείο και ευτυχώς για μας τους νέους πρωτοδίκες που μπήκαν στο ΔΣ και οι Σεβαστίδηδες, έτσι για να ακούγεται και ο πρώτος βαθμός και να γίνονται γνωστά στους παλαιότερους και τα δικά μας προβλήματα πέραν των κοινών μισθολογικών.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Μετά από τέτοια λασπολογία και πόλεμο που έκαναν στο πρόσωπο της κας Θάνου και θέλουν και θέσεις στο ΔΣ της Ενωσης??? Εχουμε τρελαθεί τελείως?? Συνεχίστε κα Πρόεδρε (κα Θάνου) όπως εσείς ξέρετε..., όλο το Δικαστικό Σώμα είναι μαζί σας!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Όχι δεν είναι όλο. Είναι μόνο οι εγκυες και οι μαμάδες. Οι γεροντοκόρες δεν είμαστε.

        Διαγραφή
      2. ΛΟΛ.Πέστα συνάδελφε!

        Διαγραφή
      3. Είναι δική σας επιλογή (προς ανώνυμες 0745 κ 0920) το ότι μείνατε στο ράφι.., έτσι δεν είναι; Tο να απαξιώνεις όμως τον ρόλο της μάνας - εγκύου Δικαστικού Λειτουργού καθώς και τις επιλογές των, δεν σας τιμά καθόλου κ συνάδελφε.
        Αλήθεια, έχετε κοινοποιήσει τις απόψεις σας σε κάποιο συμβούλιο, συνέδριο ή έστω βρε αδελφέ σε κάποια ολομέλεια;;; Οχι δεν νομίζω!!! Γιατί εάν το είχατε κάνει ακόμα θα μετρούσαμε τα κεσεδάκια από τα γιαούρτια που θα έπεφταν...
        (Πατέρας Πρ. Πρωτ/κών)

        Διαγραφή
      4. Ευτυχώς που οι παντρεμένες - μητέρες και έγκυες υπερισχύουν αριθμητικά των ΄΄γεροντοκόρων'' . Αρα πάλι μειοψηφία είστε κ στον τομέα αυτό και οποιαδήποτε σκέψη σας περιθωριοποιείται απο τους υπόλοιπους.

        Διαγραφή
    12. Ε ας δώσουμε επιτέλους ένα τιμητικό τίτλο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., να ησυχάσουμε από αυτό το πρόβλημα. Και τί έγινε; Προτείνω ένα τίτλο σαν τους τίτλους σπουδών που έχουν όσοι σπουδάζουν σε αγγλικά πανεπιστημια ή όσοι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρίες. LMS, SmT, PerSal... Α!!! ή σαν τις περιγραφές των κρεμών προσώπου. Βιοαναπλαστική, κυτταρογεννεσιουργική κ.λπ. που καμιά δεν καταλαβαίνει τι είναι, αλλά όλες εντυπωσιαζόμαστε :)))

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
    1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
    2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
    3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
    4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


    5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
    6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

    7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


    Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ